Saját vízi erőmű

2013-12-12 14:57:28 | Módosítva: 2014-09-09 10:20:19

Túrázás közben telefonjaink, zseblámpáik feltöltéséhez különböző hálózat nélküli rendszereket fejlesztettek ki. Ezek zömmel a Nap solar energiáját használják fel, vagy Thermoelektromos elven működnek.

Hátrányuk lehet, hogy az elsőhöz direkt napsütésre, a másikhoz pedig elegendően magas hőmérsékletre van szükség. De egyik sem képes működni mondjuk éjszaka, amikor amúgy sem használnánk készülékeinket.


A HydroBee viszont a folyóvíz energiáját használja fel elektromos áram előállítására – mint egy vízi erőmű, csak kicsiben. Persze ehhez meg legalább egy kis patak kell sátorhelyünk közelében.
A mini erőmű 6 darab NiMh akkumulátort képes feltölteni 3-4 óra alatt, melyekből azután egy USB csatlakozón keresztül lehet kinyerni a töltőáramot mobiltelefonunk számára. A készülék másik része egy úszótest, ebbe van beépítve a propeller, ami a generátort hajtja, ha a folyóvíz áramlási sebessége legalább 6 km/óra.


Természetesen az úszó mini erőművet biztonságosan ki kell kötni, hogy reggel is a helyén találjuk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

tömös avatarja

tömös         Vásárlás

Hosszasan nézegettem a neten a vásárlás lehetősét a ''Hydrobee''
termékről, de nem találtam konkrétumot. Tudnátok ennek elérésére tanácsot adni ?

Vezeték nélküli töltés

A vezeték nélküli töltés eredete csaknem 200 éves. Michael Faraday angol fizikus fedezte fel 1831-ben, hogy a mágneses tér feszültséget idézhet elő egy vezetőben. Vagyis ő írta le elsőként azt...


Wifi telefontöltés

Nemsokára a vezeték nélküli töltéshez még arra sem lesz szükség, hogy mobilunkat az indukciós töltődokkra helyezzük. Az is elegendő lesz, hogy egy helyiségben tartózkodunk vele, és a töltő...