Legjobb nyugdíjelőtakarékosság, ha szigeteli házát

2009-06-03 17:36:31 |

Nyugdíjasként egyre többet költünk gyógyszerre, kezelésekre, nem várt kiadásokra. De kitől várjunk segítséget? Csak magunkra számíthatunk. Még aktív napjainkban gondoljunk a nyugodt idős korra. Készüljünk fel a nehéz helyzetekre.

Jelentős költségcsökkentő megoldást biztosít, ha az épületét leszigeteli "tetőtől-talpig".
Ellenőrizze le, mennyit költ most fűtésre, esetleg a nyári " légkondira"!
Ezt a kiadást szinte teljesen megtakaríthatja, ha épületét megfelelő vastagságban leszigeteli.
Talán hihetetlennek tűnik, de máris számolhat! Mennyi pénze marad, ha nem kell havonta kifizetni a teljes fűtésszámlát? Tervezheti, hogy mire fogja elkölteni!
A jól szigetelt épületet "passzív" vagy "alacsony energiájú" háznak nevezik. A 2009. jan. 1-én került bevezetésre hazánkban az Épületek Energetikai Tanúsítványa, amely Európai Uniós kötelezettségek alapján készült. Célja, hogy az épületek kevesebb energiát fogyasszanak, aminek következtében kevésbé szennyezzük környezetünket a káros széndioxid kibocsátásával. Védjük a Földet a túlzott felmelegedéstől, ne következzen be katasztrófa a jéghegyek elolvadásával, az éghajlati övek eltolódásával stb.
A legkorszerűbb szigetelőanyagot, a PUR/PIR táblát beépíthetjük az aljzatba, a tetőszerkezetbe, de akár szakember segítsége nélkül leteríthetjük a padlásra is, ahol lépésálló, járható felületet kapunk. A PUR/PIR táblák ellenállnak a nedvességnek, gombásodásnak, penésznek, rágcsálóknak, egészségre nem ártalmasak, allergiás panaszokat nem okoznak, és többszörösen jobb a szigetelő képességük mint a többi anyagnak.

Nem növeli meg a tetőfa anyagának költségét, amennyiben az Energetikai Tanúsítványban előírt hőszigetelési értéket (U=0,25W/m2K) el akarjuk érni. Már a 10 cm vastag tábla biztosítja a megfelelő szigetelést. A kivitelezés egyszerűbb és megbízhatóbb.
A legkorszerűbb szigetelő anyagok beépítésével Ön is tehet a Földünk és saját életünk biztonságáért!

Hívjon bennünket, mindenben segítünk!

Archi Metal Kft.
www.archimetal.hu
e-mail: archimet@t-online.hu
30-500-49-83

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Felújítással az energiaszegénység ellen

Felmérések szerint hazánkban legalább másfél millió embert érint az energiaszegénység, továbbá a lakosság 15%-a nem képes a lakását megfelelő hőmérsékletre felfűteni. Ez Európában a hatodik...


Építőanyag és hőtechnika

Kevesen gondolnák, hogy amikor egy épület fűtésrendszerének optimális kiválasztásáról gondolkozunk, akkor alapvető szempontként kell mérlegelnünk a ház építőanyagát is. Az összefüggésekről Dr....