A hónap tippje:

Hogyan ragasszuk fel a tükröt?

Ott állunk a fürdőszobában vagy az előszobában: szeretnénk felrakni egy tükröt, de nem akarunk fúrni, félünk, hogy megsérül a tükör. Mit használjunk, hogy nehogy lepotyogjon, tönkremenjen? A megoldás lehet a MESTER SEMLEGES Szilikon Tömítő alkalmazása.

A MESTER SEMLEGES szilikon olyan vegyi összetételű tömítő, amely megkíméli az anyagok felületét, így például a tükör hátulján lévő foncsor réteget is. Beszerezhetjük barkácsáruházakban, festék-vegyi és barkács-műszaki üzletekben. Műanyag flakonban kapható, tartalma 310 ml. Ezen kívül még szükségünk van egy kinyomó pisztolyra. Vágjuk le a tubus menetes részének végét, csavarjuk rá a hozzávaló csőrt. A végén lévő nyílást igény szerint megnövelhetjük a csőr rövidebbre vágásával. A vágást mindig 35-45°-ban, ferdén végezzük.
Az anyag felhordása előtt tisztítsuk meg a felület, mert megfelelő tapadás csak száraz, pormentes aljzaton érhető el. Fektessük a tükröt puha felületre és hordjuk fel az anyagot a hátuljára kígyóvonalban. Várjunk néhány másodpercet, majd óvatos mozdulattal illesszük a kívánt helyre. Tartsuk kb. 4-5 percig odanyomva, ennyi idő alatt a tömítő már megszilárdul. Nagyobb súly esetén alkalmazzunk átmenetileg alátámasztást. A végleges átkeményedés kb. 24 óra alatt következik be.
A MESTER SEMLEGES kiválóan alkalmazható fémek (réz, horgany) tömítésére is. Tipikus felhasználási lehetőség az esőcsatorna hézagainak tömítése. Ha nem semleges szilikont használunk, azt kockáztatjuk, hogy a kémiai reakció során keletkező ecetsav megmarja fémet, korróziót okoz és elgyengíti annak stabilitását. Ez nem fordulhat elő a MESTER SEMLEGES használatával, amely fehér és átlátszó színben kapható.
A keletkező tömítés igen rugalmas (akár 25%-ig képes tágulni), tartósan hőálló -60 °C és +180 °C között, ezért nyugodtan használhatjuk időjárási viszontagságoknak kitett kültéri homlokzati hézagokba is.
További előnyös tulajdonságai, hogy jó a tapadóképessége üveghez, kerámiacsempéhez, zománchoz, porcelánhoz, festett felülethez és különféle építőanyaghoz. UV-sugárzásálló, semleges szagú.
A www.mestermunka.com honlapon friss híreket találnak 2003. évi nyereményjátékról, amelynek címe: Négy évszak a Mesterrel. A nyereményjátékon részt vehetnek azok, akik az év során felkeresik a forgalmazó cég standját valamelyik nagyobb kiállításon (Construma, Hajdúép, Győri Vásár, Pécs Expo, Szeged Expo, BNV), vagy részt vesznek valamelyik MESTERMUNKA árubemutatón. Az árubemutatók időpontja is naprakészen olvasható a honlapon.
Ezen kívül a www.mestermunka.com WEB-lapon megnézhetik az ajánlott boltok listáját, valamint a MESTER purhabok, tömítők Műszaki leírását és Biztonsági adatlapját.

Infóvonal: Optima Forma Kft.
Tel.: 430-3090

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: ragasztás, tükör

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

SikaCeram-500 Ceralastic

Egyetlen mondatban elmondjuk, hogy legközelebb miért aSikaCeram-500 Ceralastic vízszigetelő és csemperagasztó habarcsot érdemes választani. Azért, mert legalább 30%–kal gyorsabb a munkavégzés,...


Hőtükör a radiátor mögött

A radiátor minden irányba közel azonos mértékben adja le a hőt. A fal felé néző panel jórészt nem a szobát, hanem a falat melegíti, vagyis leginkább a kinti levegőt. Ha nincs szigetelve a fal a...