Hitachi gyémántfúrók

2010-10-30 17:05:30 | Módosítva: 2010-10-30 17:09:06

Megszámolta valaha, hogy hány furatot kell készítenie egy átlagos méretű házban? Elég sokat! Fúrni kell a tartozékok rögzítéséhez és fúrni a gépészeti csővezetékeknek. Így gyakran előfordul, hogy a drága burkolóanyagot kell megfúrni, ami nem is olyan egyszerű, különösen, ha az kerámia, vagy üveg. A fúróhegy el tud vándorolni, a csempe megrepedhet, vagy akár el is törhet.

A Hitachi gyémántfúróval ön egyszerűen és könnyen fúrhat kerámiát, nem számít, hogy kemény. Könnyen tud a kívánt helyre fúrni és egyszerűen tudja a fúrót egyenesen tartani. Tapasztalni fogja, hogy milyen könnyű a használata; nem vándorol el és a végeredmény egy szabályos furat. A gyémántfúró üreges szerkezete miatt a pépes forgács könnyen eltávolítható. A gyémántfúró a legalkalmasabb szerszám a gyors és biztonságos fúráshoz akkumulátoros fúrógépek és csavarbehajtók használatával is. A magas minőségű anyagok garantálják a rendkívül hosszú élettartamot.

A burkolóanyagok fúrásának ez a leghatékonyabb módszere. A domborított, szinterelt fejjel könnyen kezdheti a furat készítését, és gyorsan végezhet vele. Nagyon pontosan lehet pozícionálni, nem szükséges előfúrni, fúrás közben nem mászik el a fúró.
A gyémántfúrót hűteni kell, ezért a Hitachi kifejlesztett egy speciális hűtővíztartályt, ami automatikusan adagolja a hűtéshez szükséges vizet, valamint jelöli a furat helyes pozícióját. Ez az univerzális vízcsepegtető használható minden méretű Hitachi gyémántfúróhoz.
Egy hasított fúrófej és az árok juttatja el a hűtőfolyadékot a furatba, hogy biztosítsa a gyémántfej hosszú élettartamát. A fúrómag tökéletesen vezeti a fúrót, és megakadályozza annak az elvándorlását a műveletvégzés alatt. A forgács könnyen és gyorsan eltávolítható, nincs időveszteség, ha egyszerre több furatot kell készíteni. Alkalmas valamennyi akkumulátoros fúrógépbe.

A Hitachi gyémántfúrók teljesítményét nem befolyásolják a különböző munkahelyzetek. Nincs előre meghatározott fúrási sebesség a gyémántfúrók használatához. A keményen hegesztett gyémántnak köszönhetően minimális a sérülés veszélye. Akkor is kicsi a törés lehetősége, ha nem pont 90 fokban tartjuk a fúrót a munkadarabhoz képest.
A Hitachi gyémántfúrók a legszívósabb és legkeményebb acélból készülnek.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Betonfúrás rezgésmentesen

Betonfúrási munkákat az ipari gyémánttechnika fejlődésének köszönhetően ma már rezgés és roncsolásmentesen végezzük, így hőszigetelt házaknál is szabályos, kitörésmentes furatot készíthetünk...


Rögzítés betonfalra

Aki panellakásban lakik, az tudja, hogy a lakása falaira nem könnyű bármit is felerősíteni. Erős ütvefúró, kalapácsfúró és vídia betétes fúrószár kell hozzá, no meg némi szerencse, nehogy egy...