Origami csibe

7-8-as számunkban röviden bemutattuk a papírhajtogatás történelmét és egy doboz meghajtogatásának módját. Ez az egyik jellegzetes fajtája az origaminak, mivel Japánban az ajándékok csomagolásának nagy múltja, és fontos szerepe van. Ezután a kosudamák, azaz a többelemes térbeli, geometriai formák világából mutattunk be egy egyszerű példát.

A papírhajtogatást bemutató sorozat végén, az állatfigurák közül, Zsebe József egyik nagyon egyszerű, úgynevezett "akciós" modelljét, egy csapkodó szárnyú kis csibét készítettünk el. Az állathajtogatások képezik a leggazdagabb családját az origaminak. A legegyszerűbbektől a döbbenetesen részletes és élethű változatokig mindenféle állatból több különböző megközelítésű figurát is kitaláltak.
Az itt lerajzolt madárkát is négyzetből kell készíteni. A szaggatott vonal a magunk felé hajtást, a pont - pont vonal a hátrahajtást jelöli most is. Nyilakkal jeleztük a hajtások irányát. Az ábrák alatti szöveg is sokat segít a hajtogatásban. Ha sikerült kedvet csinálnunk sorozatunkkal ehhez a jópofa hobbihoz, érdemes kezdetnek a könyvesboltokból Budai Péter, Gulyás Anikó, vagy Kricskovics Zsuzsanna valamelyik könyvét beszerezni. A haladóknak pedig melegen ajánljuk Zsebe József és Horn Ákos közös, "Az életre keltett papír" című könyvét.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: origami, játék

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tárolás a gyerekszobában

A gyerekek nehezen válnak meg a legapróbb, legértéktelenebb játékaiktól is, ezért hamar megtelik a gyerekszoba elrakandó apróságokkal. Viszont rendet tartani muszáj, hiszen a legrendetlenebb gyerek...


Luxusautó óvodásoknak

A magyar piacon valószínűleg nem számíthat nagy sikerre a Henes Broon elektromos gyermek luxusautó sorozata. Tulajdonképpen nem is javasoljuk az érdeklődő apukáknak, hogy ezeket a képeket...