Akkus változatban is

Kézi porszívók

2009-04-07 15:56:03 |

A morzsaporszívók mellett ma már sokféle mobilis, kisméretű és egyszerűen tárolható porszívót és szőnyegseprűt lehet találni az áruházakban. Ezek a kisgépek, nem pótolják a nagyteljesítményű háztartási porszívókat, de nem is helyettük érdemes beszerezni.

A mechanikus szőnyegseprű évtizedek óta jelen van a kereskedelemben, sokan csak tili-tolinak hívták. A szőnyegpadlós panellakásokban nagyon praktikus volt, még a morzsaporszívók hazai megjelenése előtt. Azóta tili-toli is kapható akkumulátoros változatban is, a cicát vagy kutyát tartók mindennapos használati tárgyai.
A régóta kapható morzsaporszívók több jó tulajdonságát megtartották a gyártók kézi porszívóik tervezésekor. A legtöbb vezeték nélküli, akkumulátorral működik, így nem kell konnektort keresgélni, és a vezetékkel bajlódni egy tenyérnyi morzsa vagy más piszok eltűntetésekor. A morzsaporszívóval szemben nagy előnye, hogy nem kell hajlongani, hosszú nyele van, ami néhány típuson behajtható, így még kisebb helyet foglal. A legmodernebb 2in1 típusoknál a morzsaporszívó lepattintható a nyélről. Különböző szívófejeinek köszönhetően könnyedén porszívózza a bútorokat, felszippantja a hajszálakat, szőröket, felszedi a port a padlóról, a sarkokból, az ablakpárkányról.
Az akkumulátoros típusoknak kb. 20-30 perc a működési ideje egy feltöltéssel. A készüléket legegyszerűbben a padlóra állítva lehet tárolni, de ha nincs elég hely, a falra szerelhető tárolóegységre is lehet helyezni, ami az akkumulátoros gépeknél egyben a töltő is.
A készülék kitisztításának több módja lehet. Az elején lévő fedelet ki kell nyitni és kiönteni a port, vagy a háztartási porszívó csövének segítségével ki kell porszívózni a felnyitott fedélen keresztül. Ha ez már nem elég, akkor szét lehet szedni és alaposan kitisztítani minden elemét.
A mindennapos rendrakás hasznos eszköze, tökéletesen kiváltja a seprű vagy a partvis használatát, de ne feledjük, nem helyettesíti a rendszeres alapos nagyteljesítményű porszívókkal végzett takarítást.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Porzsák nélküli porszívók tisztítása

Porzsák nélküli porszívó esetén is keletkezik szemét, csak az nem egy papír vagy textil zsákba, hanem egy műanyag tartályba kerül. Az ürítgetést, porolást így sem ússzuk meg.


Intelligens robot porszívó

Különböző tudású robot porszívók már idehaza is megvásárolhatók. Nincs új a nap alatt, vagy mégis?