Tárolás a gyerekszobában

Kis és nagy lakásokban egyaránt gondot okozhat a tárolás. Nem könnyű olyan megoldást találni, amely praktikus és esztétikus is. Alábbi képes összeállításunkban ezzel kapcsolatban gyűjtöttünk össze néhány ötletet, különös tekintettel a gyerekszobára és a konyhára, ahol sok-sok tárgyat kell elrámolni.

1
A vidám, élénk színek megmozgatják a gyerekek fantáziáját. Ebben a szobában saját kis várkastélyában érezheti magát a szoba kis lakója. A polcok, bútorok, falak feltűnő mintájú, élénk színű díszítést kaptak. Játszószobának ideális környezet, pihenéshez, alváshoz kevésbé mozgalmas környezet ajánlható.

tarol_01.jpg (15779 bytes)

2
A polc hátsó részét újságokból kivágott montázs takarja. Kiürült fém teásdoboz a ceruzatartó, élénkmintás kartondobozok rejtik az apróbb tárgyakat.

tarol_01.jpg (15779 bytes)

3
Az egyszerű fehér farostlemez szekrény egészen új köntöst kapott. Pasztelrózsaszín, cicamintás textilborítás került az oldalaira, a szekrényajtót ugyanabból az anyagból készült vászonroletta helyettesíti. A tetején élénkpiros farkasfog-szerű díszítés vonja magára a figyelmet. A szekrényben helyet kaphatnak a kislányok ruhái és játékai.

4
Nagyobb lányok szobájában praktikus a sokfiókos szekrény, ahol elhelyezhetők a különböző kincsek, csecsebecsék. A kékre festett szekrényke tetején a szépítőszerek is elférnek.

5
Az egyre nagyobb számú könyv, CD, kazetta is megfelelő tárolást kíván a tizenévesek szobájában. A létraszerű hosszúkás polcon katonás rendben, könnyen áttekinthetően elfér a lemezgyűjtemény.

6
A legkisebbek holmijait különösen rendben kell tartani, hogy mindig minden kéznél legyen pelenkázáskor, öltöztetéskor. A szépen megmunkált fenyőfa bútorok soha nem mennek ki a divatból. A téglalap alakú szekrénykében elhelyezhetők a babaruhák, a lehajtható fedelű komód polcain pedig a törülközők, pelenkák. A lehajtható fedél, pelenkázó asztalként használható, amíg egészen kicsi a gyerek. Az örökké izgő-mozgó csecsemőket már célszerűbb az ágyra vagy földre helyezett pelenkázó matracon tisztába tenni.

tarol_03b.jpg (14578 bytes)

tarol_02.jpg (25688 bytes)

7
Kisfiúk szobájába illik az élénk színű, íróasztallal kombinált polcrendszer. A polcokon és a földön levő kosarakban könnyen elhelyezhetők, és rendben tarthatók a gyerekjátékok. Kisiskolás korban a játszóasztal tanulóasztalként használható.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tárolás, gyerekszoba

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerti bútorok téli védelme

Sokakkal előfordul, hogy a tavaszi-nyári időszakban megvásárolt bútorok téli tárolására nem gondolnak. Pedig, ha nem összecsukható az asztal, vagy nem leszedhetők az asztal lábai az...


Szélenergia tárolás

A megújuló forrásokból származó energia tárolása napjaink egyik legnagyobb megoldandó problémája. E források termelése ugyanis napszak- és időjárásfüggő, így gyakran nincs összhangban a...