Sokféle okos otthoni rendszer, egy fényforrás

2018-06-07 10:23:37 | Módosítva: 2018-06-25 10:56:00

2017 szeptembere óta Smart+ lett a LEDVANCE végfelhasználók számára kifejlesztett, teljesen új intelligens világítási termék-generációjának a neve, amellyel a korábban Lightify néven forgalmazott termékeket váltják fel. Az idei Light+Building kiállításon a vezető LED-es világítástechnikai cég bemutatta az intelligens Smart+ termékcsalád legújabb tagjait: a Zigbee 3.0 vezeték nélküli szabványt használó átfogó ZigBee portfóliót, valamint az Apple HomeKit számára kifejlesztett innovációkat.

Smart+ a LEDVANCE-től

A Smart+ választék egy hagyományos lámpát és egy, az Apple HomeKit segítségével vezérelhető hajlékony szalagot tartalmazott ez ideig. 2018-ban ez a család több fényforrással, lámpatesttel és alkatrésszel bővül, beleértve a szabályozható LED-es fényforrásokat, az indirekt fényt adó, és a kültéri Flex Multicolor lámpatesteket.

A ZigBee-t használó intelligens otthoni rendszerekhez a LEDVANCE egy kibővített választékot hozott forgalomba, amelyben szabályozható fényforrások és kültéri használatra szánt termékek találhatók. A falra vagy alacsony oszlopra szerelhető, többszínű dekoratív kültéri lámpák mellett a LEDVANCE bemutatta az „Outdoor Plug”-ot, ami egy olyan szabályozható kültéri csatlakozó aljzat, amely lehetővé teszi kültéri eszközök, például fényfüzérek vagy szökőkutak vezérlését.


Míg az Apple HomeKit Smart+ termékek felhasználói már eddig is képesek voltak lámpáik kulcsfunkcióit újabb átjáró nélkül vezérelni, ez most már a ZigBee termékekről is elmondható az Amazon Echo Plus-nak köszönhetően. Mivel a ZigBee funkciók részét képezik az Amazon rendszernek, a felhasználók közvetlenül összeköthetik az Smart+ termékeket az Amazon Echo Plus-szal egyéb interfész használata nélkül, így egyszerű funkciókat is beállíthatnak, mint például ébresztő mód programozása, azaz a fény adott időpontban történő be- vagy kikapcsolása.

A maximális kényelem érdekében a Smart+ termékek hangutasításokkal is vezérelhetőek: a ZigBee portfóliónál az Amazon Alexa-ja, az Apple iPhone termékeknél pedig Siri segítségével.

A LEDVANCE ZigBee termékeiben 2018-tól megjelenő másik új jellemző kívülről láthatatlan: ez a ZigBee 3.0 szabvány frissítése, ami az egész intelligens otthoni rendszerben javítja a különböző eszközök közötti biztonságot.

A Smart+ technológiával a LEDVANCE a végfelhasználóknak az intelligens termékek olyan új generációját kínálja, amely kompatibilis számos főbb, intelligens otthoni platformmal. Ezekkel a LEDVANCE által korábban „Lightify” néven forgalmazott termékeket váltják fel. A ZigBee rendszert használó Smart+ hivatalos európai partnerei közé tartozik jelenleg az Amazon Echo Plus, a Samsung SmartThings (jelenleg Európában csak az Egyesült Királyságban elérhető) és a Qivicon (amit a Telekom Magenta Smart, a Vattenfall Smart és az EinfachSmart használ).

A termékek az OSRAM Lightify rendszerével továbbra is használhatók. A Smart+ termékek képességei remek eszközként szolgálnak a fogyasztók energiaszámláinak csökkentésére, a hosszú élettartamú és állandó fénykibocsátás mellett, amely együtt jár a LEDVANCE LED-es világítási eszközök magas minőségi színvonalával. LEDVANCE a Smart+ termékeken továbbra is az OSRAM márkanevet használja.

További információkat honlapunkon talál, a https://smartplus.ledvance.com címen,
vagy látogasson el a Lumenet webáruház oldalára: https://lumenet.hu/osram-smart-okosvilagitas


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

LED világítás az otthonunkban

A lakás egyik legfontosabb pontja a világítás. Nemcsak a fény minősége, hanem annak ára is fontos, hiszen nem mindegy mennyi energiát fogyasztunk el. Sokan az ár miatt nem merték eddig lecserélni...


Ívelt képernyő és más újdonságok

Az ívelt képernyőnek köszönhetően tévézési élményei új szinteket fognak elérni.