Rayston - Esztétikus padlók, megbízható vízszigetelések

2010-10-30 17:22:05 | Módosítva: 2010-11-01 19:16:02

A ház körül - különösen a mostani időjárási körülmények között - a legtöbb problémát a víz okozza. Mit csináljak a beázó lapos tetővel, mi legyen az alsó szomszédot áztató terasszal? Hogyan oldjam meg a legoptimálisabban e kérdéseket?

Rengeteg megoldás van. Az alábbiakban a Rayston poliuretán alapú, kenhető szigetelő és padlóképző anyagokat tartalmazó termékcsalád által kínált megoldásokat mutatjuk be.
Az önterülő, folyamatos fedést biztosító felület kialakítására alkalmas anyagok könnyen és megbízhatóan, szórással vagy egyszerű festőhengerrel vihetők fel a felületekre. Tökéletes vízzáró réteget képeznek csőáttörések, lefolyók körül is. Biztos vízszigetelést és esztétikus járófelületet alakíthatunk ki a segítségükkel. Nézzünk néhány esetet.

A terasz átengedi a vizet és az alattunk lakó, vagy a garázs beázik.
A burkolat és a valószínűleg átázott hőszigetelés eltávolítása után, a letisztított födémre megfelelő kellősítés után 1,6 mm vastagságban felkent Impermax biztosítja a tökéletes vízzárást, majd erre hőszigetelést és járólapot fektetve kész a szigetelt terasz. Az Impermax szigetelés közvetlenül is burkolható, nincs szükség kiegészítő betonrétegre, mint a legtöbb hagyományos szigetelési eljárásnál.

De nem akarom vállalni a burkolás felszedésével járó tortúrát.
Ebben az esetben van egy áthidaló megoldás. Az esetleges épületfizikai problémák gondos mérlegelése (azaz a szerkezet nedvességének vizsgálata) után a meglévő és megfelelően száraz szerkezet felületére a szükséges kellősítést követően Impermax vízszigetelőt hordunk fel, majd lépésállóságáról, illetve esztétikai megjelenéséről vékony Colodur felületképző hozzáadásával gondoskodhatunk. A széles színválasztékban készülő záróréteg lehet matt vagy fényes, sima vagy érdes stb.
Amennyiben szeretné megőrizni a felület textúráját a szigetelés után is, lehetőség van átlátszó védőréteg készítésére is, ami kopás- és UV álló, mindemellett a vizet is távol tartja a szerkezettől.
Az Rayston termékcsalád anyagai nedves alapfelületre felhordhatók, de átázott hőszigetelés esetén utólagos, bontás nélküli szigetelés készítése szigorúan tilos!

Manapság már nem ritka az úszómedence sem a házaknál. Azonban gyakran probléma a víztartó képesség biztosítása. Ebben is segíthet az Impermax. Segítségével már az építkezés idején biztosítható a tökéletes vízszigetelés, de van utólagos megoldás is.
Csempézett felületű medencék utólagos szigetelése könnyedén megoldható a teljesen átlátszó Paintchlore segítségével. A vízszínű szálerősítésnek köszönhetően biztosított a tartós szigetelés még a kritikus pontokban is. Kerti medencék kialakításakor hasonló előnyöket tudunk kiaknázni.
Praktikus- de esztétikai okokból is gyakran választanak ún. műanyag padlót a megrendelők. A Rayston család termékei között több is van, amely alkalmas akár beltéri, akár kültéri, kellemes színű és kényelmesen járható, vagy akár autóval is járható felületek kialakítására. Az önterülő padló a folyékonyan alkalmazott termékek minden előnyével rendelkezik és akár lejtős felületre is felhordható. Az adott esetben vízszigeteléssel is kombinálható padlózatok belső helyiségek, garázsok, üzlethelyiségek járó felületeinek kialakítására alkalmazhatók, de a kerti út, a medence melletti felület burkolása is látványos eredményt hozhat.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Padlóradiátor

A mai építészetben igen divatosak a fal nagy részét kiváltó hatalmas üvegfelületek, alkalmanként eltolható teraszajtóként is. Látványos, és a mai - jól szigetelő - nyílászárok miatt gazdaságos...


Meglévő tetőre zöldtetőt

A zöldtető építés két szakmának azelengedhetetlen együttműködéséről szól, a szigetelő és a kertépítő szakmáéról. Aszigetelő szakember mondja el, hogy a zöldtető építések kapcsán milyen feladatai...