Építkezés, felújítás?

A MATERIÁL termékei segítenek!

Ragasztás, tömítés hézagkitöltés

A MATERIÁL VEGYIPARI SZÖVETKEZET termékválasztékában a 30 éves múlttal büszkélkedő Fugaszil B mellett megtalálja építőipari beruházásához, felújításához, vagy műszaki problémájához a legjobban megfelelő elasztikus tömítő, ragasztó anyagot.
FUGASZIL 2000 a FESTHETŐ SZILIKON!
Szilikon bázison felépített, vizes rendszerű, környezetbarát, szobahőmérsékleten gumisodó, festhető egykomponensű tömítő paszta. A FUGASZIL 2000 kiválóan használható szinte valamennyi építőipari fugatömítésre, vízszigetelési feladatok megoldására:
- gipszfalak illesztéseinél
- padlózati és vakolati fugákhoz
- ajtók és ablakok körüli határoló fugákhoz
- üvegezési fugáknál alumíniumon és fán
- szellőztető rendszereknél tömítőanyagként

A FUGASZIL 2000 egy 100 %-ban szilikonból készült paszta, amely vízszintes és függőleges felületeken egyaránt alkalmazható a megfolyás veszélye nélkül. Alapozó nélkül kiválóan tapad a legtöbb felületen, mint pl. üveg, csempe, eloxált alumínium, festett felületek, beton, tégla, terméskő, márvány, fa stb. Ellenáll az UV sugárzásnak. - 50 °C és +130 °C között hőálló.
Előnyei a hagyományos szilikonos tömítőkkel szemben:
- könnyű feldolgozhatóság
- a munkaterület és a szerszámok ill. a kéz vízzel tisztítható
- a gumisodás során vegyi anyagot nem bocsát ki, gyakorlatilag szagtalan
- átfesthető a legtöbb vizes és olajbázisú festékkel
- vízzel hígítva ecseteléssel is felhordható
A FUGASZIL 2000 használata előtt a jó tapadás érdekében a felületeket portalanítani és zsírtalanítani kell, de a felület lehet nedves. Porózus felület esetén a FUGASZIL 2000 és víz 1:1 arányú hígítását lehet alapozóként alkalmazni. A tömítőanyagot mindenképpen a bőrösödési folyamat megindulása előtt kell eldolgozni. A FUGASZIL 2000 nem irritálja sem a bőrt, sem a szemet.

FUGASZIL BN

A FUGASZIL BN szilikon bázison felépített tömítő paszta, amely a levegő nedvességtartalmának hatására szilikon gumivá vulkanizálódik. Speciális térhálósító komponense révén a vulkanizációs folyamat során szagtalan, neutrális jellegű és ebből adódóan nem korrozív tulajdonságú.
Kiválóan használható épületelemek dilatációs hézagainak tömítésére. Üvegépítő elemek, mellvédlapok, ablakpárkányok, padló- és falcsatlakozások, lépcsők és egyéb építészeti csatlakozások ideális tömítőanyaga. Neutrális és nem korrozív tulajdonsága miatt igen előnyösen alkalmazható gépjárművek karosszériaelemeinek tömítésére is.

A FUGASZIL BN

- alaktartó
- könnyen feldolgozható +5 °C és +40 °C közötti hőmérséklet határok között
- rugalmas alacsony (- 40 °C) és magas (+ 100 °C) hőmérsékleten is
- jól állja az időjárási hatásokat
- mérsékelt szagú
- a fémeket nem korrodálja
- betonon, habarcson, rostos adalékanyagú cementen is jól alkalmazható
- kitűnően tapad üvegre, kerámiára, mázas csempére, zománcra, klinkertéglára, fémekre (mint pl. alumíniumra, cinkre, vörösrézre, horganyra), illetve horganyzott csatornákhoz, lakkozott- és festett fára, PVC-re, poliészter, poliakrilát, polikarbonát és epoxi műanyagokra.
Nem tapad polietilénre, polipropilénre, és nem javasolt az alkalmazása természetes kőre sem.
A felületnek tisztának, száraznak, zsír- és pormentesnek kell lenni. A nem porózus felületeket (pl. alumínium, üveg és egyéb fémek) oldószerrel (pl. benzin, aceton) kell megtisztítani. Porózus felületek esetében (pl. beton, tégla, cserép) a laza rétegeket mechanikus tisztítással el kell távolítani (drótkefe, csiszolókorong). Hézagtömítésnél a tömítő mélység ne haladja meg a tömítési szélesség felét. Az ajánlott maximális tömítési szélesség 30 mm. A még pasztaszerű tömítőanyag a felesleges helyeken benzines ruhával eltávolítható, átvulkanizálódás után viszont ez csak mechanikus úton lehetséges.

