Egy világszabadalom nyomában

2012-06-22 22:09:15 | Módosítva: 2012-06-23 20:16:15

Sok barkácsoló és láncfűrészét munkaeszközként használó embernek okoz naponta problémát az életlen láncfűrész lánc. Sokszor elhangzik az a mondat vagy gondolat, hogy még felvágom ezt a pár fát vagy levágom a szarufa végeket,bár nyomni kell, mert életlen a láncfűrész láncom.

Ekkor azonban nem csak a munka eredménye lesz csúnya (égett egyenetlen felületek) hanem a vezetőlemez és a lánc is kárát látja. A vezető sin vájata kiperemesedik a nyomástól,a lánc megnyúlik a nagyobb hőhatástól stb. A hobby gépeknél és a profi kis gépek esetében a 3/8 picco osztású 1.3 mm vastagságú 90 és 91-s Oregon jelzésű láncoknál van egy igazán jól használható eszköz. Ez az Oregon által gyártott és világ szabadalmaztatott élező készülék a POWER SHARP.

Könnyen használható, precíz élező rendszer, ami egy egyszerű adapter segítségével lehetővé teszi a felhasználónak a lánc élezését másodpercek alatt. Csak három lépés a gyorsabb könnyebb vágásig. A hagyományos élezés során a hozzáértéstől függően a felhasználók 15 és 30 perc közötti időt fordítanak a lánc élezésére kisebb nagyobb sikerrel. Sokan nem tudják, hogy a vágószemen a vágóél előtti kis csúcs mi célt szolgál és, hogy azt is kell (lapos és nem kerek reszelővel) reszelni a megfelelő vágásmélység érdekében. Az új szabadalomi eszközzel az élezés robbanómotoros fűrészeknél max. 5 azaz öt másodperc, elektromos láncfűrészeknél max. 10 másodperc. Ezt követően nem kell attól tartani, hogy a vágás nehéz lesz, és a gép nem úgy működik, mint ahogy azt elvárnánk tőle.

A POWER SHARP esetében egy speciális lánc került kialakításra, ami egy adapterbe behelyezett köszörűkő segítségével a beindított láncfűrész mozgásban lévő láncát megfelelő élezéssel és mélységhatárolással látja el. A folyamatos sík köszörűfelületet egy speciális gyémánt szórású láncszem biztosítja. A következő években további fejlesztésekkel és beruházásokkal a többi lánctípusra is megalkotják a POWER SHARP technológiát. Képek és videók a készülék használatáról megtekinthetők az www.oregonpont.hu ill. a www.agroforg.hu oldalon ahol még sok hasznos tanács és OREGON termék található. A világ legnagyobb láncfűrész lánc és vezetőlemez gyártója az Blount Inc. Az általa gyártott OREGON típusú termékek képviseletét 2011 tavaszától a Agroforg Kft látja el. A közel huszonhárom éve alakult Kft. a kertigépek, kertigép alkatrészek és tartozékok vonalán meghatározó szerepet tölt be Magyarországon. A főként nagykereskedelmi hálózaton keresztül történő értékesítést a 15.000 típust meghaladó, több mint 170.000 darabszámból álló, folyamatosan feltöltött raktárbázis biztosítja. Láncfűrészek kiváló minőségű után gyártott alkatrészeivel méltán kiérdemelték a vásárlók bizalmát pénztárca-kímélő hatásaik miatt is. Az AL-KO kerti gépek alkatrész ellátását garanciában ill. azt követően is biztosítják Magyarországon a szervizek, szaküzletek és a magánfelhasználók számára. Negyedik éve képviselik a Maruyama permetező, bozótvágó, sövényvágó és az utóbbi évben kis láncfűrészt gyártó Japán céget. Az Agroforg kft. egyedülálló választékot kínál a bozótvágókban, fűszegély-nyírókban használatos vágó damilok terén. Fűnyírókésekből az ország legnagyobb választékával rendelkeznek. Évente több alkalommal szervezett bemutatóikra várják a termékek iránt érdeklődőket.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

AL-KO fűnyíró traktorok

Akinek nagyobb gyepfelületről kell gondoskodnia, annak sem okvetlenül nehezebb az élete. Sőt...az AL-KO széles traktorválasztéka tökéletesen alkalmazkodik már 500 m2 felett minden gyepterülethez. A...


Favágó szerszámok

Kuglifát nem sokan vásárolnak fatüzeléshez, amiugyanolcsóbb, ám azt még otthon kell felaprítani, ami köztudottan nem könnyű munka. Az aprítva megrendelt tűzifa hasábmérete sem mindig megfelelő,...