Beléptetés a legegyszerűbb módon

Elektronikus biztonsági kilincs

2012-04-11 21:08:08 | Módosítva: 2012-04-11 21:08:08

A beléptető rendszerek talán legegyszerűbb formája. Nem szükséges hozzá se kulcs, se kártya, se vezetékezés. Elég megjegyezni a 4-6 számjegyű kódunkat, mellyel könnyedén nyithatjuk az ajtót.

Ez tulajdonképpen egy kilincs garnitúra, ami 35-80mm-es ajtószélességig alkalmazható, és a legtöbb Euro profilú zárszerkezethez illeszthető. Nem szükséges a zártestet vagy a zárbetétet lecserélni, a meglévőhöz alkalmazható. Működési elve egyszerű: zárt állapotban a kilincs blokkolja a zárnyelv behúzását, így a kilincs üresen jár, az ajtó nem nyílik. Miután megadtuk a helyes kódot, a kilincs lenyomásával a zárnyelv behúzódik, és már be is jutottunk.

Mindez úgy hangzik, mint egy számkombinációs kilincs, annál azonban jóval többet tud, nem túlzás azt állítani, hogy felér egy egyszerű beléptető rendszerrel. 9 különböző felhasználói kód állítható be rajta, így ha az egyik felhasználót törölni akarjuk, az nem érinti a többit. A kilincs egyetlen „adminisztrátori ” kóddal rendelkezik, mellyel a programozásokat el lehet végezni, software nélkül, csak a gombok megfelelő sorrendben történő lenyomásával. Így új felhasználókat lehet létrehozni, vagy törölni, illetve azt is be lehet állítani, hogy automatikus, vagy manuális legyen a zárási mód. Tehát beállíthatjuk, hogy minden egyes ajtózárás után, magától váljon-e kívülről nyithatatlanná az ajtó, vagy csakis akkor, ha a kilincsen található apró zárási gombot megnyomjuk. Ezáltal nagyfokú kényelmet élvezhetünk irodánkban, dolgozószobánkban, vagy bármely egyéb helyen.

Sokszor előfordul, hogy valaki kiugrik pár percre a mosdóba, vagy telefonál, esetleg beenged valakit, és a sietség, valamint az idő rövidsége miatt nem zárja be szobája ajtaját. Elég lehet egy perc is, és érzékeny adatok, értékes eszközök tűnhetnek el. Ezt akadályozza meg a biztonsági kilincs.

A biztonság mellett a kényelem is jelentős érv. Egy főbejáratra szerelve nyugodtak lehetünk, hogy csak az tud belépni, aki ismeri a kódot. Szintén nyugodtak lehetünk abban, hogy az ajtó becsukásával, az ismét zárt állapotban lesz.

Ez nagyon praktikus ötlet mindazoknak, akik vezetékezés, és számítógép nélkül kívánják növelni ellenőrzésüket ajtójuk fölött. Fontos azonban megismételni, hogy a kilincs csak a kilincsnyelv mozgását szabályozza, tehát nem tekinthető önálló biztonsági zárnak, így hosszabb távollét esetén érdemes az ajtót kulcsra zárni!

Kaphatók az Ezermester bolthálózatnál:

1092 Budapest, Ferenc krt. 28.
1084 Budapest, Rákóczi tér 6.
1117 Budapest, Móricz Zs. krt. 14.
1117 Budapest, Váli u. 2.
1117 Budapest, Váli u. 4.
1185 Budapest, Üllői út 829.
1222 Budapest, Borkő u. 12.
1222 Budapest, Háros u. 131.
2011 Budakalász, József A. u. 73.
2030 Érd, Szabadság tér 12.
2510 Dorog, Hantken Miksa út 8.
2344 Dömsöd, Dózsa Gy. u. 1.
2330 Dunaharaszti, Némedi út 10.
5130 Jászapáti, Kossuth L. u. 25.
6900 Makó, Kossuth u. 22.
7100 Szekszárd, Rákóczi út 43.
5008 Szolnok-Szandaszöllős, Munkácsy M. u. 28.
9012 Győr-Ménfőcsanak, Mérföldkő u. 9.
2045 Törökbálint, Munkácsi M. u. 1/A.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Indul az új pályázat

100%-ban vissza nem térítendő támogatás napelemre, fűtéskorszerűsítésreDecember 6-án indult az a lakossági napelemes pályázat első üteme, amely révén akár 11,3 millió forint vissza nem térítendő...


Elektromos tricikli

AWelloa januári CES-en mutatta be ezt a különös koncepciót, ami leginkább egy elektromos riksához hasonlít. A reunioni startup kifejezetten városi közlekedésre, rövidebb távok megtételére...