A szépség kellékei

Pipereasztalok

2009-08-22 23:05:05 | Módosítva: 2018-04-16 15:06:49

A pipereasztalok a bútortörténet során mindig is részei voltak a női környezetnek. A rajta tárolt apró dobozok, tégelyek, fésűk, tükrök hozzátartoznak a női környezethez, és a tetszeni akarás, a szépség és ápoltság kellékei. Illatos összevisszaságukban is vonzó egyedi képet adnak gazdájukról.

Képes ötletadó

Ez a csodálatos eredeti XVI. Lajos korabeli márványlapos fésülködőasztal nem csak korabeli környezetben képzelhető el. Modern berendezés mellett is kiváló ellenpont lehet a helyiségben, ami egyben fókuszpont is, hiszen lehetetlen átsiklani a látvány fölött.

Bátorság! Legyen ez a jelszó, hogy merjünk újítani, és eltérni a megszokásoktól. Esetlegesnek tűnhet a kissé ferdén beállított öreg asztalka, melynek felületét tört lapokkal burkolták, mint a fürdő más felületeit. A derékszögtől eltérő irányok jól mutatnak együtt a lapok változó méretivel. Az ablakba akasztott napsugár formájú sminktükör is remek választás.

Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy akkora fürdőszobája legyen, amiben el lehet helyezni egy ilyen bútordarabot. A csodásan festett szekrényke és a hozzá választott tükör üde látvány. Ilyen berendezéssel egy közlekedő folyosóból, vagy vendégmosdóból remek "púderszobát" hozhatunk létre.

Ez az asztalka nem is pipereasztal, sőt nem is asztal. Funkcionálisan viszont a szépségápolást szolgálja az összecsukható állványra helyezett fonott tálca és a hozzátartozó fonott karosszék. Az összeállítás nem csak ebben a lakószoba jellegű fürdőben, hanem hálóban is megállná a helyét.
A fém, billenős tükör, a márványfelületű kisasztal és a hozzátartozó szintén fém karosszék leginkább nyaralóba illő berendezés. A puha, pamutvászon anyagok és a natúr színek egyszerűsége megkapó, és bizonyítja, hogy kifinomult ízléssel akár kevés pénzből is lehet nagyszerűt alkotni.
Nem csak romantikus környezetben, de egyszerű, letisztult formarendszerben is van helye a pipereasztalnak. Ez a tükrös szekrénnyel kombinált asztalka fehér-szürkéjével jól illik a vaníliasárga környezethez.
Nem tudjuk, mit takar a ráncolt kockás anyag. Lehet, hogy csupán egy egyszerű állványt. Ötletes a lapjának anyagazonos borítása, amit üveglap véd. Az ülőpárna, a fotelhuzat és a szekrényt is borító tapéta különleges összhangot eredményez.
A fiókos öltözőszekrény két eleme közt áthúzódó lap a ráhelyezett szárnyas tükörrel egyszerűen megvalósítható bárki számára. Különlegesség a mögötte lévő nagy ablak, melynek vízszintes lamellái remekül mutatnak a függőleges csíkozású tapétával.

Nagyon intenzív, meglepő kompozíció uralja a hálószoba sarkot. Három - eredetileg össze nem tartozó - darab alkotja; a pilleszék, a varrógépasztal és az Edward korabeli tükör. A vörös szín összeköti őket, a lakkfestés, a függöny, a tapéta és a székhuzat pedig összhangot eredményez.
Az enteriőrben minden darabnak saját, a többitől eltérő stílusa van. A festés és a textilek összeválogatása teszi mégis nagyszerűvé. A pipereasztal dupla terítője akár egy elöregedett jellegtelen darabot is takarhat. A romantikussá varázsolt székkel és az öreg tükörrel együtt mégis telitalálat.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Draveczki Julianna


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fürdőszoba bútorok

A fürdőszobában sokszor alig marad felület tárolóhely kialakítására, ilyenkor szükség van egyedi megoldásokra. Szerencsére a pipere dolgok nem igényelnek mély szekrényeket és polcokat, egy...