Akkus változatban is

Kézi porszívók

2009-04-07 15:56:03 |

A morzsaporszívók mellett ma már sokféle mobilis, kisméretű és egyszerűen tárolható porszívót és szőnyegseprűt lehet találni az áruházakban. Ezek a kisgépek, nem pótolják a nagyteljesítményű háztartási porszívókat, de nem is helyettük érdemes beszerezni.

A mechanikus szőnyegseprű évtizedek óta jelen van a kereskedelemben, sokan csak tili-tolinak hívták. A szőnyegpadlós panellakásokban nagyon praktikus volt, még a morzsaporszívók hazai megjelenése előtt. Azóta tili-toli is kapható akkumulátoros változatban is, a cicát vagy kutyát tartók mindennapos használati tárgyai.
A régóta kapható morzsaporszívók több jó tulajdonságát megtartották a gyártók kézi porszívóik tervezésekor. A legtöbb vezeték nélküli, akkumulátorral működik, így nem kell konnektort keresgélni, és a vezetékkel bajlódni egy tenyérnyi morzsa vagy más piszok eltűntetésekor. A morzsaporszívóval szemben nagy előnye, hogy nem kell hajlongani, hosszú nyele van, ami néhány típuson behajtható, így még kisebb helyet foglal. A legmodernebb 2in1 típusoknál a morzsaporszívó lepattintható a nyélről. Különböző szívófejeinek köszönhetően könnyedén porszívózza a bútorokat, felszippantja a hajszálakat, szőröket, felszedi a port a padlóról, a sarkokból, az ablakpárkányról.
Az akkumulátoros típusoknak kb. 20-30 perc a működési ideje egy feltöltéssel. A készüléket legegyszerűbben a padlóra állítva lehet tárolni, de ha nincs elég hely, a falra szerelhető tárolóegységre is lehet helyezni, ami az akkumulátoros gépeknél egyben a töltő is.
A készülék kitisztításának több módja lehet. Az elején lévő fedelet ki kell nyitni és kiönteni a port, vagy a háztartási porszívó csövének segítségével ki kell porszívózni a felnyitott fedélen keresztül. Ha ez már nem elég, akkor szét lehet szedni és alaposan kitisztítani minden elemét.
A mindennapos rendrakás hasznos eszköze, tökéletesen kiváltja a seprű vagy a partvis használatát, de ne feledjük, nem helyettesíti a rendszeres alapos nagyteljesítményű porszívókkal végzett takarítást.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerti gépek akkumulátorral

Úgy tűnik, a szerszámgépgyártók - bele értve a kerti szerszámgépek gyártóit is - az akkumulátoros gépekben látják a fejlődés új irányát. Köszönhető ez nagyrészt a Li ion és Lítium polimer...


Wireless töltés

Sokasodó mobil eszközeink egyetlen hátránya, hogy rendszeres feltöltésre szorulnak. Ilyenkor a készülék mobilitása megszűnik – akár a hagyományos módon, vezetékkel kapcsoljuk a töltő adapterre,...