Bemutatkozik a PILANA

Körfűrész lapok, kézi fűrészek, ipari kések

Az 1934-ben alapított csehországi anyavállalat ma már Európa egyik legnagyobb faipari szerszámgyártó üzeme, amely a legkorszerűbb technikai felszereltséggel, folyamatos gyártás- és gyártmányfejlesztéssel lépést tart a vevői igényekkel. Ezzel a háttérrel a magyarországi leányvállalat Pilana Tools Kft., mint márkaképviselet a hazai faipar szinte teljes palettáját képes ellátni szerszámmal, különösen körfűrészekkel, mind az ipari szerszámok, mind pedig a kézi körfűrészekre alkalmazható szerszámok területén.

Az ipari – üzemi szerszámok tekintetében a kínálati választék kiterjed az elsődleges faipari (fűrész és lemezipar), a bútor és épületasztalos-ipar, valamint az egyéb faipari tevékenységek által használt körfűrészekre, így pl. sorozatvágó körfűrészekre, lapszabász körfűrészekre és elvágókra, gérvágó körfűrészekre és szóló körfűrészekre – a legkülönfélébb technológiai feladatokra, az összes járatos méretben. Az anyavállalat gyártói háttere lehetőséget biztosít speciális célú- és méret körfűrészek igény szerinti legyártására is.
A kézi körfűrész gépekre alkalmazható szerszámok minősége minden tekintetben azonos az ipari szerszámok minőségével, tekintet nélkül arra, hogy az szakcélokat vagy barkács felhasználást szolgál. A méret szortiment a 127 mm átmérj laptól a 230 mm átmérőjűig terjed, felöleli az összes Európában ismert kézi körfűrészgép márkára alkalmazható szerszámot (pl. Black & Decker, Bosch, AEG, Holz-Her, ELU, Fein, Metabo, Skil, Festo, Makita stb.).
A PILANA körfűrész választék igazodik a technológiai célokhoz, minden méretre minimálisan háromféle fogsűrűség szerszám áll rendelkezésre. A legjáratosabb méretekben – mint Ř160 mm, Ř190 mm, Ř200 mm, Ř210 mm – laminátos forgácslap vagy alumínium és műanyag vágáshoz való speciális szerszámokat is tud ajánlani. Tehát a „mit mivel vágjunk” kérdésre a PILANA mindenkor PROFI választ ad.
Nem jelent akadályt a különféle gépek tengelyméretének különbözősége sem, mivel a budapesti székhely cég szakszer szerszámélező műhellyel is rendelkezik, ahol a tengelyfurat korrekciókat géptípusokhoz igazodóan elvégzik.
Ne felejtsük el, hogy a gépekhez gyárilag szállított szerszám nagyrészt általános célokat szolgál. Olyan szerszám nincs, ami úgymond „mindenre jó”. Minőségi munkavégzéshez mindenkor speciális, a technológiai célokra tervezett és gyártott szerszám szükséges.
Ennek megválasztásához a Pilana Tools Kft. minden szakszer felvilágosítást megad.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: körfűrész, fűrész, kés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Téli növényvédelem

A gyökérnyaki alvórügyek védelmének fontossága. Télen egyes növényeinkre fagyveszély leselkedik. Ennek több oka lehet, ám tehetünk is annak érdekében, hogy minél kisebb fagykár érje kertünk lakóit.


Társasházi lakások fűtéskorszerűsítése egyedi lokális gázkészülékekkel

Új lehetőség nyílt meg agyűjtőkéményes, gázkonvektoros lakások korszerű fűtési és meleg víz ellátására a Technorgáz Kft. által gyártott MIKA készülékcsaláddal.