Fürdőszobai innovatív ötletek

2014-04-24 12:08:29 | Módosítva: 2014-05-05 11:28:56

A fürdőszoba kialakítás, felújítás gyors, tiszta és hatékony módja az évtizedek óta széles körben alkalmazott WEDI építőlemezek használata, melyek Styrofoam, extrudált polisztirol habból készülnek, minkét oldalon speciális habarcsrétegbe ágyazott üvegszálas erősítéssel. 
A WEDI építőlemez 100%-osan vízhatlan, könnyű mégis stabil, rendkívül jó hőszigetelési tulajdonsággal rendelkező anyag, ami ellenáll a gombának és penésznek, tiszta, környezetbarát, és könnyű megmunkálhatóságának köszönhetően, akár ügyes kezű hobbibarkácsolók is eredményesen használhatják.

Falak kialakítása

A WEDI építőlemezek további nagy előnye, hogy felülete tökéletesen sík, így még a kényes mozaikcsempével is könnyen és gyorsan le lehet burkolni. Ha felújításra váró fürdőszobánkban nem szeretnék leverni a régi csempét, akkor az egyes üreges részek kiegyenlítése után csemperagasztó segítségével ráragaszthatjuk a WEDI lemezeket, megkímélve magunkat a kosszal és zajjal járó fáradságos munkától. Az egyes lemezeket csemperagasztóval, WEDI erősítő- vagy tömítőszalaggal tudjuk egymáshoz rögzíteni. Arra azonban ügyeljünk, hogy omló, málló, nedves, instabil felületek nem alkalmasak arra, hogy a WEDI-t rárakjuk. A WEDI-t minden stabil felületre feltehetjük, legyen az beton, tégla, fa, kerámia, de nedves vagy penészes részek eltakarására nem ajánlott. Először a nedvességet ki kell szárítani, a penészt meg kell szüntetni, így a később WEDI lemez mögött lévő fal tartószerkezet tartósabb marad.

Padlóba süllyesztett zuhanytálca

A padlóba süllyesztett zuhanytálca nem csak trendi és modern, hanem praktikus, kényelmes és higiénikus megoldás, akár egy kisebb méretű fürdőszobába is. A WEDI Fundo Plano gyárilag integrált lefolyóval gyártott zuhanytálca, ami csupán 6,5 cm, így a piacon a jelenleg kapható legalacsonyabb komplett rendszer. Gyárilag lejtéssel rendelkezik, és magában hordozza a WEDI lemezek összes előnyét, használatával sok időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg.

Létezik négyzet, téglalap, negyedkör és kör alakú változata, közép és decentralizált lefolyóval, illetve egyenes és, a modern dizájnt kedvelők részére, fali lefolyóval, ami szinte láthatatlanul vezeti el a vizet a zuhanytálcáról.

Sarokkád kialakítása

Az, hogy a WEDI építőlemezek messze többre hívatottak annál, hogy puszta burkolathordozóként szolgáljanak a fal, padló vagy mennyezet esetén, legkésőbb akkor válik nyilvánvalóvá, mikor szemügyre vesszük a belőle megvalósított álmokat. A 30-80 mm vastagságú lemezek kiválóan alkalmasak burkolható elemek építésére, úgy mint mosdóállvány, ülőpad, polc, lépcső vagy más rakodó felület.

Új kád vásárlásakor gondolnunk kell a beépítésre, amihez vagy a gyárilag hozzá kapható, drága és nem túl esztétikus műanyag előtétpanelt használjuk, vagy téglából alakítjuk ki az előtétfalat, ami nagy kosszal jár és időigényes. A WEDI lemezekkel gyorsan, tisztán, olcsón hozhatunk létre lépcsőt, pultot és akár íves előtétet is, amitől igényes, praktikus és modern elemeket csalhatunk fürdőszobánkba.
A részletes kialakítási és beépítési segédleteket megtalálhatja a www.lambda.hu honlapon.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

BOTACT (r) építőlemezek

Az építkezések időtartamának lerövidülése, valamint a helyreállítási és felújítási iparág sokoldalúan felhasználható burkolási és belső térrendezési termékeket követel meg napjainkban. Az ilyen...


Miért válasszunk gipszkartont?

A gipszkartonok és építőlemezek használatával széleskörű belsőépítészeti funkciókat valósíthatunk meg úgy, hogy az esztétikai igényeinket is teljes körűen kielégítik. Alkalmazásuk felújítás...