Egy világszabadalom nyomában

2012-06-22 22:09:15 | Módosítva: 2012-06-23 20:16:15

Sok barkácsoló és láncfűrészét munkaeszközként használó embernek okoz naponta problémát az életlen láncfűrész lánc. Sokszor elhangzik az a mondat vagy gondolat, hogy még felvágom ezt a pár fát vagy levágom a szarufa végeket,bár nyomni kell, mert életlen a láncfűrész láncom.

Ekkor azonban nem csak a munka eredménye lesz csúnya (égett egyenetlen felületek) hanem a vezetőlemez és a lánc is kárát látja. A vezető sin vájata kiperemesedik a nyomástól,a lánc megnyúlik a nagyobb hőhatástól stb. A hobby gépeknél és a profi kis gépek esetében a 3/8 picco osztású 1.3 mm vastagságú 90 és 91-s Oregon jelzésű láncoknál van egy igazán jól használható eszköz. Ez az Oregon által gyártott és világ szabadalmaztatott élező készülék a POWER SHARP.

Könnyen használható, precíz élező rendszer, ami egy egyszerű adapter segítségével lehetővé teszi a felhasználónak a lánc élezését másodpercek alatt. Csak három lépés a gyorsabb könnyebb vágásig. A hagyományos élezés során a hozzáértéstől függően a felhasználók 15 és 30 perc közötti időt fordítanak a lánc élezésére kisebb nagyobb sikerrel. Sokan nem tudják, hogy a vágószemen a vágóél előtti kis csúcs mi célt szolgál és, hogy azt is kell (lapos és nem kerek reszelővel) reszelni a megfelelő vágásmélység érdekében. Az új szabadalomi eszközzel az élezés robbanómotoros fűrészeknél max. 5 azaz öt másodperc, elektromos láncfűrészeknél max. 10 másodperc. Ezt követően nem kell attól tartani, hogy a vágás nehéz lesz, és a gép nem úgy működik, mint ahogy azt elvárnánk tőle.

A POWER SHARP esetében egy speciális lánc került kialakításra, ami egy adapterbe behelyezett köszörűkő segítségével a beindított láncfűrész mozgásban lévő láncát megfelelő élezéssel és mélységhatárolással látja el. A folyamatos sík köszörűfelületet egy speciális gyémánt szórású láncszem biztosítja. A következő években további fejlesztésekkel és beruházásokkal a többi lánctípusra is megalkotják a POWER SHARP technológiát. Képek és videók a készülék használatáról megtekinthetők az www.oregonpont.hu ill. a www.agroforg.hu oldalon ahol még sok hasznos tanács és OREGON termék található. A világ legnagyobb láncfűrész lánc és vezetőlemez gyártója az Blount Inc. Az általa gyártott OREGON típusú termékek képviseletét 2011 tavaszától a Agroforg Kft látja el. A közel huszonhárom éve alakult Kft. a kertigépek, kertigép alkatrészek és tartozékok vonalán meghatározó szerepet tölt be Magyarországon. A főként nagykereskedelmi hálózaton keresztül történő értékesítést a 15.000 típust meghaladó, több mint 170.000 darabszámból álló, folyamatosan feltöltött raktárbázis biztosítja. Láncfűrészek kiváló minőségű után gyártott alkatrészeivel méltán kiérdemelték a vásárlók bizalmát pénztárca-kímélő hatásaik miatt is. Az AL-KO kerti gépek alkatrész ellátását garanciában ill. azt követően is biztosítják Magyarországon a szervizek, szaküzletek és a magánfelhasználók számára. Negyedik éve képviselik a Maruyama permetező, bozótvágó, sövényvágó és az utóbbi évben kis láncfűrészt gyártó Japán céget. Az Agroforg kft. egyedülálló választékot kínál a bozótvágókban, fűszegély-nyírókban használatos vágó damilok terén. Fűnyírókésekből az ország legnagyobb választékával rendelkeznek. Évente több alkalommal szervezett bemutatóikra várják a termékek iránt érdeklődőket.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Benzinmotoros gépek üzemanyaga és kenőanyaga

A kerti gépek java része elektromos és benzinmotoros hajtással is megvásárolható. Utóbbiaknál az élettartam szempontjából meghatározó jelentőségű a megfelelő üzemanyag és a kenés.


Balkonládák növényei

A teraszok, erkélyek, balkonok díszítése érdekében gyakran hívjuk segítségül az egynyári növényeket. Ennek oka, hogy általában alacsonyak, színesek és egészen a fagyokig folyamatosan virágoznak....