Mágneses töltőkábel

2017-02-08 11:35:09 | Módosítva: 2017-03-06 15:39:01

Nem mondanánk, hogy egy eddig ismeretlen újdonságról van szó, hiszen külföldi webshopok-ban és a hazai kereskedelemben is beszerezhető a mágneses töltőkábel adapter. Mégis kevesen hallottak róla, pedig szenzációsan jó dologról van szó!


A telefonok töltő aljzata meglehetősen pontos illesztést kíván, ráadásul csak egy irányból dugaszolható, amihez jó szem és megvilágítás kell. Különben jönnek a sikertelen próbálkozások, ami közben az aljzat sérülhet. Ez utóbbi drága játék!

A mágneses töltő adapter nagyon egyszerűen megoldja mindezt. Az aljzatba egy parányi kis adapter kerül, ami aztán ott is marad. Olyan kicsi, hogy semmiféle korlátot nem jelent a telefon használatában. Erre az adapterre „cuppan rá” a töltőkábel végén lévő mágneses fej, mégpedig minden illesztési nehézség nélkül. Amikor az adapterhez közelítjük a mágneses fejet, azonnal rákattan, mindegy milyen irányban érintjük oda, már indul is a töltés. A töltőkábel egyben adatkábel is, tehát a számítógéphez való csatlakozáshoz is alkalmazható.A mágneses töltőkábel kapható micro USB-s (Android-os és Windows-os) készülékekhez és Apple készülékekhez is. Egészen kicsit különböző megoldások léteznek, de az pont elég arra, hogy ezek ne legyenek kompatibilisek egymással. Ha több kábelt és adaptert szerzünk be – hogy a több készülékünk számára, különböző helyeken is adott legyen a gyors csatlakozás lehetősége -, akkor figyeljünk arra, hogy ezek azonosak, kompatibilisek legyenek egymással.

Szakíró kollégáknak az a véleménye; „kötelezővé tennék”!
Egyetértünk velük. Egy ezer forint körüli beruházást nagyon megér.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Lebegő hightech őrület

Úgy tűnik, hogy Röpke 195 évvel a felfedezése után is milliókat lehet keresni az elektromos mágneses mező megfelelő alkalmazásával.


Mágneses baktériumokkal épülhet a jövő bioszámítógépe

Vasat fogyasztó, ezáltal biológiai mágnessé váló baktériumok alkalmazásával épülhet fel a jövő bioszámítógépe - számolt be róla a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).