Bemutatkozik a PILANA

Körfűrész lapok, kézi fűrészek, ipari kések

Az 1934-ben alapított csehországi anyavállalat ma már Európa egyik legnagyobb faipari szerszámgyártó üzeme, amely a legkorszerűbb technikai felszereltséggel, folyamatos gyártás- és gyártmányfejlesztéssel lépést tart a vevői igényekkel. Ezzel a háttérrel a magyarországi leányvállalat Pilana Tools Kft., mint márkaképviselet a hazai faipar szinte teljes palettáját képes ellátni szerszámmal, különösen körfűrészekkel, mind az ipari szerszámok, mind pedig a kézi körfűrészekre alkalmazható szerszámok területén.

Az ipari – üzemi szerszámok tekintetében a kínálati választék kiterjed az elsődleges faipari (fűrész és lemezipar), a bútor és épületasztalos-ipar, valamint az egyéb faipari tevékenységek által használt körfűrészekre, így pl. sorozatvágó körfűrészekre, lapszabász körfűrészekre és elvágókra, gérvágó körfűrészekre és szóló körfűrészekre – a legkülönfélébb technológiai feladatokra, az összes járatos méretben. Az anyavállalat gyártói háttere lehetőséget biztosít speciális célú- és méret körfűrészek igény szerinti legyártására is.
A kézi körfűrész gépekre alkalmazható szerszámok minősége minden tekintetben azonos az ipari szerszámok minőségével, tekintet nélkül arra, hogy az szakcélokat vagy barkács felhasználást szolgál. A méret szortiment a 127 mm átmérj laptól a 230 mm átmérőjűig terjed, felöleli az összes Európában ismert kézi körfűrészgép márkára alkalmazható szerszámot (pl. Black & Decker, Bosch, AEG, Holz-Her, ELU, Fein, Metabo, Skil, Festo, Makita stb.).
A PILANA körfűrész választék igazodik a technológiai célokhoz, minden méretre minimálisan háromféle fogsűrűség szerszám áll rendelkezésre. A legjáratosabb méretekben – mint Ř160 mm, Ř190 mm, Ř200 mm, Ř210 mm – laminátos forgácslap vagy alumínium és műanyag vágáshoz való speciális szerszámokat is tud ajánlani. Tehát a „mit mivel vágjunk” kérdésre a PILANA mindenkor PROFI választ ad.
Nem jelent akadályt a különféle gépek tengelyméretének különbözősége sem, mivel a budapesti székhely cég szakszer szerszámélező műhellyel is rendelkezik, ahol a tengelyfurat korrekciókat géptípusokhoz igazodóan elvégzik.
Ne felejtsük el, hogy a gépekhez gyárilag szállított szerszám nagyrészt általános célokat szolgál. Olyan szerszám nincs, ami úgymond „mindenre jó”. Minőségi munkavégzéshez mindenkor speciális, a technológiai célokra tervezett és gyártott szerszám szükséges.
Ennek megválasztásához a Pilana Tools Kft. minden szakszer felvilágosítást megad.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: körfűrész, fűrész, kés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Lapra-szerelt bútorok összeszerelése

Régebben a bútorokat egy darabban hozhattuk el az üzletekből, ez mára már megváltozott, szinte a teljes kínálat lapra szerelten, bedobozolva kerül a vásárlóhoz. Bár a készletben a szükséges...


Kazánkarbantartás

Előre bocsátjuk, hogy senkit nem bíztatunk gázkazánjának reparálására. A gázkészülék egy veszélyes üzemű berendezés, csak képzett szakember végezhet rajta karbantartási, javítási munkát. A...