5 az 1-ben

Hitachi multifunkcionális fűkasza

A professzionális elektromos kéziszerszámaival a magyar piacon 1999 óta jelenlévő Hitachi Power Tools Hungary Kft, a tavalyi évben ismét egy nagyot dobott. A japán anyacég és a kétütemű benzinmotorjaival világszerte híres Tanaka gyár fúzióját követően a Hitachi csúcsminőségű benzinmotoros kertigépekkel lepte meg a szakmát. A bőséges termékskálát böngészve megakadt a tekintetünk egy olyan gépcsaládon, ami a házkörüli munkát nagymértékben segíti, és a hobbikertészeknek is szinte kötelező szerszámnak ígérkezik.

A Hitachi multifunkciós fűkaszái - a különböző tartozékaikkal szinte minden kerti munka elvégzésére alkalmassá tehetők. Csupán egy gép, de képes kaszálni, ágakat metszeni, sövényt vágni, szegélyt nyírni, sőt még talajlazításra befogható.
Hihetetlennek tűnhet, de a sövényvágó feltéttel a majd három méter magas sövények is létra nélkül alakíthatók, a láncfűrész feltéttel, a hosszabbítónak köszönhetően, öt méteres magasságban is vághatunk ágakat úgy, hogy mindkét lábbal a földön maradunk.
A japán mérnökök gondoltak a hölgyekre is, és lágyindítású motorral szerelték a gépet. Ha pedig nem csupán a ház körüli munkára, hanem a telken is szeretnénk használni hamar kedvencé vált szerszámunkat, nem kell fáradozni azzal, hogy a gépkocsira tetőcsomagtartót szereljünk, mert az egyszerűen szétszedhető osztott tengelynek köszönhetően, kényelmesen berakható egy személygépkocsi csomagtartójába is.
Természetesen nem kell minden feltétet egyszerre megvásárolni. Az alapgép egy fűkasza egységgel van csomagolva, és a többi egység a későbbiekben bármikor megvehető. A lényeg, hogy egy motorral működtethető az összes feltét, és azt csak egyszer kell megvenni. Persze ebből is van választék. A CG 22EJ(SLD) típust egy21,2 cm3-es, 0,9 lóerős, a CG 27EJ(SLD) típust pedig egy 27 cm3-es, 1,1 lóerős motor hajtja.
És amiről sokan megfeledkeznek. Egy ilyen, valóban csúcsminőségű termék vásárlásával, nem csak egy multifunkciós kertigép boldog tulajdonosai lehetünk, hanem teljes alkatrészutánpótlás, szervízhálózat és persze a Hitachi nevével járó garancia is a termék velejárója.
Mindenkinek érdemes ellátogatni a www.hitachi.hu oldalra, mert a hasznos információk mellett, még rövid filmekkel is illusztrálják az egyes benzinmotoros gépek működését.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Magyarországon a Shindaiwa

Az idei év áprilisától a hazai vásárlók számára is elérhetővé válnak az Amerikában egyik piacvezető márka termékei. Az 1975-ben Hirosimában alapított gyár kutatás-fejlesztési és gyártási részlege a...


Akkus kéziszerszámgépek

Egy gondozott kertben nem elég végigtolni a fűnyírót kéthetente a gyepen, számtalan feladat van, ami még talán fáradtságosabb is, mint a fűnyírás. Ezeket a feladatokat sokan kéziszerszámokkal...