Őszi-téli ajánlatok az Einhell-től

2012-11-18 20:45:40 | Módosítva: 2012-11-25 16:18:14

Az őszi téli időszak a kertben a rendrakás, takarítás és a növényzet téli előkészítésének ideje, ugyanakkor most ideális a felkészülés a fűtési idényre is, különösen azoknak, akik fő vagy kiegészítő fűtéshez fát használnak. Megnéztük, hogy milyen szerszámgépeket kínál az Einhell ezekhez a munkákhoz.

Valamiféle technológiai sorrendben haladva, először is a bokrokat, fákat kell előkészítenünk a télre. A sövények idei utolsó megformálásához jó hasznát vehetjük a REH 5547-es elektromos sövényvágónak. Ezt az 550 W-os, 465 mm pengehosszúságú gépet már volt szerencsénk a gyakorlatban is kipróbálnunk. Lehet, hogy nem a legcsendesebb, de mindent levág, ami 14 mm-es fogai közé befér. Rendkívül erős, bírja a strapát, viszonylag könnyű – fejmagasság fölött is jól lehet dolgozni vele –, és most ősszel szenzációs áron (kevesebb, mint 13 ezer forintért) meg lehet vásárolni.

A száraz faágak és az elöregedett fák kivágásához már egy jó láncfűrészre lesz szükségünk. Ha egy elektromos hosszabbító kábellel a kert minden részét el tudjuk érni, akkor az Einhell kínálatából az 1800 W-os BG-EC 1840-est ajánljuk. 40 cm-es pengehosszúsága kisebb fák kivágásához és a tűzifa felaprításához is elegendő, az ergonomikus fogantyú kialakítás és az optimalizált súlypont-elosztás gondoskodnak arról, hogy a szerszámmal végzett munka ne legyen fárasztó. Automatikus olajozással és természetesen visszacsapódás védelemmel, illetve láncfékkel is el van látva.

Ha viszont az áram helyszínre vezetése gondot okoz, akkor a favágáshoz az 1,6 LE teljesítményű, benzines típust, a BG-PC 3735-öt ajánljuk. Ennek pengehosszúsága 35 cm, de a ház körüli munkákhoz ez is épp elég; ideális kisebb fák kivágásához, bozótosok tisztításához és fák ágainak ritkításához. Rezgéssemlegesítő rendszer biztosítja, hogy a munka ne legyen fárasztó. Az elpiszkolódás, nedvesség és hőmérsékletingadozás ellen védett elektronikus gyújtás könnyű indítást és zavartalan működést szavatol.

A rendszeresen használt láncfűrészhez nem árt, ha beszerzünk egy elektromos láncélezőt is. A BG-CS 85 éppen megfelel erre a célra; a forgatható, fokokra osztott befogó segítségével a lánc valamennyi szemét gyorsan megélezhetjük, így a fűrész nem erőlködik majd, hanem hatékonyan vág.

Annak pedig, aki teljesen ráállt a fatüzelésre – ez ma a legolcsóbb fűtési energiaforrás –, annak érdemes egy kicsit többet áldoznia és beszereznie egy rönkhasítót (fahasítót). A 2200 W-os, hidraulikus működésű BT-LS 610 B jó választás erre a feladatra. Csendes üzemben, csuklónk és könyökünk tönkretétele nélkül termelhetjük ki a mindennapi fűtéshez elegendő hasábfát. A 6 tonna nyomóerő a legkeményebb, göcsörtös fát is legyűri, képes kezelni a legkülönbözőbb méretű rönköket. Az állítható hasító ék, és állítható magasságú munkaasztal kombinációja lehetővé teszi, hogy 100-1040 mm hosszú, és 100-320 mm átmérőjű fákat hasítson. A magasság-beállítás gyors és egyszerű.

Ha pedig meg akarunk szabadulni az őszi (jövőre pedig a tavaszi és nyári) munkák során keletkező rengeteg nyesedéktől, akkor ennek ideális eszköze a BG-KS 2040 típusú kerti aprítógép. Összeaprítja a levágott fa- és sövénymaradványokat, gallyakat és cserjéket. Betöltőnyílását gumilamellákkal látták el, amelyek megakadályozzák, hogy az összeaprított gallymaradványok visszapattanjanak. Ha a gépet szakszerűen használjuk, akkor a dőlt kések nem engedik, hogy a készülék eltömődjön, segítik a gallyak akadálymentes betöltését.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gépek az őszi kertbe

Az Einhell márka talán elsősorban a barkácsgépek, szerszámgépek tekintetében ismerős olvasóinknak, de egyre nagyobb kínálattal jelentkezik a kerti gépek területén is. Így az ősz táján megnéztük,...


Magyarországon a Shindaiwa

Az idei év áprilisától a hazai vásárlók számára is elérhetővé válnak az Amerikában egyik piacvezető márka termékei. Az 1975-ben Hirosimában alapított gyár kutatás-fejlesztési és gyártási részlege a...