Tárolás a gyerekszobában

Kis és nagy lakásokban egyaránt gondot okozhat a tárolás. Nem könnyű olyan megoldást találni, amely praktikus és esztétikus is. Alábbi képes összeállításunkban ezzel kapcsolatban gyűjtöttünk össze néhány ötletet, különös tekintettel a gyerekszobára és a konyhára, ahol sok-sok tárgyat kell elrámolni.

1
A vidám, élénk színek megmozgatják a gyerekek fantáziáját. Ebben a szobában saját kis várkastélyában érezheti magát a szoba kis lakója. A polcok, bútorok, falak feltűnő mintájú, élénk színű díszítést kaptak. Játszószobának ideális környezet, pihenéshez, alváshoz kevésbé mozgalmas környezet ajánlható.

tarol_01.jpg (15779 bytes)

2
A polc hátsó részét újságokból kivágott montázs takarja. Kiürült fém teásdoboz a ceruzatartó, élénkmintás kartondobozok rejtik az apróbb tárgyakat.

tarol_01.jpg (15779 bytes)

3
Az egyszerű fehér farostlemez szekrény egészen új köntöst kapott. Pasztelrózsaszín, cicamintás textilborítás került az oldalaira, a szekrényajtót ugyanabból az anyagból készült vászonroletta helyettesíti. A tetején élénkpiros farkasfog-szerű díszítés vonja magára a figyelmet. A szekrényben helyet kaphatnak a kislányok ruhái és játékai.

4
Nagyobb lányok szobájában praktikus a sokfiókos szekrény, ahol elhelyezhetők a különböző kincsek, csecsebecsék. A kékre festett szekrényke tetején a szépítőszerek is elférnek.

5
Az egyre nagyobb számú könyv, CD, kazetta is megfelelő tárolást kíván a tizenévesek szobájában. A létraszerű hosszúkás polcon katonás rendben, könnyen áttekinthetően elfér a lemezgyűjtemény.

6
A legkisebbek holmijait különösen rendben kell tartani, hogy mindig minden kéznél legyen pelenkázáskor, öltöztetéskor. A szépen megmunkált fenyőfa bútorok soha nem mennek ki a divatból. A téglalap alakú szekrénykében elhelyezhetők a babaruhák, a lehajtható fedelű komód polcain pedig a törülközők, pelenkák. A lehajtható fedél, pelenkázó asztalként használható, amíg egészen kicsi a gyerek. Az örökké izgő-mozgó csecsemőket már célszerűbb az ágyra vagy földre helyezett pelenkázó matracon tisztába tenni.

tarol_03b.jpg (14578 bytes)

tarol_02.jpg (25688 bytes)

7
Kisfiúk szobájába illik az élénk színű, íróasztallal kombinált polcrendszer. A polcokon és a földön levő kosarakban könnyen elhelyezhetők, és rendben tarthatók a gyerekjátékok. Kisiskolás korban a játszóasztal tanulóasztalként használható.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tárolás, gyerekszoba

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Magasra emelt fekhelyek

Keveseknek adatik meg, hogy az igényüknek megfelelő alapterületű lakásba költözzenek. Aki nem akar nagyon eladósodni, szerényebb méretű lakásban is szeretne minél otthonosabb körülményeket...


Téli éléskamra

A nyáron megtermelt, ősszel leszüretelt termények téli tárolása szükséges rossz: mivel télen nem lesz termésünk, akkor azt tudjuk enni, amit eltároltunk, vagy amit megveszünk. A tárolt...