FUGASZIL BF Szaniter extra tömítő

Víz, illetve levegőnedvesség kizárásával tárolható és azok hatására szobahőmérsékleten szilikon gumivá vulkanizálódó tömítő paszta. Átvulkanizálódott állapotban vízzel, híg savakkal és lúgokkal szemben ellenálló. A FUGASZIL BF Szaniter extra penész gátló adalékot tartalmazó tömítő.
Alkalmas:
- fürdőszobai és konyhai szerelvények, fürdőkád-fal, mosdó-fal illesztések, fugák rugalmas vízálló-, menetes, vagy tokos fém és műanyag csőcsatlakozások víz- és gázálló tömítésére
- kemencék, sütők, cserépkályhák illesztéseinek tömítésére
- elektromos szerelvények időjárásálló lezárására
- gépkocsik, járművek szélvédőüveg illesztéseinek tartós tömítésére
- műanyag és fém tetőszerkezetek illesztéseinek vízzáró tömítésére
- nyílászáró szerkezetek (ajtók, ablakok) záró felületeinek légmentes szigetelésére.
Összességében megállapítható, hogy univerzális, rugalmas tömítő- és ragasztóanyag a háztartásokban.
A FUGASZIL BF szaniter extra igen előnyös tulajdonsága, hogy mind vízszintes, mind függőleges felületen terülés, illetve megfolyás nélkül alkalmazható. Kiválóan tapad fémre (vas, acél, alumínium, réz stb.), üvegre, műanyagokra (kemény PVC, bakelit, poliészter stb.) natúr és festett fafelületekre, valamint zománcozott felületekre. Beton és vakolat esetében a felületet előzőleg FUGASZIL B alapozóval kell kezelni. Az alapozó felvitele után 1 órával a tömítőanyag is felhordható. Nem tapad polietilénre, polipropilénre, amely tulajdonságot formaleválasztásra lehet hasznosítani. A kivulkanizált gumi jó elektromos szigetelő, hideg- és hőálló (-50 °C-tól +150 °C-ig.

FUGAKRIL a FESTHETŐ AKRIL

Festhető, akrilát bázisú (szilikonmentes), nagyon kedvező árú tömítő paszta. Közepesen időjárásálló. Kiválóan alkalmazható beton, vakolat repedések tömítésére, ajtó, ablakkeretek, padlószegélyek illesztésére, díszítőelemek csíkok ragasztására. Ennél fogva különösen ajánlott a jelenlegi lakásdíszítési trend szerinti dekorációs lécek, csíkok rögzítésére! Építőipari ragasztóként is használható.

FUGASZIL STANDARD SZILIKON

Szilikonos tömítő anyag, számtalan feladatra az építészeti munkákban és felújításokban. Alkalmazható csatornák, ereszek, repedések, kábel, antenna kivezetések vízzáró rugalmas tömítésére, építkezéseknél, felújításnál vizes helyiségek fugázásánál, szerelvények installálásánál, mosdó, kád, mosogató tartós szigetelésére. Kiváló nyílászárók záró-felületeinek szigetelésére, üvegezésre, és gépkocsiknál, lakókocsiknál, csónakoknál mindenfajta tömítetlenség megszüntetésére, javításra is. Nem penészedik! Barkácsolás barát, 280 ml-es kartusban kapható.

A MATERIÁL VEGYIPARI SZÖVETKEZET dolgozói készséggel állnak rendelkezésre, hogy Ön a legkisebb utánjárással a lakóhelyéhez legközelebb eső értékesítő helyet megtalálja. A cég szakértői minden nap elérhetők, hogy - közel 40 év tapasztalattal - az Önök műszaki igényeinek leginkább megfelelő, kiváló, magyar gyártású anyag kiválasztásábansegítsenek.

MATERIÁL VEGYIPARI SZÖVETKEZET
1239 Budapest, Ócsai út 10.
Telefon: 286-0363, 286-0365,
Fax: 286-0364
Internet: www.material.hu
E-mail: info@material.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Otthoni ragasztások

Otthoni tárgyainkban a gyakori használat miatt számos apró hiba keletkezik, amelyekre eleinte nem is nagyon ügyelünk. Ám ezek később nagyobb bajokat idézhetnek elő, amelyek akkor már kellemetlen és...


Fecskefészektől az otthoni ragasztásig

Az otthoni ragasztás története sokkal idősebb az ember által fejlesztett ragasztóanyag használatánál. Vegyük példának a fecskét: a náddarabokat, fűszálat és a sarat a saját ragacsos nyálával...