Megfontolások egy alapos felújításhoz

2014-05-21 09:11:36 | Módosítva: 2014-05-21 09:17:21

A munkahely mellett az ember otthonában tölti idejének jelentős részét, ezért természetes, hogy itt szeretne nyugalmat találni egy-egy stresszes hétköznap után. Mindenki szeretne egy kényelmesebb, szebb lakást, egy igazi otthont, melyre méltán lehet büszke vendégei előtt. Ilyenkor nem érdemes sokat várni, hiszen a felújítás előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik.


Egy felújítás igazából az ember fantáziáján és pénztárcáján múlik. Egy ilyen jellegű kivitelezés esetén korlátlan a lehetőségek tárháza. Gyakran már az is elég, és pozitívan befolyásolja az ember hangulatát, ha megváltozik a falak színe vagy a mintázata. Persze, ha egy fürdőszoba, vagy konyha felújításán töri valaki a fejét, akkor az egy nagyobb kiadást fog jelenti. És persze ha padlótól a mennyezetig kicserélésre kerül a burkolat, az már mindenképpen profi szakember jelenlétét igényli.

Egy felújítás számos kockázati tényezőt hordoz magában. Rossz segédanyag választás esetén előfordulhat, hogy a gyönyörű szép, drágán megvásárolt burkolólapok felválnak. Ebben az esetben nem csupán bosszúság éri az ingatlan tulajdonosát, hanem komoly anyagi kár is!


– Új ragasztót kell vásárolni.
– Esetleg új szakembert is kell választani, akinek szintén van munkadíja.
– Új burkolólapokat is kell vásárolni azok helyett, melyek tönkrementek.

Ez könnyedén megduplázhatja a felújítás költségét! A mai árak mellett nagy könnyelműség kétszer annyit fizetni valamiért, amit már elsőre is profi módon meg lehet oldani!

A felújításhoz, kivitelezéshez szükséges segédanyagok kiválasztásnál sok szempontot kell figyelembe venni a döntés előtt, hiszen az újraburkolandó aljzatok és a burkolat-anyagok sokfélesége nem könnyíti meg a dolgokat. A helyes anyagmegválasztás mellett fontos a kivitelezés hatékonyságának biztosítása is.

A lakásfelújítók természetes igénye – ha már egyszer elszánták magukat a burkolatok cseréjére, illetve új burkolatok létesítésére –, hogy a kész burkolatok esztétikusak, hosszútávon tartósak legyenek, lehetőség szerint gyorsan és kevés felfordulással készüljenek el, valamint csak a szükséges, ám nem felesleges költségekkel járjon.

Néhány tanács a felújításhoz

– A sikeres burkolás nagyban függ a burkolat anyagától is, ezért érdemes tudni, hogy az egyes anyagok milyen tulajdonsággal bírnak.
– Mielőtt a burkolat és a segédanyagok kiválasztásra kerülnének, érdemes végiggondolni, hogy milyen mechanikai terhelés érheti a padlóburkolatot.
– A célnak megfelelő segédanyagok kiválasztása a padlóburkolat használata során sok kellemetlenségtől kímélheti meg a lakás tulajdonosát, ha figyelembe veszi, milyen fokú nedvesség fogja érni a burkolatot.

Mint látható, számos tényezőt kell mérlegelni egy felújítás során, és még egy alapos döntés meghozatalakor is felmerülhet rengeteg akadály a kivitelezéskor. Hogy elkerülje a kockázatot, ajánljuk a felújításhoz segítséget nyújtó Mapei tanácsadási elektronikus kiadványokat különböző témákban.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Modern kerti burkolatok

Ahogy egyre melegszik az idő, úgy támad fel a vágy az emberben, hogy kiüljön a kertbe vagy a teraszra egy jó könyvvel és egy finom kávéval. Talán most, hogy több időt töltünk az otthonunkban,...


Lakásfelújítás télen

Bármelyik évszakot is választjuk a lakásfelújításra, lehet érvelni az időszak mellett. Nincs ez másképpen a téli lakásfelújítással sem, el is mondjuk miért.