Biztonság és kényelem

Autós kiegészítők

2010-11-09 23:48:56 | Módosítva: 2010-11-09 23:52:06

Hogyan tehetjük biztonságosabbá gyermekeink utaztatását.

A terheseknek tervezett övlehúzó stabilan a has alatt tartja a biztonsági övet, nem csökkentve annak hatékonyságátSok várandós kismama nem szívesen használja az autóban a biztonsági övet, mert a feszülő övtől félti a magzatot. Ez nem is alaptalan, mert egy balesetnél vagy nagyobb fékezésnél is a rosszul bekötött öv veszélyeztetheti a babát. Viszont a biztonsági öv védelmére szükség van a várandósság alatt is. A magzatvédő biztonsági övlehúzó megoldást jelent, hiszen a has alatt vezeti és tartja a biztonsági övet, így a terhelés a medencét éri, és nem a hasat. Már a 3. hónaptól minimalizálja a kockázatot. Egyetlen hátránya, hogy nem célszerű szoknyával használni, mert a lábak között jön fel a bújtató, így csak hasig felhúzott szoknyával utazhat a kismama. Ára 5000-10 000 Ft.

Baba- és gyerekfigyelő tükrök

A gyerekülés, illetve az abban utazó gyerek, a hátsó ülésen középen van a legnagyobb biztonságban, mert ekkor van legmesszebb az autó minden pontjától, még oldalütközés esetén is. Azonban igen kevés gyerek utazik középen, ennek számos oka lehet, pl. messze van az ajtótól, így nehézkes a beültetés és a bekötés.

A hátsó fejtámlára kell rögzíteni a tükröt, és gondosan beállítani, hogy szemmel tudjuk tartani a háttal utazó csecsemőt A vezető ülés mögötti hely a második legbiztonságosabb hely a gyerekek számára, mert a vezető önkéntelenül magát - pontosabban a saját helyzetét - védi vészhelyzet esetén. Sajnos, a legtöbb szülő mégsem a bal oldalt választja, mert nem látja a háta mögött ülő gyereket.
Erre ad megoldást a baba-, illetve gyerekfigyelő tükör. A menetiránynak háttal utazó csecsemő figyelésére a hátsó fejtámlára szerelhető tükröt kell választani, így a vezető a saját középső tükrében látja a gyermeket a tükörben. A nagyobb gyerekeket - akik már menetiránnyal szemben vannak bekötve a gyerekülésbe - az első ülés feletti napellenzőre csíptetett vagy az első szélvédőre tapasztott tükörben figyelhetjük. Mindkét típusú tükör forgatható minden irányba, pontosan beállítható, akár jobb-, akár baloldalon ül a gyerek. Ára 1000-5000 Ft.

Ülésvédő

A gyerekülés alá tett ülésvédő megerősített pontjai megóvják az autóülés kárpitját a túlzott benyomódásoktól és a kiszakadástólAkármilyen gyerekülést választunk is csemeténk számára, az autóülést érdemes védeni az ülés okozta benyomódásoktól, sérülésektől. A ülésvédőkön kemény betétek vannak a legnagyobb igényvétel helyén, így nem szakad ki az autókárpit még az Isofix-es ülések alatt sem. A háttámla alsó részét is védi, ahol a gyerekülés háta támaszkodik. Védelmet ad az ülésbe beszálló gyerek piszkos cipője ellen is a lelógó zsebes tároló. Ára: 3000-7000 Ft.

Üléstámlavédő

Kisgyerekes családokban szinte lehetetlen tisztán tartani az autót, de a sáros cipőktől érdemes védeni a kárpitot, minkét oldalonA piszkos gyerekcipők ellen az első ülés háttámláját érdemes védeni. Ezek vastag fóliából készülnek, könnyen letörölhetők, szemben az autókárpittal, ami csak kárpittisztítóval hozható rendbe. Ráadásul az állandóan izgő-mozgó gyerek cipőjének talpa nemcsak piszkos, de ki is dörzsöli a kárpitot, ami ellen a tisztítás már nem is elég. Kapható zsebes változatban is, néhány holmi tárolására. Ára: 600-2000 Ft.

Zsebes tároló

A nagyobb gyerekek cipőjétől már kevésbé kell védeni a kárpitot, de a könyvek, üvegek, játékok biztonságosabb helyen vannak, mert fékezéskor sérülést okoznakEzeket nagyobb, 7-8 éves gyereknek tervezték. Ők már nem tudják lábukat kinyújtva az ülést teljes magasságában rugdosni, viszont elérik a zsebekben biztonságosan tárolt tárgyakat. Ára: 3000-7000 Ft.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: autó, utazás, gyerek

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Budapest főpályaudvara lesz a Nyugati

A fejlesztés célja, hogy az egyre növekvő, főleg az agglomerációs településekről érkező autóforgalmat csillapítsa úgy, hogy a kötöttpályás közlekedést fejlesztik, és a vasút a fővároson belüli...


Napelemes ponyva

Egy francia autóipari startup, a Gazelle Tech napelemes ponyva fejlesztésével foglalkozik, amely védi, és egyszerre tölti is az elektromos illetve plug-in hibrid autót.