Fűtsön olcsóbban a Föld energiájával!

2009-08-17 13:13:54 | Módosítva: 2009-08-17 13:19:26

Különösen az új építésű házak esetén érvényes, hogy olyan fűtési rendszer kiépítésében érdemes gondolkozni, mely 10-20 év múlva is "megéri az árát", és nem ró irreális energiaköltségeket a háztartásra. A fosszilis energiahordozók elégetésével széndioxid keletkezik, nem így a hőszivattyúknál, melyek a természetes környezeti energiát fűtik fel magasabb hőmérsékletre, méghozzá elektromos áram - a legtisztább hagyományos energiahordozó - felhasználásával.

Hőszivattyús fűtésrendszerTény, hogy az áram egy részét szénerőművek állítják elő, melyek kétségtelenül jelentős széndioxid-kibocsátók, de még ezzel kalkulálva is elmondható, hogy hőszivattyús fűtéssel kb. 50%-kal kevesebb közvetett CO2 terhelés éri Földünket, mint fosszilis energiahordozókkal történő, hagyományos fűtés esetén.
Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport új áramtarifát kínál lakossági és kisvállalati ügyfelei számára. A hőszivattyú az egyik leginkább környezetbarát, geotermikus energiára alapozott fűtési megoldás, mellyel fűthet, hűthet, melegvizet állíthat elő, sőt épülete optimális levegőztetését is biztosíthatja 75% környezeti és mindössze 25%-nyi elektromos energia felhasználásával. Ez annyit jelent, hogy 1 kWh bevezetett villamos energiából akár 4 kWh fűtési energia születik, köszönhetően a hőszivattyús technológiának.

Kedvező áramtarifa a hőszivattyú működtetéséhez

Hőszivattyú talajszondávalA GEO egytarifás, különmért, vezérelt tarifa. Naponta legalább 20 óra fűtési időt nyújt a hőszivattyú számára úgy, hogy egy megszakítás nem lehet hosszabb 2 óránál, és két megszakítás között minimálisan 2 óra felfűtési idő áll rendelkezésre. Ezzel a hőszivattyús rendszer megfelelő mennyiségű villamos energia betáplálást kap az üzemeléshez.
A tarifát az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport lakossági ügyfelei, valamint a 3x63 Ampert (39 kW) meg nem haladó névleges csatlakozási értékkel rendelkező üzleti ügyfelei és a közintézmények igényelhetik meglévő, illetve új hőszivattyús rendszer villamos energia ellátásához.

A léghőszivattyút csak fel kell szerelni a falraA GEO tarifa bruttó végfelhasználói díja 28,04 Ft a lakossági, illetve 28,34 Ft a nem lakossági, valamint közintézményi fogyasztók számára. Ez a díj már valamennyi költségelemet és adót tartalmaz.
A GEO promóciós program elindításával az ELMŰ-ÉMÁSZ a hőszivattyús fűtési megoldás minél szélesebb körű elterjedését kívánja elősegíten, egy különleges ajánlattal segítve az ehhez kapcsolódó beruházás megvalósítását. A GEO promóciós program 2009. április 1-től 2009. augusztus 31-ig van érvényben. A promóciós program kedvezményei nem érvényesíthetők a már meglévő, bekötött hőszivattyúkra.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fűtsünk hőszivattyúval

A hőszivattyú a hagyományos energiaforrások – mint a gáz, szén, fa – helyett megújuló energiaforrást használ, amit az ingatlan környezetéből nyer ki, a hőszivattyú típusának megfelelően...


Geotermikus hőszivattyú

A hőszivattyúk már a közeljövőben valószínűleg ki fogják szorítani a gázés más hagyományos fűtési rendszereket. Az átlagember csak a szót ismeri, de nem nagyon tesz különbséget a különböző fajta...