A házkörül és az iparban

Zobel festékek

2010-12-11 23:40:19 | Módosítva: 2010-12-14 22:21:01

A nagy múlttal rendelkező német festék gyártó termékei hazánkban is kaphatók. A festékek vízbázisú, környezetbarát alapanyagokból készülnek, túlteljesítve 2012-es EU szabvány normáit. Könnyű kezelhetőségű, gyorsan száradó, rugalmas és tartós bevonatok készíthetők el általuk.

Termékeik között fellelhető minden, ami a házunk körül használt faanyagok célirányos megóvását biztosítja. Egyrészt ipari festékek ajtók, ablakok, bútorok, parketta felületkezelésére, másrészt kerti, otthoni felhasználáshoz ecsetelhető lazúrok, festékek, amelyek alkalmasak faház, kert bútor, kerítés, terasz, nagykapu festésére. Típus neve ZowosanŽ Deco-tec. Ez egyszerűen felvihető vastag lazúrból áll, amely önmagában két-három sorban felkenve elegendő 3-5 éves védelmet ad.
Fontos, hogy a fenyőféléknél, puha fáknál használni kell hozzá a Deco-tec 5100 impregnáló anyagot, amely megvédi az elszíneződést adó és a fát károsító gombafertőzésektől, emellett előkészíti a festék jobb, egyenletesebb befogadására a fát.
Ha házilag is szép sima felületet akarunk készíteni, akkor fontos a megfelelő csiszolásra is figyelnünk. Mi ezt a következő képen ajánljuk. A puha fákat impregnálás előtt – gyalult anyagnál kézzel vagy géppel – lehetőleg szál irányban P80-as majd P100 vagy P120-as csiszoló anyaggal csiszoljuk elő. Az impregnálószer megszáradása után az általa „felhúzott” szálakat P150-180-as csiszoló anyaggal készre munkálhatjuk, továbbiakban festhetjük. A keményfából készült elemeket is fokozatosan a durvábbtól a finomabb csiszolóanyag felé haladva, három lépcsőben készítsük el.

Koletto Kft.
6645 Felgyő, Rákóczi u. 7.
Telefon: (+36-30) 625-1820
www.koletto.hu
info@koletto.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: festék, zobel, festés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Az utca művészei: freskó a tűzfalon

Időnként fellángol a vita, hogy a graffiti, azaz a falfirkák nevezhetők-e művészetnek. Némelyik ugyan valóban nagyon dekoratív és egyedi, ám ezek többnyire inkább túlzott méretű szignók, azaz...


Folyékony gumi

Spray formában is kapható a PlastiDip® folyékony gumi A PlastiDip® a legtöbb ismert felületen alkalmazható, mint például a fa, szövet, kő, műanyag, üvegszál stb. A folyékony gumi olyan erősen...