Régi tetők hőszigetelésének korszerűsítése

Az egyre fokozódó energiaárak, valamint a hiányos hőszigetelés és nedvesség okozta sorozatos problémák miatt a tetők jelentős része felújításra szorul. A nyolcvanas években épült tetőinkben használt 8 cm körüli szigetelőanyag vastagságot mára közel 30 cm-re kellene növelni, hogy a 2006-tól érvénybe lépő irányelveknek megfeleljenek. Könnyen belátható, hogy ilyen vastagságú szigetelőanyag beépítése nehézkes és több szempontból problematikus. A megoldás olyan beépítési mód illetve szigetelőanyag alkalmazása, mely vékony anyagvastagság mellett kiváló hőszigetelést eredményez. A korszerű, minden tekintetben magas műszaki tartalmat képviselő BACHL poliuretán (PUR/PIR) keményhab lemezek szarufák feletti beépítésével elérhető, hogy 10 cm vastagságú hőszigeteléssel az elvárásoknak megfeleljünk. A hőszigetelő táblák régi tetők utólagos felújítására is alkalmasak.

Poliuretán hőszigetelő táblák

A poliuretán hőszigetelő képessége a ma ismert szigetelőanyagok közül a legjobb (k=0,024 W/mK). Németországi mérési eredmények igazolják, hogy a poliuretán hőszigetelő képességét 50 év elmúltával is megőrzi. A zártcellás sejtstruktúrának köszönhetően minimális vízfelvétel jellemzi. A folyamatosan fejlesztett gyártás és anyagösszetétel pedig garantálja a kitűnő alaktartósságot és időtállóságot. A PUR/PIR penészesedésnek, korhadásnak, gombásodásnak, gyenge savaknak ill. lúgoknak ellenáll, továbbá biológiailag és fiziológiailag aggálytalan, így nem okoz allergiás és asztmatikus panaszokat.

PUR/PIR panelekkel történő felújítás

Felújításkor a poliuretán panelek a belső lakótér burkolatainak megbontása nélkül helyezhetők el, így folyamatosan használható marad a lakás. A BACHL kft. által gyártott poliuretán (PUR/PIR) keményhab elemek kiváló műszaki paramétereinek és könnyű vághatóságuknak köszönhetően tökéletes megoldást nyújtanak bármilyen formájú és alakú tetők számára. A rendszerelemek nútféderes élképzéssel és nagy táblaméretben (2,50 m x 1,25 m), kétoldali alufólia kasírozással (hőreflexiós hatás), továbbá felső oldali átlapolható és öntapadó csíkkal ellátott fólia borítással készülnek, így érhető el a könnyű, gyors és pontos beépítés. A felújítást a tetőcserepek és a tetőlécek levételével kell kezdeni, majd a poliuretán hőszigetelő táblákat akár közvetlenül a szarufákra vagy ritkított deszkázatra fektetjük. A PUR/PIR táblákat az ellenléceken keresztül hatoló és megfelelő méretű csavarok segítségével a szarufákhoz rögzítjük. Felszegezzük a tetőléceket az ellenlécre, majd felrakjuk a tetőcserepeket (régit vagy újat).

A BACHL utólagos hőszigetelő rendszer előnyei:

  • Tökéletes hőszigetelés, vékony lapvastagság mellett
  • Hőhídmentes tetőszerkezet
  • A kivitelezés alatt nem kerül megbontásra a belső tér
  • Átlagon felüli élettartam
  • Gyors, egyszerű kivitelezést tesz lehetővé
  • A tető több rétege egy elemként építhető be

Hőszigetelés profiknak
BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft.
5091 Tószeg, Parkoló tér 21.
Telefon: (06-56) 586-500, Fax: (06-56) 586-498
E-mail: bachl@bachl.hu,
Internet: http://www.bachl.hu/

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: hőszigetelés, tető

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tetőfelújítás gazdaságosan

Nincs még egy olyan része az épületnek, mely annyira ki van téve az időjárásnak, mint a tető. Az épülettulajdonosok gyakran alulértékelik a komplett felújítás szükségességét, pedig egy jól...


Tetőtéri ablakok cseréje

A legjobb minőségű nyílászárók is elöregszenek idővel, esztétikailag, hőtechnikailag vagy biztonság szempontjából nem felelnek már meg igényeinknek. A nagyobb ablakgyártók csereakcióinak...