Kőfelületek védelme

2010-11-09 23:11:22 | Módosítva: 2010-11-10 00:02:12

Reneszánszát éli a természetes kövekkel történő burkolás. A beépítésre kerülő kövek döntő része valamely csapadékszegény mediterrán térségből kerül hazánkba. Ezek a kövek megsínylik a csapadékos klímát, vagy más vizes, olajos behatást. A kövek ugyanis porozitásuk mértékében képesek magukba szívni a vizet, melynek romboló hatása egyaránt károsítja a felületi megjelenésüket és szerkezetüket.

A kövek felületén megülő port a nedvesség a kapillárisok szívóhatásának következtében magával viszi a belső rétegekbe, így koszolódik, szürkül el a felület. A mai savas csapadék szerkezetében károsíthatja a köveket. Télen a kövek belsejébe jutó víz megfagyhat, mállást, repedéseket okozhat. Víztaszító képességük miatt a SMILING HOUSE impregnálók STONE termékei védik a kőfelületet a víztől úgy, hogy a kő eredeti légáteresztő képessége nem változik. A termék víztaszító molekulái kémiai kötéssel kapcsolódnak a kő felső molekuláihoz, így változtatják meg a felület nedvesedési képességét. Így jön létre egy erős víztaszító védelem, amely a kezelt réteg lekopásáig védi a követ. Mivel a védelemnek köszönhetően a víz nem tud a kő belsejébe behatolni, ezért az impregnált felületek sokáig, akár évtizedekig megőrzik eredeti szépségüket. A termékcsaládban található általános (Stone Protector), olajtaszító (Stone Protector Max), színmélyítő (Stone Balsam), viaszos (Stone Wax) kőimpregnáló termék is. A SMILING HOUSE impregnálók STONE termékei 2009-ben megközelítőleg 200 ezer m2-en bizonyítottak.

Szilintex Kft.
5002 Szolnok, Pf. 192
Telefon: 06/56/513 075
szilintex@t-online.hu
http://www.szilintex.hu/

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.