Maestro aeroszolos festékcsalád

A Medikémia Rt. 1994-ben vezette piacra a MAESTRO aeroszolos festékeket, amelyek azóta a piaci igényeknek megfelelően folyamatos fejlesztéseken, illetve szortimentbővítésen mentek keresztül. Jelenleg az alábbi funkcióknak megfelelő termékcsoportok találhatók meg az üzletekben.

MAESTRO fehér alapozó festék

Általános alapozófesték, amelynek alkalmazása ajánlott a legtöbb MAESTRO festék előtt. Használható fa, fém, üveg és egyes műanyag felületek alapozó festésére és önállóan, matt fehér bevonatként is. Kiválóan szórható. Szobahőmérsékleten gyorsan száradó, jól tapadó, jó fedőképességű bevonatot biztosít. Használatával növeljük a fedőfesték tapadását, tartósságát, kiadósságát.

MAESTRO akrilfesték

A MAESTRO család legnagyobb színválasztékú (32 szín) csoportja. A matt feketét kivéve fényes, dekoratív felületet adnak. Gyorsan száradó jó fedő- és tapadóképességű festékek. A matt fekete, az ezüst és az arany festék 90 °C-ig hőálló. Kiválóan szórhatók. Alkalmazási területük igen széles. Kül- és beltéri alkalmazásra egyaránt kitűnőek. MAESTRO akrillakkal átszórva az időjárásállóság növelhető. Hosszú ideig tartja a színét, és tartós fényt biztosít.

MAESTRO fémhatású festék

Célszerűen MAESTRO alapozófestékkel bevont fa, fém, üveg és egyes műanyagfelületek dekoratív, rugalmas, fémhatású festésére alkalmas. MAESTRO akrillakkal átszórva a bevonat kopásállósága, fényessége növekszik.

MAESTRO világító festék

Az élénk neonhatású színek felhasználhatók dekorációs célokra, figyelemfelkeltő feliratok, jelek, reklámok készítéséhez, sporteszközök festésére, barkácsoláshoz. Kültéri és belső felületekre egyaránt alkalmazhatók. Kültéri felhasználásnál a MAESTRO nitrolakk vagy akrillakk biztosít időtálló fedőréteget. (Ha nem fehér a felület, MAESTRO alapozó fehér festék használata szükséges.)

MAESTRO flitter festék

Csillogó, flitterhatású felületet ad. Alkalmazható dekorációs célra, pl. karácsonyfadíszekhez, különleges felületek kialakításához, fém, fa, üveg és egyes műanyag felületek festésére.

MAESTRO radiátor festék

Melegvizes radiátorok, vízvezetékek, víztartályok és más, fém, fa, üvegfelületek festésére alkalmasak. A nehezen hozzáférhető helyek is könnyen befesthetők segítségükkel, gyorsan elérhető a kívánt eredmény. A lakberendezésben kedvelt színekben készülnek. A bevonat 100 °C-ig hőálló.

MAESTRO hőálló festék

Hőhatásnak kitett fémfelületek (pl. magas hőmérsékletű csővezetékek, motorok, kipufogódobok, kazánok stb.) festésére alkalmasak. Minimum 20 perces, 150 °C-on történő hőkezelés (pl. a berendezés üzemszerű felmelegítése) után gyorsan száradó, jó fedőképességű, jó tapadású, kemény, de rugalmas védőréteget kapunk felérdesített, hő- és/vagy saválló felületen. A fehér tartósan maximum 650 °C-ig, a fekete tartósan maximum 400 °C-ig, az ezüst tartósan maximum 500 °C-ig hőálló.

MAESTRO akrillakk, matt akrillakk, nitrolakk

Alkalmazható MAESTRO akril-, világító-, fémhatású-, flitterfestékkel bevont vagy natúr fa, fém, üveg és egyes műanyagfelületek lakkozására. Pillanatok alatt dekoratív fényes vagy matt felület alakítható ki használatával. A felszórt lakk gyorsan szárad, és az UV fénynek jobban ellenáll. Az akrillakk bevonat hosszú idő után sem színeződik el, és eredeti fényét megtartja. A nitrolakkal rendkívül kemény, kopásálló, 90 °C-ig hőálló, üzemanyagoknak és mosószereknek ellenálló, fényes bevonat készíthető.

Bővebb információ:

(62) 592-715 telefonszámon vagy a dobo@medikemia.hu email címen.
MEDIKÉMIA RT.
6728 Szeged, Zsámbokréti sor 1/A.
Tel.: (06-62) 592-777
Fax: (06-62) 592-700
http://www.medikemia.hu/

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: festék

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Homlokzatápolás nanotechnológiával

A nanotechnológia felhasználásával újabb és újabb lehetőségek nyílnak az épületeket védő, ápoló építőanyagok alkalmazására. Az UV sugárzását elnyelő fotokatalitikus anyagok, titándioxiddal kezelt...


Tetők felújítása

Egy tető felújítása mindenképen nagy munka, és bizony sokba is kerül. Van azonban erre kevésbé költséges megoldás is, mégpedig a tetők átfestése. Természetesen ennek előfeltétele a tisztára...