Élénk harmónia

A nyár nem csak a pihenés és feltöltődés időszaka, hanem a lakásfelújításoké is. Az ICI Commenda Hungária a Dulux festékek forgalmazója és az Erfurt, a környezetbarát, magas használati értéket képviselő tapéták világviszonylatban vezető gyártója most néhány praktikus tanácscsal szolgál.

Az Erfurt termékválasztéka természetes anyagokból (papír, cellulóz, textilszál) készülő, átfesthető és gyárilag festett fűrészporos, dombornyomott papírtapétákat, valamint ún. Viles-tapétákat kínál. A rendkívül gazdag mintaválaszték lehetővé teszi, hogy a márka termékei bármely stílusirányzathoz kifogástalanul illeszthetők legyenek. Tapétái hosszú életűek, igen strapabírók, repedésáthidalók, nagy szakítószilárdságúak, lélegző felületet képeznek. A polietilén bevonatú Erfurt Exquisit kivételével valamennyi többször is átfesthető. Használatukkal igen gyorsan megváltoztatható a lakóhelyiségek hangulata, atmoszférája. Bizonyos tapétafajtái kiváló alapot képeznek a dekoratív díszítő technikákhoz is.
A Dulux festékcsaládja több mint 1600-féle színárnyalatot kínál. A festékek között találunk kül- vagy beltérre, fémre, fára, falra vagy egyéb kőműves munkákra alkalmas változatokat. A festékcsalád valamennyi tagjáról elmondható, hogy rendkívül kiadósak, kiváló a fedőképességük, páraáteresztő gyönyörű felületet adnak, a legmagasabb minőségi kategóriát képviselik. A beltéri falfestékek kiválóan alkalmasak speciális effektek, felületi hatások készítésére is. Sablonok, speciális hengerek és más eszközök használatával különleges felületeket és struktúrákat készíthetünk velük. A festékkeverő gépeken kikevert színek mellett a barkácsáruházakban már kaphatók a Dulux Once néven gyárilag kikevert színek is.
Mit, mivel, hogyan? Íme egy "átfesthető" megoldás. A példánkban szereplő színeket a Dulux festékcsaládjának "friss" színcsoportjából választottuk. E friss színvilág árnyalatai olyan harmóniát teremtenek a lakóhelyiségben, mely eleven vidámságot sugároz. A falborításként ajánlott "Novaboss 259" kétrétegű papírtapéta, vagy a "Vliesfaser Design 808" dombornyomott mintázata jól illik ehhez az eleven összképhez. A domborminták felületét a fény és árnyék játéka még érdekesebbé teszi, kiemeli háromdimenziós jellegüket, ezáltal még igényesebbé téve az összhatást.
Ha a helyiségben nagy falfelületek dominálnak, és nem akarjuk a falakat túlzottan díszíteni, az Erfurt tapéták és a Dulux színei együttesen tökéletesen tudják biztosítani a helyiség élénk harmóniáját. Természetesen kisebb méretű helyiségekbe is alkalmasak ugyanezek a tapéták és ez a színhatás. Az összhangot tovább fokozhatjuk, ha a bútorok kárpitját és a szőnyeg színeit is ebből a színvilágból választjuk. A kandallót - ha festést igényel - szintén átfesthetjük Dulux-szal. A falfelületek átfestéséhez a Xyladecor vastaglazúrjait, valamint a Consolan fedőfestékeit ajánljuk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: festék

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fémek festése

Szűkebb lakó környezetünkben számos tárgy fémből készült és ezek az eszközök nem nélkülözhetik a felületi védelmüket szolgáló festékbevonatokat. A régebbi tárgyaink bevonata pedig időnként –...


Apró mázolási hibák eltüntetése

A lakásokban általában az ajtók, ablakok sérülése a mindennapok során szinte elkerülhetetlen. Az ütések, különösen a régebbi festékrétegeknél, kagylószerű leválásokat okoznak, amik nagyon...