Legjobb nyugdíjelőtakarékosság, ha szigeteli házát

2009-06-03 17:36:31 |

Nyugdíjasként egyre többet költünk gyógyszerre, kezelésekre, nem várt kiadásokra. De kitől várjunk segítséget? Csak magunkra számíthatunk. Még aktív napjainkban gondoljunk a nyugodt idős korra. Készüljünk fel a nehéz helyzetekre.

Jelentős költségcsökkentő megoldást biztosít, ha az épületét leszigeteli "tetőtől-talpig".
Ellenőrizze le, mennyit költ most fűtésre, esetleg a nyári " légkondira"!
Ezt a kiadást szinte teljesen megtakaríthatja, ha épületét megfelelő vastagságban leszigeteli.
Talán hihetetlennek tűnik, de máris számolhat! Mennyi pénze marad, ha nem kell havonta kifizetni a teljes fűtésszámlát? Tervezheti, hogy mire fogja elkölteni!
A jól szigetelt épületet "passzív" vagy "alacsony energiájú" háznak nevezik. A 2009. jan. 1-én került bevezetésre hazánkban az Épületek Energetikai Tanúsítványa, amely Európai Uniós kötelezettségek alapján készült. Célja, hogy az épületek kevesebb energiát fogyasszanak, aminek következtében kevésbé szennyezzük környezetünket a káros széndioxid kibocsátásával. Védjük a Földet a túlzott felmelegedéstől, ne következzen be katasztrófa a jéghegyek elolvadásával, az éghajlati övek eltolódásával stb.
A legkorszerűbb szigetelőanyagot, a PUR/PIR táblát beépíthetjük az aljzatba, a tetőszerkezetbe, de akár szakember segítsége nélkül leteríthetjük a padlásra is, ahol lépésálló, járható felületet kapunk. A PUR/PIR táblák ellenállnak a nedvességnek, gombásodásnak, penésznek, rágcsálóknak, egészségre nem ártalmasak, allergiás panaszokat nem okoznak, és többszörösen jobb a szigetelő képességük mint a többi anyagnak.

Nem növeli meg a tetőfa anyagának költségét, amennyiben az Energetikai Tanúsítványban előírt hőszigetelési értéket (U=0,25W/m2K) el akarjuk érni. Már a 10 cm vastag tábla biztosítja a megfelelő szigetelést. A kivitelezés egyszerűbb és megbízhatóbb.
A legkorszerűbb szigetelő anyagok beépítésével Ön is tehet a Földünk és saját életünk biztonságáért!

Hívjon bennünket, mindenben segítünk!

Archi Metal Kft.
www.archimetal.hu
e-mail: archimet@t-online.hu
30-500-49-83

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vastagon megéri!

Aki nézte már hitetlenkedve a januári gázszámláját, az tudja, hogy házának hőszigetelése nem kielégítő. Sokan vagyunk így. Az energiatakarékosságot megkövetelő hazai szabályozás ma még nem támaszt...


Burkolni tudni kell

Mielőtt nekiállnánk az otthoni ezermesterkedésnek, sok esetben talán érdemes átgondolni és utánanézni, hogy megbirkózunk- e a feladattal, hiszen néha többet árthatunk vele, ha olyan munkába...