Új ajtót a régi helyett

2013-02-27 13:36:49 | Módosítva: 2013-03-08 09:15:17

Panelházak, társasházak esetében általánosságban elmondható, hogy betörés ellen ideális esetben csak a bejárai ajtót kell védenünk. Tény, hogy a már meglévő ajtók nem egy esetben 30 de akár 50 évesek is – így eljön az idő, amikor a régi papundekli ajtót le kell cserélnünk korszerű, biztonságos, jó hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkező ajtóra.

A piacon nem csak nagy árkülönbségekkel találkozhatunk, hanem sok olyan termékkel is, melyek csak részben-, vagy egyáltalán nem felelnek meg alapvető elvárásoknak. Találkozhatunk könnyű műanyag ajtókkal, 30 kilós (!) acél import termékkel, melyet kislány nyit ki egy egyszerű konzervnyitóval. Rossz esetben ezek beszerelése után szembesülünk azok silány minőségével, úgy a felhasznált anyagok, mint a beszerelés milyenségét illetően. Sajnos régi ajtónkat csak a legritkább esetben lehet olyan módon átalakítani, hogy az funkciójában közelítse egy biztonsági ajtóval szembeni elvárásokat, ráadásul ennek költsége meghaladhatja egy új ajtó költségeit.

Milyennek kell lennie egy VALÓDI biztonságot nyújtó ajtónak? Először is kérdezzük meg MABISZ megfelelőségi ajánlásának besorolását. Keressük a nagyobb számot a 3 perctől a 15 percig tartó áttörésgátlási mutató skáláján! Kérdezzük meg, hány zár van az ajtón, az esetleges három zártól semmiképpen ne idegenkedjünk! Kérdezzük meg, hány kiló a termék! A „van benne anyag”-ajtó minimum 100 kiló, köszönhetően a rengeteg acélnak, ami csak a mi biztonságunkat szolgálja! Ugyanilyen fontos az ajtó rögzítése is.

És ami a legfontosabb: forduljunk szakemberhez, kérdezzünk meg több szakembert is, mielőtt döntést hozunk. Ne feltétlenül higgyünk a legolcsóbbnak, higgyünk a nívósabb termékben. A szakembernek minden esetben ki kell jönnie hozzánk, lévén az ajtó méretei még egy „sztenderd” panel ajtónál is egyediek lehetnek.

Bővebb információ:

NÍVÓ Biztonsági ajtó
2119 Pécel, Pesti út 139.
+36-20-322-9494
www.biztonsagiajto.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Falszigetelési módszerek

MESTER+ A lakás falainak nedvesedése, penészesedése régebben és ma is jelentős probléma. Sokszor csak a penészfoltokat látjuk a falon, és az okokat a közelmúltban történt változásokhoz, pl....


Tolóablak, amerikai ablak

Az ablakokkal, ajtókkal kapcsolatban esetenként gondot okoz, hogy kinyitásukhoz jelentős helyre van szükség. A megoldást erre az angolszász típusú nyílászárók jelentik, amelyeket vízszintes vagy...