Két Bosch gép profiknak

2009-09-13 20:33:11 | Módosítva: 2009-09-13 20:41:07

Új vezeték nélküli kézi körfűrész és vezeték nélküli szablyafűrész mutatott be a Bosch, kifejezetten profiknak, 18 voltos lítium-ion akkumulátorral.

A GKS 18 V-LI Professional kompakt vezeték nélküli kézi körfűrésze és a GSA 18 V-LI Professional vezeték nélküli szablyafűrésze maximális teljesítményt és mobilitást biztosít. A 2,6 amperórás, teljesen feltöltött 18 voltos Prémium lítium-ion akkumulátor elegendő energiát biztosít, hogy hosszában leszabjon akár 50 m (19 mm-es) forgácslapot a kézi körfűrésszel, vagy felaprítson több mint 100 fenyőgerendát (100x100 mm) a szablyafűrésszel.
Mindkét fűrészt rendkívül hosszú élettartamra tervezték, az elektronikus motorvédelem pedig megvédi a motort a túlterheléssel szemben, és automatikusan kikapcsolja ha az megakad.

A GKS 18 V-LI Professional 165 mm-es fűrészpengéjű és 52 mm-es vágómélységű kézi körfűrészt speciálisan építőipari szakemberek - ácsok, kőművesek, tetőfedők vagy kiállítás építők - számára tervezték. A pontos vágást és könnyű fogást az ergonomikusan megformált fogantyú, a puha bevonat és a csupán 4,1 kg-os gépsúly biztosítja.

 

A lítium-ion technológiája egyetlen akkutöltéssel hosszú működési időt és hosszú élettartamot biztosít. Az elektronikus cellavédelem védi az akkumulátort a túlterheléstől, a túlhevüléstől és a mélykisüléstől. Mindemellett az akkumulátor háza annyira masszív, hogy 2 méter magasról betonra ejtve is működőképes marad.
A lítium-ion technológia további előnye, hogy verhetetlen az akkumulátor készenléti ideje. A speciálisan kialakított cellák a rendkívül alacsony belső ellenállásnak köszönhetően biztosítják az alacsony energiaveszteséget a töltés és a működés ideje alatt, az akkucellák kihasználtsága pedig optimális. Nincs memória effektus, így az akkumulátorok készen állnak a használatra akár néhány hónapos kihagyás után is.
A Bosch az új vezeték nélküli fűrészeket hordozható táskában, egyórás töltővel és két akkumulátorral szállítja. Mindkét szerszám szakkereskedőknél kapható, ajánlott fogyasztói ára 87.250.- Ft+ÁFA.

A GSA 18 V-LI Professional szablyafűrész két sebességfokozatba kapcsolható: 2400-as percenkénti fordulatszámmal fémben, 2700-as percenkénti fordulatszámmal pedig fában dolgozhatunk. A maximális vágásmélység 250 mm, ami ideálissá teszi a fűrészt villanyszerelők, gázszerelők, vízvezeték-szerelők, nyílászáró beépítők, ácsok és más, építőipari munkások számára. A sebességváltó fröccsöntött alumíniumból készült háza robosztussá teszi a szablyafűrészt. A gyorsító kapcsoló lehetővé teszi az apró próbafűrészeléseket is. Az SDS fűrésztartónak köszönhetően a fűrészpenge egy mozdulattal, könnyen cserélhető.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vezeték nélküli kényelem a villanyszerelésben

Akár több mint egy napos folyamatos igénybevételt is egyetlen akkutöltéssel bír a Bosch új GSR 14,4 VE-2 LI és GSB E-2 LI fúró-és ütvefúró-csavarozója, ha pedig lemerül, félórányi töltéssel ismét...


Ha szeptember, akkor faipar

Minden év szeptemberében rendezik me a soproni faipari vásárt, ehhez igazodik minden szerszámkereskedő, és ebben a hónapban hirdetik meg a faipari akciójukat. Ácsok, asztalosok nélkülözhetetlen...