Rejtett világítás

2009-10-01 17:01:15 | Módosítva: 2009-10-06 22:29:49

Az ANRO polisztirol stukkókat nagyon sok területen fel lehet használni, azonban a leglátványosabb mind közül a rejtett világítás. Az oldalfal illetve a mennyezeten történő világítás kialakításnak két típusát különböztetjük meg:

  • Vonalfény: a holkerbe ragasztott rejtett világításos díszlécek speciálisan kialakított nútjába helyezzük a fényforrást, mely lehet hagyományos fénykábel vagy energiatakarékos LED lámpa, illetve LED modul.
  • Spotfény: az oldalfalon vagy a mennyezeten kialakított gipszkarton vagy polisztirol stukkó "dobozokba" körkivágó segítségével kör alakú furatokat alakítanak ki, melyekbe beépíthető, süllyesztett lámpatesteket lehet bepattintani, majd a lámpatestekbe GU10 típusú LED lámpa vagy kompakt fénycső helyezhető.

Díszlécek vonalfényhez:

A vonalfényes rejtett világítást kialakíthatjuk az oldalfalon vagy a mennyezeten. Oldalfali kialakítás esetén az ANRO oldalfali rejtett világításos díszlécet a mennyezettől legalább 15 cm-re kell felragasztani, majd a léc felső részén kialakított nútba helyezni a fényforrást. Mennyezeti kialakítás esetén a speciálisan erre a célra készített ANRO mennyezeti rejtett világításos díszléceket kell a holkerbe ragasztani, majd a díszléc elején lévő nútba helyezni a fényforrást. Az ANRO mennyezeti rejtett világításos díszlécet a karnisok eltakarására is használhatjuk, a díszléc kialakítása megfelel ehhez.

Díszlécek spot világításhoz:

A beépíthető lámpatesteket jellemzően gipszkarton dobozokba, szerelvényekbe építik be, de egyszerűbb, oldalfalra szerelhető rejtett világítást akár díszlécek segítségével is könnyen megvalósíthatunk. A kifejezetten erre a célra készülő ANRO SV jelű díszléceink beépítését a mennyezettől 5-8 cm-re, az oldalfalra ragasztva kell elvégezni. A rögzített léceken száradást követően körkivágóval elkészítjük a furatokat, melybe belehelyezzük a beépíthető lámpatesteket.
Az ANRO díszlécek a jobb festékboltokban, és az Interneten csomagküldéssel az ország egész területén elérhetőek, további képek és információ a www.anrodiszlec.hu weboldalon.

ANRO Díszléc webáruház - bemutatótermek címe:
Budapest, Kunigunda útja 60. Telefon: (06-30) 486-0808
Hajdúböszörmény, 13 Vértanú u. 18. Telefon: (06-52) 220-054

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Frontcseréhez kiegészítő párkányok, díszlécek

Ha bútorunk felújításakor a frontsere mellett döntöttünk, akkor az ajtók kiválasztásán túl egyéb változtatások megvalósítását is érdemes fontolóra venni.


DECOSA dekorációs termékek

Polisztirol díszlécekkel dekorálhatjuk, szépíthetjük otthonunkat. A dekor profilokkal el lehet rejteni a tapéták összeillesztéseit, az utólag behúzott kábeleket, de rejtett világításhoz és...