Thea - a forma és funkció egysége

A VI-KO legújabb fejlesztésének eredményeként, a technológia és design sikeres párosításában megszületett egy új kapcsoló család, a Thea. Nevét a görög mitológiából kapta; Thea azaz hajnal.

Ez a vadonatúj high-tech kapcsoló család nem csak a felhasznált anyagok minőségében és a kivitelében, hanem az alkalmazott technikai újításokban is egyedülálló.
A nemesacélból készült kapcsoló keretek bevonatai szintén fémgőzölt eljárással felvitt nemesfém anyagúak, így például az aranyszínű keret felülete valódi 14 karátos arany. A billentyűk nyolcféle metál színben készülnek, összességében így 29 színvariációra adva lehetőséget.
Az új design egyedülálló eleme egy beépített LED-es világítás, amely irány,- vagy jelzőfényként használható. Az alkalmazott LED energiatakarékos, ugyanakkor hosszú élettartamú. Nemcsak megjelenésben elegáns, hanem technikai kivitelében is egyedüli. A LED fényét két háromszög alakú fényvezető műanyag lapka továbbítja és engedi a kapcsoló két oldalán a falra "holdudvar" szerűen kiszűrődni, így kék fényével a sötétben is segíti a biztonságos tájékozódást.
A kapcsoló belső szerkezete is több újdonságot rejt magában. A fénycső kapcsolásakor már nincs szükség egy másik kapcsoló felszerelésére, mivel ez a betét egy hátul található kis kar átkapcsolásával alkalmassá válik a fénycsövek működtetésére is.
A termékcsaládban - mely sorolható is - megtalálható a különböző rendeltetésű kapcsolókon kívül a földelt gyermekvédelemmel ellátott aljzat, az antenna-, a telefon-, a számítógép csatlakozó, a dimmer és az LCD kijelzős audió kapcsoló is.
A Thea család újdonsága az ún. késleltetett kapcsoló, amely a lekapcsolást követően 10 másodperc alatt szabályozza le a fényáramot nullára.
Ugyancsak újdonság az egy dimmerbe épített dupla szenzoros fényerő-szabályzó kapcsoló, amelynél érintéssel egyszerre két fényforrást lehet különállóan működtetni.
Egyre több lakásban szerelnek fel a helyiségekbe hangszórót, és hallgatható rádióadás vagy egyéb audio eszköz. A Thea kapcsoló család esetében egy LCD kijelzős kapcsoló egységben négy különböző rádióműsor, vagy más audio eszköz programozható be.
További információ: www.vi-ko.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapcsoló

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

VALENA Life/Allure Netatmo

Fedezze fel a Legrand és a Netatmo által közösen kifejlesztett intelligens kapcsolókat, redőnyvezérlőket és csatlakozó aljzatokat, melyeket okostelefonjáról is vezérelhet.


FI relé

Az lenne jó, ha már nem is lenne olyan háztartás, ahol az elektromos hálózatot ne védené a FI relé, vagyis az az áramvédő kapcsoló, melyet szokás még „érintésvédelmi relének”, „életvédelmi...