Tízszeres hőszigetelő képesség

Rockwool kőzetgyapot

Az Európában elfogyasztott energiamennyiség több, mint 40%-át az épületek, házak használják fel, amelynek legnagyobb része a fűtésből, illetve a hűtésből adódik. Ebből fakadóan az épületek nagy energia-megtakarítási lehetőségeket rejtenek magukban. Az egyik leghatékonyabb eszköz ez egyre nagyobb mértékben növekvő energiaárak okozta költségnövekedés kivédésére az épületek megfelelő hőszigetelése, amibe beleértendő az utólagos hőszigetelés is.

A Rockwool vállalatcsoport több, mint 70 éve gyárt hőszigetelő-anyagokat. A kiválóan hőszigetelő kőzetgyapot termékeinek beépítésével csökken a falak hőátbocsátási tényezője, azaz növekszik a hőszigetelő képessége. Ennek mértéke akár tízszeres is lehet!
A kőzetgyapot termékek megoldást nyújtanak bármilyen hő- és hangszigetelési problémára. Legyen szó akár oldal- vagy válaszfalakról, homlokzatról, a tető vagy tetőtér de akár a födémek hőszigeteléséről, a családi házaktól az ipari csarnokokig bezárólag.

Akár 100 évig is!

Fontos, hogy az épületek esetében a beépített épületszerkezetekben jelentős állapotromlás ne következzen be a teljes "életciklus" alatt. Magyarán az épület szerkezetének nagyságrendileg akár száz éven át meg kell állnia a helyét.
Ez vonatkozik a hőszigetelő-anyagokra is. A kőzetgyapot alapú szigetelőanyagok nem zsugorodnak, nincs hőmozgásuk, s hőszigetelő képességüket az épület élettartamával megegyező ideig változatlanul megtartják. A hőszigetelést elég egyszer felrakni, ezt követően nincs szükség karbantartásra, későbbi munkára, mert a felhelyezését követően az épület teljes "élettartamán" át biztosított a vele letakart felület hőszigetelése.Házépítés, házfelújítás során tartsuk szem előtt, hogy az építési költségek közül azok, amelyeket az energiatakarékosságra fordítottunk, megtérülő befektetések. A megtérülési idő az energiaköltségek rohamos emelkedésének köszönhetően egyre rövidebb. Arról nem is beszélve, hogy a jól hőszigetelt épületek értéke kategóriájában jóval magasabb, mint az energiapazarló épületeké. Hatékony hőszigeteléssel és gépészeti rendszer választásával a fűtési költségek közel kétharmada megtakarítható.

Több mint hőszigetelés!

A Rockwool hőszigetelő anyagok - jó hőszigetelő képességük mellett - kiváló páraáteresztő tulajdonsággal bírnak, így gátolják a falak penészesedését. A kőzetgyapot alak- és mérettartó, nem megy össze, nem törik, esik szét, időtálló, tartós anyag. Beépítését követően további munkálatokat nem igényel.
A kőzetgyapot elnyeli a hangokat, mivel a hang - mint a levegő mechanikai rezgésének energiája - a kőzetgyapotszálak közé érve az azokon fellépő súrlódás következtében hővé alakul át. Ennek köszönhetően a kőzetgyapot hőszigetelések egyúttal hangszigetelések is, még a forgalmas utak melletti épületekben is biztosítják a nyugodt pihenéshez szükséges csendet.
Fontos további tulajdonsága a tűzállóság (olvadáspontja 1000 °C felett van), azaz egy esetleges épülettűz esetén megvédi az épület szerkezetét, meggátolja a tűzterjedést.
A bazaltból, mint természetes alapanyagból készülő Rockwool kőzetgyapotot rágcsálók, rovarok, gombák nem károsítják, s ez sok későbbi kellemetlenségtől óvja meg felhasználóját.

További információ:
Telefon: (06-1) 225-24-05
www.rockwool.hu,
info@rockwool.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tiszta levegő – kőzetgyapot szigeteléssel

Tiszta levegő – kőzetgyapot szigeteléssel A Budakeszi határában található tüdőgondozásra szakosodott Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet „A” épülete 1901 óta fogadja rendületlenül...


BauderPIR hőszigeteléssel a hőség és a hideg ellen

A BauderPIR hőszigetelés messze meghaladja más hőszigetelő anyagok képességeit. Összehasonlítva atöbbi azonos beépítési mérettel rendelkező hőszigetelő anyagokkal a BauderPIR rendelkezik a legjobb...