Régi tetők hőszigetelésének korszerűsítése

Az egyre fokozódó energiaárak, valamint a hiányos hőszigetelés és nedvesség okozta sorozatos problémák miatt a tetők jelentős része felújításra szorul. A nyolcvanas években épült tetőinkben használt 8 cm körüli szigetelőanyag vastagságot mára közel 30 cm-re kellene növelni, hogy a 2006-tól érvénybe lépő irányelveknek megfeleljenek. Könnyen belátható, hogy ilyen vastagságú szigetelőanyag beépítése nehézkes és több szempontból problematikus. A megoldás olyan beépítési mód illetve szigetelőanyag alkalmazása, mely vékony anyagvastagság mellett kiváló hőszigetelést eredményez. A korszerű, minden tekintetben magas műszaki tartalmat képviselő BACHL poliuretán (PUR/PIR) keményhab lemezek szarufák feletti beépítésével elérhető, hogy 10 cm vastagságú hőszigeteléssel az elvárásoknak megfeleljünk. A hőszigetelő táblák régi tetők utólagos felújítására is alkalmasak.

Poliuretán hőszigetelő táblák

A poliuretán hőszigetelő képessége a ma ismert szigetelőanyagok közül a legjobb (k=0,024 W/mK). Németországi mérési eredmények igazolják, hogy a poliuretán hőszigetelő képességét 50 év elmúltával is megőrzi. A zártcellás sejtstruktúrának köszönhetően minimális vízfelvétel jellemzi. A folyamatosan fejlesztett gyártás és anyagösszetétel pedig garantálja a kitűnő alaktartósságot és időtállóságot. A PUR/PIR penészesedésnek, korhadásnak, gombásodásnak, gyenge savaknak ill. lúgoknak ellenáll, továbbá biológiailag és fiziológiailag aggálytalan, így nem okoz allergiás és asztmatikus panaszokat.

PUR/PIR panelekkel történő felújítás

Felújításkor a poliuretán panelek a belső lakótér burkolatainak megbontása nélkül helyezhetők el, így folyamatosan használható marad a lakás. A BACHL kft. által gyártott poliuretán (PUR/PIR) keményhab elemek kiváló műszaki paramétereinek és könnyű vághatóságuknak köszönhetően tökéletes megoldást nyújtanak bármilyen formájú és alakú tetők számára. A rendszerelemek nútféderes élképzéssel és nagy táblaméretben (2,50 m x 1,25 m), kétoldali alufólia kasírozással (hőreflexiós hatás), továbbá felső oldali átlapolható és öntapadó csíkkal ellátott fólia borítással készülnek, így érhető el a könnyű, gyors és pontos beépítés. A felújítást a tetőcserepek és a tetőlécek levételével kell kezdeni, majd a poliuretán hőszigetelő táblákat akár közvetlenül a szarufákra vagy ritkított deszkázatra fektetjük. A PUR/PIR táblákat az ellenléceken keresztül hatoló és megfelelő méretű csavarok segítségével a szarufákhoz rögzítjük. Felszegezzük a tetőléceket az ellenlécre, majd felrakjuk a tetőcserepeket (régit vagy újat).

A BACHL utólagos hőszigetelő rendszer előnyei:

  • Tökéletes hőszigetelés, vékony lapvastagság mellett
  • Hőhídmentes tetőszerkezet
  • A kivitelezés alatt nem kerül megbontásra a belső tér
  • Átlagon felüli élettartam
  • Gyors, egyszerű kivitelezést tesz lehetővé
  • A tető több rétege egy elemként építhető be

Hőszigetelés profiknak
BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft.
5091 Tószeg, Parkoló tér 21.
Telefon: (06-56) 586-500, Fax: (06-56) 586-498
E-mail: bachl@bachl.hu,
Internet: http://www.bachl.hu/

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: hőszigetelés, tető

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Felújító vízszigetelés

Az ép vízszigetelés rendkívül fontos az épület állagának megóvása érdekében. Ha itt felújításra van szükség, általában ez jelentős költségekkel jár. Nagy az igény olyan megoldásra, amely...


Rugalmas tetőszigetelés

Lapostetők bitumenes szigetelésével több ízben foglalkoztunk lapunk hasábjain. Újdonság a műanyag-gumi lemezekből álló, előregyártható, egyedi igényekre szabható lepelszigetelés, amivel akár egy...