Megfontolások egy alapos felújításhoz

2014-05-21 09:11:36 | Módosítva: 2014-05-21 09:17:21

A munkahely mellett az ember otthonában tölti idejének jelentős részét, ezért természetes, hogy itt szeretne nyugalmat találni egy-egy stresszes hétköznap után. Mindenki szeretne egy kényelmesebb, szebb lakást, egy igazi otthont, melyre méltán lehet büszke vendégei előtt. Ilyenkor nem érdemes sokat várni, hiszen a felújítás előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik.


Egy felújítás igazából az ember fantáziáján és pénztárcáján múlik. Egy ilyen jellegű kivitelezés esetén korlátlan a lehetőségek tárháza. Gyakran már az is elég, és pozitívan befolyásolja az ember hangulatát, ha megváltozik a falak színe vagy a mintázata. Persze, ha egy fürdőszoba, vagy konyha felújításán töri valaki a fejét, akkor az egy nagyobb kiadást fog jelenti. És persze ha padlótól a mennyezetig kicserélésre kerül a burkolat, az már mindenképpen profi szakember jelenlétét igényli.

Egy felújítás számos kockázati tényezőt hordoz magában. Rossz segédanyag választás esetén előfordulhat, hogy a gyönyörű szép, drágán megvásárolt burkolólapok felválnak. Ebben az esetben nem csupán bosszúság éri az ingatlan tulajdonosát, hanem komoly anyagi kár is!


– Új ragasztót kell vásárolni.
– Esetleg új szakembert is kell választani, akinek szintén van munkadíja.
– Új burkolólapokat is kell vásárolni azok helyett, melyek tönkrementek.

Ez könnyedén megduplázhatja a felújítás költségét! A mai árak mellett nagy könnyelműség kétszer annyit fizetni valamiért, amit már elsőre is profi módon meg lehet oldani!

A felújításhoz, kivitelezéshez szükséges segédanyagok kiválasztásnál sok szempontot kell figyelembe venni a döntés előtt, hiszen az újraburkolandó aljzatok és a burkolat-anyagok sokfélesége nem könnyíti meg a dolgokat. A helyes anyagmegválasztás mellett fontos a kivitelezés hatékonyságának biztosítása is.

A lakásfelújítók természetes igénye – ha már egyszer elszánták magukat a burkolatok cseréjére, illetve új burkolatok létesítésére –, hogy a kész burkolatok esztétikusak, hosszútávon tartósak legyenek, lehetőség szerint gyorsan és kevés felfordulással készüljenek el, valamint csak a szükséges, ám nem felesleges költségekkel járjon.

Néhány tanács a felújításhoz

– A sikeres burkolás nagyban függ a burkolat anyagától is, ezért érdemes tudni, hogy az egyes anyagok milyen tulajdonsággal bírnak.
– Mielőtt a burkolat és a segédanyagok kiválasztásra kerülnének, érdemes végiggondolni, hogy milyen mechanikai terhelés érheti a padlóburkolatot.
– A célnak megfelelő segédanyagok kiválasztása a padlóburkolat használata során sok kellemetlenségtől kímélheti meg a lakás tulajdonosát, ha figyelembe veszi, milyen fokú nedvesség fogja érni a burkolatot.

Mint látható, számos tényezőt kell mérlegelni egy felújítás során, és még egy alapos döntés meghozatalakor is felmerülhet rengeteg akadály a kivitelezéskor. Hogy elkerülje a kockázatot, ajánljuk a felújításhoz segítséget nyújtó Mapei tanácsadási elektronikus kiadványokat különböző témákban.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kő- és vakolatvédelem

Mióta az emberiség építkezik, a víz az alkotásainak, építményeinek legfőbb ellensége. Az ember az évezredek folyamán számtalan építési technikát fejlesztet ki, számtalan építőanyagot használt fel,...


Burkolni tudni kell

Mielőtt nekiállnánk az otthoni ezermesterkedésnek, sok esetben talán érdemes átgondolni és utánanézni, hogy megbirkózunk- e a feladattal, hiszen néha többet árthatunk vele, ha olyan munkába...