A hónap tippje:

Hogyan ragasszuk fel a tükröt?

Ott állunk a fürdőszobában vagy az előszobában: szeretnénk felrakni egy tükröt, de nem akarunk fúrni, félünk, hogy megsérül a tükör. Mit használjunk, hogy nehogy lepotyogjon, tönkremenjen? A megoldás lehet a MESTER SEMLEGES Szilikon Tömítő alkalmazása.

A MESTER SEMLEGES szilikon olyan vegyi összetételű tömítő, amely megkíméli az anyagok felületét, így például a tükör hátulján lévő foncsor réteget is. Beszerezhetjük barkácsáruházakban, festék-vegyi és barkács-műszaki üzletekben. Műanyag flakonban kapható, tartalma 310 ml. Ezen kívül még szükségünk van egy kinyomó pisztolyra. Vágjuk le a tubus menetes részének végét, csavarjuk rá a hozzávaló csőrt. A végén lévő nyílást igény szerint megnövelhetjük a csőr rövidebbre vágásával. A vágást mindig 35-45°-ban, ferdén végezzük.
Az anyag felhordása előtt tisztítsuk meg a felület, mert megfelelő tapadás csak száraz, pormentes aljzaton érhető el. Fektessük a tükröt puha felületre és hordjuk fel az anyagot a hátuljára kígyóvonalban. Várjunk néhány másodpercet, majd óvatos mozdulattal illesszük a kívánt helyre. Tartsuk kb. 4-5 percig odanyomva, ennyi idő alatt a tömítő már megszilárdul. Nagyobb súly esetén alkalmazzunk átmenetileg alátámasztást. A végleges átkeményedés kb. 24 óra alatt következik be.
A MESTER SEMLEGES kiválóan alkalmazható fémek (réz, horgany) tömítésére is. Tipikus felhasználási lehetőség az esőcsatorna hézagainak tömítése. Ha nem semleges szilikont használunk, azt kockáztatjuk, hogy a kémiai reakció során keletkező ecetsav megmarja fémet, korróziót okoz és elgyengíti annak stabilitását. Ez nem fordulhat elő a MESTER SEMLEGES használatával, amely fehér és átlátszó színben kapható.
A keletkező tömítés igen rugalmas (akár 25%-ig képes tágulni), tartósan hőálló -60 °C és +180 °C között, ezért nyugodtan használhatjuk időjárási viszontagságoknak kitett kültéri homlokzati hézagokba is.
További előnyös tulajdonságai, hogy jó a tapadóképessége üveghez, kerámiacsempéhez, zománchoz, porcelánhoz, festett felülethez és különféle építőanyaghoz. UV-sugárzásálló, semleges szagú.
A www.mestermunka.com honlapon friss híreket találnak 2003. évi nyereményjátékról, amelynek címe: Négy évszak a Mesterrel. A nyereményjátékon részt vehetnek azok, akik az év során felkeresik a forgalmazó cég standját valamelyik nagyobb kiállításon (Construma, Hajdúép, Győri Vásár, Pécs Expo, Szeged Expo, BNV), vagy részt vesznek valamelyik MESTERMUNKA árubemutatón. Az árubemutatók időpontja is naprakészen olvasható a honlapon.
Ezen kívül a www.mestermunka.com WEB-lapon megnézhetik az ajánlott boltok listáját, valamint a MESTER purhabok, tömítők Műszaki leírását és Biztonsági adatlapját.

Infóvonal: Optima Forma Kft.
Tel.: 430-3090

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: ragasztás, tükör

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gyors javítások nyaraláskor

Mindenki nyaralni készül, és otthonuktól távol előadódhatnak apróbb javítások is. Varrókészletet általában visznek magukkal az útra kelők, azonban jól jöhet még az erős ragasztószalag, a...


Fürdőszoba felújítás

Előző számunkban egy felújítandó fürdőszoba kádjának beépítését, és a falon kívüli vízvezetékeket elrejtő gipszkarton előfalak beépítésének folyamatát mutattuk be olvasóinknak, most pedig az így...