a Vogel & Noot-tól

Újdonságok a radiátorok piacán

ORNIS lemezradiátorok

Az acéllemez-radiátorokat viszonylag alacsony áruknak és diszkrét megjelenésüknek köszönhetően igen elterjedten alkalmazzák Európa minden országában. Most néhány olyan lehetőségre szeretnénk figyelmüket ráirányítani, amelyet egyedül a Vogel & Noot termékei kínálnak tervezőknek, kivitelezők és nem utolsó sorban családi ház tulajdonosoknak.
Az ORNIS családnak három változata is van, az ORNIS kompakt az ORNIS szelepes és az ORNIS T6. A T6-os radiátorok csatlakozása középen alul található. A csatlakozás és a szelepek alig észrevehetők, úgy, ahogy azt már a szelepes radiátorok esetében megszokhattuk. Egy csatlakozáshoz kétszer 331, azaz 662-féle radiátor csatlakoztatható.
Ez a szabadalmaztatott kialakítás a beépített-szelepes radiátoroknál már megszokott előnyökön túlmenően is kínál többletszolgáltatást. Teljesen univerzális, kompakt radiátorként ill. szelepes radiátorként (akár jobbosként akár balosként) egyaránt beépíthető. Abban az esetben is megoldási lehetőséget biztosít tervezőnek, kivitelezőnek, de még a megrendelőnek is, ha tisztázatlan a fűtendő helyiség funkciója, és emiatt ismeretlen teljesítményű, típusú és méretű radiátorhoz kell csatlakozni a fűtési csövekkel. A szelepes radiátorokhoz hasonlóan szerelésük sablonnal is lehetséges, így nem szükséges idejekorán megvásárolni, festés miatt leszerelni, tárolni ill. újra felszerelni a fűtőtesteket.
A korszerű radiátorok magasabb áráért cserébe a szerelési díj és a bizonytalanság csökken. És még egy érv, ami a T6-os radiátorok mellett szól: az évtized vége felé a kondenzációs kazánok térhódítása várható, ami nagyobb felületű fűtőtesteket igényelhet. Akik már most gondolnak erre, és T6-os modellt választanak, a radiátorkötések átalakítása nélkül cserélhetik nagyobbra radiátorukat.
Az ORNIS lemezradiátor család alapszíne fehér (RAL 9016), de már sokféle RAL- és szaniterszínben is rendelhető. Fontos és a magyar piacon egyedülálló, hogy az ORNIS radiátorok horganyzott kivitelben is rendelhetők, amelyeket elsősorban nedves helyiségek fűtésére ajánlunk.
Ugyancsak új termék a VONOPLAN szelepes és a VONOPLAN T6-os acéllemez lapradiátor család. Ezek közös jellemzője, hogy „frontlapjuk” sík. Az alapszín (RAL 9016) mellett egyéb RAL- és szaniterszínekben is rendelhetők. A termék rendelkezik az ORNIS szelepes és az ORNIS T6 nyújtotta – már megszokott és esetenként nélkülözhetetlen – előnyökkel, úgymint: teljes körű előszerelhetőség, a T6-os típusoknál ezen túlmenően a változtatható szelepoldal, azonos csatlakozás minden típushoz (középen alul). n

 

Vogel & Noot Hőtechnika Kft.
9200 Mosonmagyaróvár,
Kühne Ede tér 2.
Telefon: (06-96) 575-100
Fax: (06-96) 579-881
http://www.vnwt.com/
e-mail: info.hu@vnwt.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Elektronikus radiátortermosztát

A living connect nevű elektronikus radiátor termosztát felszerelése alig egy percet vesz igénybe és a Danfoss Link központi egységgel könnyen programozható vezeték nélküli kapcsolat segítségével....


Ésszerű takarékosság a fűtéssel

Saját pénztárcánkon tapasztalhatjuk, hogy alakás teljes energiafelhasználásának igen nagy részét a fűtési energia teszi ki. Éves szinten ez anagyságrend meghaladhatja az 50%-ot, annak ellenére,...