Thea - a forma és funkció egysége

A VI-KO legújabb fejlesztésének eredményeként, a technológia és design sikeres párosításában megszületett egy új kapcsoló család, a Thea. Nevét a görög mitológiából kapta; Thea azaz hajnal.

Ez a vadonatúj high-tech kapcsoló család nem csak a felhasznált anyagok minőségében és a kivitelében, hanem az alkalmazott technikai újításokban is egyedülálló.
A nemesacélból készült kapcsoló keretek bevonatai szintén fémgőzölt eljárással felvitt nemesfém anyagúak, így például az aranyszínű keret felülete valódi 14 karátos arany. A billentyűk nyolcféle metál színben készülnek, összességében így 29 színvariációra adva lehetőséget.
Az új design egyedülálló eleme egy beépített LED-es világítás, amely irány,- vagy jelzőfényként használható. Az alkalmazott LED energiatakarékos, ugyanakkor hosszú élettartamú. Nemcsak megjelenésben elegáns, hanem technikai kivitelében is egyedüli. A LED fényét két háromszög alakú fényvezető műanyag lapka továbbítja és engedi a kapcsoló két oldalán a falra "holdudvar" szerűen kiszűrődni, így kék fényével a sötétben is segíti a biztonságos tájékozódást.
A kapcsoló belső szerkezete is több újdonságot rejt magában. A fénycső kapcsolásakor már nincs szükség egy másik kapcsoló felszerelésére, mivel ez a betét egy hátul található kis kar átkapcsolásával alkalmassá válik a fénycsövek működtetésére is.
A termékcsaládban - mely sorolható is - megtalálható a különböző rendeltetésű kapcsolókon kívül a földelt gyermekvédelemmel ellátott aljzat, az antenna-, a telefon-, a számítógép csatlakozó, a dimmer és az LCD kijelzős audió kapcsoló is.
A Thea család újdonsága az ún. késleltetett kapcsoló, amely a lekapcsolást követően 10 másodperc alatt szabályozza le a fényáramot nullára.
Ugyancsak újdonság az egy dimmerbe épített dupla szenzoros fényerő-szabályzó kapcsoló, amelynél érintéssel egyszerre két fényforrást lehet különállóan működtetni.
Egyre több lakásban szerelnek fel a helyiségekbe hangszórót, és hallgatható rádióadás vagy egyéb audio eszköz. A Thea kapcsoló család esetében egy LCD kijelzős kapcsoló egységben négy különböző rádióműsor, vagy más audio eszköz programozható be.
További információ: www.vi-ko.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapcsoló

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

VI-KO kapcsolók

Az 1966-ban alakult törökországi Vi-Ko anyacég - ami ma már 50 országba exportál Hollandiától Közép-Afrikán keresztül Mongóliáig, és Törökországban a vállalat piaci részesedése több mint 50%-os -...


VALENA Life/Allure Netatmo

Fedezze fel a Legrand és a Netatmo által közösen kifejlesztett intelligens kapcsolókat, redőnyvezérlőket és csatlakozó aljzatokat, melyeket okostelefonjáról is vezérelhet.