Gördülékeny megoldások

1E lapszámunkban már tettünk említést készen kapható szerszámtárolókról. Íme néhány remekbe szabott darab, amelyek a Stanley-hez tartozó ZAG márka termékei. Erről a cégről tudni kell, hogy a szerszámtartó dobozok gyártásában világelső, formatervezései példaként említhetők, így ezeket a praktikus eszközöket bátran ajánljuk az iparosoknak és a barkácsolóknak egyaránt.

A "gördülő munkaállomásoknak" az egyik legfontosabb eleme a nagy méretű, gumírozott kerék, amely az állítható magasságú fogantyúval kiegészítve valóban igen könnyen mozgathatóvá teszi a szerszámtartót. A képeinken látható fém (1) és műanyag (2) változat felépítése hasonló, mindkettő három jól elkülöníthető részből áll. A kibillenthető ajtajú alsó elem a legnagyobb méretű szerszámok elhelyezésére szolgál, a legáltalánosabb elektromos kéziszerszámokból akár 2-3 különféle is elhelyezhető benne. Ráadásul a nehezebb darabok a kocsi súlypontját is alacsonyra viszik. Ennek az elemnek a tetején egy külön tároló rekeszt képeztek ki fűrésztárcsák, korongok biztonságos elhelyezésére (3). A gyakorló barkácsolók tudják, hogy ez milyen fontos, mert egy éles fűrésztárcsa bizony hamar megsérti a kezet, vagy a gép kábelét. Felhívjuk még a figyelmet a rekeszre kívülről, egy érdekes bajonettzáras megoldással felhelyezhető kábeldobra, ami ugyancsak rendkívül praktikus (4).
23A munkaállomás középső eleme két (3) vagy három (2) fiókos doboz, amely a csavarok, dübelek, fúróhegyek, és még sok egyéb apróság áttekinthető helye. Ennek kialakítása olyan, hogy két csavarra egyszerűen a falra akasztható (5). Ha nincs rá szükségünk, akkor nem kell magunkkal cipelni, hanem falipolc lesz belőle. Használatkor egyszerűen leakasztjuk a falról, ráhelyezzük az alsó elemre, és a két gyorszárral rögzítjük.
Önálló életet élhet a legfelső elem is, amelynek külön kiemelhető rekeszes része és egy nagyobb tároló része van. Ha csak ennyire van szükségünk, akkor fogantyújánál fogva kézben vihetjük. Ha viszont az egész szerszámparkunkat magunkkal kell vinnünk, akkor a legfelső elem akár közvetlenül a legalsóra, akár a fiókos középsőre rácsukható. Az egész rendszer egyik nagy előnye éppen ez a variálhatóság, és persze a könnyű kezelhetőség.
Azt is ügyesnek tartjuk, hogy a fém és a műanyag változat egyaránt elég masszív ahhoz, hogy munka közben óvatosan fel lehessen lépni rá, vagy rá lehessen ülni. Erre inkább a felső elemet ajánljuk, de egy átlagos testsúlyú embert az összezárt három elem is elbír. A masszív felépítés ellenére viszont mindkét változatnak meglepően kicsi az önsúlya; a három rész együtt mindössze 6-7 kg.
A kisebb tárolási igényekhez igazodva képeinken bemutatunk még két szerszámtartó változatot (6, 7). Természetesen a gördíthetőség, könnyű mozgathatóság most is alapszempont volt, amelyet mindkét típus ki is elégít. Bemutatónk nem lenne teljes, ha nem írnánk meg, hogy hol lehet ezeket a praktikus eszközöket közelről is szemügyre venni, esetleg megvásárolni. Nos, mi a BricoStore áruházakban találkozunk velük most már rendszeresen, de információink szerint újabban a Praktikerekban és Baumaxokban is megtalálhatók.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Autós kiegészítők

Sok olyan apróbb eszközt lehet kapni, melyek autós utazáskor megkönnyítik a dolgunkat. Vannak köztük praktikus eszközök, mások csak a kényelmesebb utazást szolgálják, melyek egy hosszabb út...


Egyen akkus gépcsaládok

Általában akkor kerül a szemetesbe egy akkus csavarozó, ha tönkremegy az akkuja. Ez azért van, mert egyrészt a gép belső szerkezete és a töltő nagyon ritkán hibásodik meg, másrészt az akku ára...