Speciális festékek Svédországból

2010-10-30 17:16:24 | Módosítva: 2010-10-30 17:20:17

Belső terek kialakításánál egyre inkább határozott cél, hogy a felület ne csak esztétikailag, hanem technológiájában is rendszerszerűen kapcsolódjon a többi szerkezethez. Az egyik legfontosabb kritérium a jó páraáteresztő képesség és a penészgomba megtelepedését nehezítő minél kevésbé porózus felület, illetve, hogy az anyag ne árasszon száradáskor kellemetlen szagot, és ne tartalmazzon allergén összetevőket. Mind emellett a gazdag színvilág és különböző fényességek elérhetősége ugyanúgy fontos elvárás, mint például a moshatóság és tisztíthatóság.

De hogyan lehet ennyi, látszólag egymásnak ellentmondó elvárásnak megfelelni? Az egészséget és magas technológiai igényeket mindenekelőtt szem előtt tartó másfél évszázados fejlesztői múlttal bíró svéd Alcro Beckers gyár termékeiből sokféle megoldás közül választhatunk. Belső falfelületekre kapható latex festékei antiallergén, szagmentes, gyermekbarát anyagok. Matt, selyemmatt, illetve selyemfényű változatban kaphatók, átlag feletti páraáteresztő képességűk mellett moshatóak is. A penészesedést gátló felületet képez.

 

Epidemiológia szempontból fokozott figyelmet igénylő helység a fürdőszoba, konyha vagy akár fürdők, uszodák és orvosi helységek, valamint műtők. Ilyen helységekben, ahol a gombamentesség és a jó tisztíthatóság súrolásállóság is feltétel, a Resistent-Tät tackfarg rendszerrel teljesíthető az elvárás, aminek a fedőfestéke egy nagyon ellenálló festék, amely megakadályozza a penészesedést gombásodást, illetve - amennyiben igény van rá - alapozójával együtt használva vízzáró felület is készíthető belőle, akár csurgó víznek kitett helyen, mint például zuhanyfal. Folyékony csempe.

Abban az esetben, ha már a penész jelen van, az Alg och Mögeltvatt penészgátló termékkel hatékonyan tudjuk eltüntetni. Thixotrop jellegű hordozóanyagának köszönhetően a felületről nehezen folyik le, huzamosabb ideig távol tartva a gombát.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: festés, festék

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fémek felületi védelme

A korrózió kémiai folyamat eredménye, ami hétköznapi értelemben rozsdaként ismert. Pontosabban korróziónak nevezzük a fémtárgyak felületéről, a környezet valamelyik komponensének hatására...


Varázsoljuk szebbé környezetünket

A jó idő beköszöntével nagyon sokan felfrissítik régen lefestett kerítésüket és egyéb házkörüli tárgyaikat. Ilyenkor egy kis változtatást is érdemes eszközölni. Egy új színnel újjávarázsolhatjuk...