Lépésről lépésre az új garázskapuig

Kapucsere méretre

Aki a régi garázskapuját újra akarja cserélni, nem kell, hogy hosszú renoválási munkákkal számoljon. Egy motorizált szekcionált kapu beépítése szakember segítségével többnyire egy munkanapon belül problémamentesen megoldható. Az előkészületekre azonban tanácsos több időt szánni.

A tervezés a lényeg

A garázskapuk cseréjénél is fontos figyelembe venni az épülethez illő megjelenést. A Hörmann Hungária Kft. tervezői programja lehetőséget ad a garázskapu élethű megjelenítésére, ahol a motívumok és a színek a valós terméket hűen tükrözik. A gondos kapu tervezéssel megelőzhető a hibás választás.

Szekcionált kapu

Az új kapu kiválasztásakor többnyire a billenő és a szekcionált kapu között kell választani. Az utóbbi előnye, hogy függőlegesen felfelé nyílik, ezzel egyedülállóan sok helyet biztosít a kapu előtt és a garázsban. Kedvező áron kaphatók az egyhéjú kapuk. Minden lamellára acélprofilok vannak ragasztva – szegecselés és hegesztés nélkül. Ezzel az autóiparban már bevált technológiával csendesen futó kapuk biztosíthatók. A duplafalú kapuk lamelláiban PU-hab kitöltés biztosítja a jó hőszigetelési értéket. A fűtési költségek csökkenthetőek a garázs barkácsolás céljára való használatakor. Az anyagok, színek és motívumok gazdag palettája minden igényt kielégít. A különleges fakapu kivitelek között például találhatók kőberakásos kivitelek is. A kilincsek anyaga a műanyagtól kezdve a különböző alu-öntvényeken keresztül a rozsdamentes acélig terjed.

Biztos, ami biztos

Fontos vásárlási kritérium a betörésvédelem. Többnyire nemcsak a garázsban található értéktárgyakat kell védeni, hanem a házba illetve kertbe nyíló bejáratokat is. A stabil, automatikus működésű reteszelés biztosítja az értékek védelmét.
Szintén fontos szempont a szekcionált kapu vásárlásakor a használat biztonsága. Legfontosabb kritérium a zuhanásgátlás, mert a teherhordó alkatrészek törése életveszélyes sérüléseket okozhat. Különösen fontos a gyerekek biztonsága, melyről az ujjbecsípődés-védelem és a zárt tokszerkezet gondoskodik. A drótkötél rejtett vezetése azért fontos, mert a külső vezetésnél a nyírásos sérülések veszélye igen magas.

A meghajtás: több komfort a garázsban

Különösen kényelmes a megbízhatóan és csöndesen nyíló-záródó automata kapu. A kényelem mellett itt is fontos a biztonság. A Hörmann által kifejlesztett feltolás-védelem hatásosan akadályozza meg a kapu felemelését. Fontos funkció az erő határolás, amely a kapu alá szorulást akadályozza meg.

Beépítés egy napon belül

A kapu kiválasztása után, a kapu felmérésekor tisztázandók a helyi adottságokból adódó kérdések. A szükséges kiegészítők – hálózati csatlakozó, garázsvilágítás – meghatározása fontos feladat. Többnyire egy napon belül lehetséges az új kapu és meghajtás beépítése. A régi kapu kibontása rendszerint nem marad nyomtalan: a vakolathiányok és egyéb kőműves- illetve festési munkák elvégzése a befejező feladat.

További információ:
Tel.: 24/525-100
Honlap: http://www.hormann.hu/
E-mail: info@hormann.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapucsere, kapu

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

CAME kapumozgatók a KLING-nél

A Kling Kft. több mint 15 éve forgalmazza az olasz CAME termékcsaládot. Megbízhatóságukra jellemző, hogy a magyar cég örök garanciát nyújt ezekre a kapumozgató berendezésekre!


A garázskapuk hőszigetelése

Akár új garázskaput építünk, akár a régit cseréljük, célszerű a hőszigetelt változatot beépíttetnünk, ugyanis az utólagos hőszigetelés drágább, illetve aplusz súly miatt a kapu kiegyensúlyozása...