Dulux EasyCare

2016-09-30 15:16:41 | Módosítva: 2016-09-30 15:19:28

Miután az Ezermester szerkesztőségének falait enyhén szólva is kifogásolhatónak találtuk, úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk az új Dulux falfestéket. Bár falaink egy gyerekszoba extra terhelésének nincsenek kitéve, a fröccsenő kávé azért nálunk is előfordult már. Gondoltuk, miért ne adjunk esélyt a különlegesen jó víztaszító tulajdonságú beltéri falfestéknek.


Kipróbáltuk

A régi festéseknél mindenképpen szükséges falelőkészítést elvégeztettük a szakemberrel (erre magunk nem mertünk vállalkozni), némi csiszolásra és glettelésre is szükség volt. Részletekben haladtunk, mert a szerkesztőségi munka azért nem állhatott le. A felületről eltávolították a rosszul tapadó, laza, felpikkelyesedett festékréteget, mert bizony elég régen volt utoljára festve. Szerencsére tapétamaradványok eltüntetésére nem volt szükség. Zsírszennyeződések csak a teakonyha falán voltak, ezeket lemostuk. A falelőkészítést addig folytattuk, amíg létrejött az előírásoknak megfelelő stabil, tiszta, száraz, szilárd, por- és szennyeződésmentes falfelület.

Alapozáshoz (ezt már saját kezűleg végeztük) valószínűleg bármelyik alapozó festéket választhattuk volna. Végül is festékcsaládban gondolkoztunk, és a Dulux Grunt mélyalapozóval dolgoztunk. Az alapozót alapos felkeverés után hígítás nélkül, egy rétegben kentük fel, és hagytuk, hogy mélyen a falazatba ivódjon. Maradva a „rendszerben gondolkozásnál”, az alapozó felhordására is Dulux terméket használtunk, rövid szőrű gyapjú hengert. A festési munkát csak másnap, az előírt 16 óra „száradási idő” eltelte után folyatattuk.

Az új Dulux EasyCare színpalettájából végül is három színt használtunk, valamennyi mennyezet és a falak nagy részét is fehérre festettünk, hogy helyiségeink minél világosabbak legyenek, de tarkítottuk a képet egy kevés csontszínű festékkel és egy fal erejéig élénk barack színnel is. Előre színezett festéket használtunk, nem színező pasztákkal állítottuk be a kívánt árnyalatokat.


Két festékréteg felhordása bőven elég volt, hogy a felületeket teljesen bevonja a festék. Most is rövid szőrű (15 mm-es) Dulux hengert használtunk, amatőröknek (mint mi) ez könnyebb, mint a régi profi szakik korongecsete. Érdekes, hogy szép matt felületet kaptunk, holott a mosható festékek általában fényes felületet szoktak adni. A moshatósággal természetesen nincsen gond, sajnos azt a kávéfőző gépünk rendszeresen teszteli. Nedves mosogatókendővel újra és újra tisztára tudjuk törölni a falat – azóta is.

Kiadósságban úgy számoltunk, hogy 1 liter falfesték kb. 16 m2 egyszeri átfestésére lesz elegendő. A valóságban még egy kicsit jobb lett az arány, megmaradt a tervezett mennyiségből. Egészében kitűnő minőségű, jó fedőképességű falfestéket ismertünk meg a Dulux EasyCare „személyében”, amit az erős víztaszító tulajdonságának, jó moshatóságának köszönhetően gyerekszobák, konyhák festésére különösen ajánlunk.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A lakásfelújítás fontos része: mázolás

Ez bizony nem kis munka, és sokba is kerül, ha szakember csinálja. Sokan takarékosságból ezért maguk vállalkoznak a kivitelezésére. Látszatra könnyűnek tűnik, de nem az. Ráadásul ez esetben...


Belső falfestékek

Mint az köztudott, a lakások falait 3-4 évente fel kellene újítani. Van, aki ezt szakemberre bízza, mások viszont inkább maguk látnak neki ennek a munkának. Önköltségi áron természetesen kevesebbe...