Bútoraink dísze: a tömörfa ajtó

Napjainkra a bútorajtók formai kialakítása és alapanyagai jelentős fejlődésen mentek keresztül. A magas minőséget képviselő bútorokon azonban ma is tömörfa ajtókat találunk. Ezek az ajtók kétségkívül a legszebbek. Az évszázadokkal ezelőtt kitalált és bevált keret-betétes szerkezetnek köszönhetően alak és mérettartósságuk is megfelelő.

A keret minden estben tömörfából készül, azonban a betét ma már egyregyakrabban furnérozott MDF. Esztétikai szempontból ezzel a megoldással az ajtó nem sérül, alaktartóssága javul, és érzéketlenné válik a nedvességtartalom változásának hatására bekövetkező méretváltozásokkal szemben. Az alapfa színét gyakran pácolással változtatják meg, ezáltal a felület szebb és homogénebb lesz. A fedőlakk pedig ma már selyemfényű és magas kopásállóságú, kiemeli a fa természetes struktúráját.
A tömörfa ajtók választéka igen széles, az egyik legjelentősebb hazai forgalmazó, a Forest Hungary Kft kínálatában például 15 tömörfa ajtó modell szerepel, hétféle fafajból (fenyő, akác, nyír, cseresznye, éger, bükk, tölgy). Ezek meghatározott méretrendszerben kerülnek forgalomba, amely elsősorban a konyhabútorok méreteihez igazodik. Az 5-15 centiméterenként emelkedő szélességi méretek nagy variációs lehetőséget, így jó tervezhetőséget biztosítanak. Bútorunkat - a látvány szempontjából legfontosabb ajtók mellett - olyan kiegészítőkkel is díszíthetjük, mint a párkányok, fénycsőtakarók, polckorlátok, pillérlécek, és exkluzív üvegezésű ajtók. Ezek segítségével tudjuk bútorainkat igazán széppé és stílusossá tenni.

Bővebb információ:
Forest Hungary Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock János u. 90/a
Telefon: (06-92) 507 800
Fax: (06-92) 507 890

info@foresth.hu
www.foresth.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: ajtó, tömörfa

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Magasfényű bútorajtók gondozása

A minimál stílusú bútorok egyik jellegzetessége a letisztult frontfelület és annak általános értelembe vett fényessége. Az ilyen bútorajtók, fiókelőlapok és egyéb felületek, pl. asztallapok...


Alumínium nyílászárók

Az első alumínium nyílászárók megjelenése a 60-as évek elejére tehető. A korai hőhidas szerkezeteket folyamatosan felváltották ahőhídmentes típusok. A nem hőszigetelt alumíniumszerkezetek...