Dulux EasyCare

2016-09-30 15:16:41 | Módosítva: 2016-09-30 15:19:28

Miután az Ezermester szerkesztőségének falait enyhén szólva is kifogásolhatónak találtuk, úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk az új Dulux falfestéket. Bár falaink egy gyerekszoba extra terhelésének nincsenek kitéve, a fröccsenő kávé azért nálunk is előfordult már. Gondoltuk, miért ne adjunk esélyt a különlegesen jó víztaszító tulajdonságú beltéri falfestéknek.


Kipróbáltuk

A régi festéseknél mindenképpen szükséges falelőkészítést elvégeztettük a szakemberrel (erre magunk nem mertünk vállalkozni), némi csiszolásra és glettelésre is szükség volt. Részletekben haladtunk, mert a szerkesztőségi munka azért nem állhatott le. A felületről eltávolították a rosszul tapadó, laza, felpikkelyesedett festékréteget, mert bizony elég régen volt utoljára festve. Szerencsére tapétamaradványok eltüntetésére nem volt szükség. Zsírszennyeződések csak a teakonyha falán voltak, ezeket lemostuk. A falelőkészítést addig folytattuk, amíg létrejött az előírásoknak megfelelő stabil, tiszta, száraz, szilárd, por- és szennyeződésmentes falfelület.

Alapozáshoz (ezt már saját kezűleg végeztük) valószínűleg bármelyik alapozó festéket választhattuk volna. Végül is festékcsaládban gondolkoztunk, és a Dulux Grunt mélyalapozóval dolgoztunk. Az alapozót alapos felkeverés után hígítás nélkül, egy rétegben kentük fel, és hagytuk, hogy mélyen a falazatba ivódjon. Maradva a „rendszerben gondolkozásnál”, az alapozó felhordására is Dulux terméket használtunk, rövid szőrű gyapjú hengert. A festési munkát csak másnap, az előírt 16 óra „száradási idő” eltelte után folyatattuk.

Az új Dulux EasyCare színpalettájából végül is három színt használtunk, valamennyi mennyezet és a falak nagy részét is fehérre festettünk, hogy helyiségeink minél világosabbak legyenek, de tarkítottuk a képet egy kevés csontszínű festékkel és egy fal erejéig élénk barack színnel is. Előre színezett festéket használtunk, nem színező pasztákkal állítottuk be a kívánt árnyalatokat.


Két festékréteg felhordása bőven elég volt, hogy a felületeket teljesen bevonja a festék. Most is rövid szőrű (15 mm-es) Dulux hengert használtunk, amatőröknek (mint mi) ez könnyebb, mint a régi profi szakik korongecsete. Érdekes, hogy szép matt felületet kaptunk, holott a mosható festékek általában fényes felületet szoktak adni. A moshatósággal természetesen nincsen gond, sajnos azt a kávéfőző gépünk rendszeresen teszteli. Nedves mosogatókendővel újra és újra tisztára tudjuk törölni a falat – azóta is.

Kiadósságban úgy számoltunk, hogy 1 liter falfesték kb. 16 m2 egyszeri átfestésére lesz elegendő. A valóságban még egy kicsit jobb lett az arány, megmaradt a tervezett mennyiségből. Egészében kitűnő minőségű, jó fedőképességű falfestéket ismertünk meg a Dulux EasyCare „személyében”, amit az erős víztaszító tulajdonságának, jó moshatóságának köszönhetően gyerekszobák, konyhák festésére különösen ajánlunk.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Dekor falfestési módok

A lakásfestés mindig alkalmat ad bizonyos változásokra, amelyek esetleg megváltoztathatják a lakóhelyiségek hangulatát is. Nemcsak felfrissülnek a falak, hanem újabb megoldásokkal érdekesebbé is...


Kis javítások otthon

Otthonunk állandó használatban van, emiatt szinte állandó karbantartást is igényel. Mindemellett folyton meg is hibásodik valami, mert ami elromolhat, az el is romlik. Haezeket időben nem...