Tízszeres hőszigetelő képesség

Rockwool kőzetgyapot

Az Európában elfogyasztott energiamennyiség több, mint 40%-át az épületek, házak használják fel, amelynek legnagyobb része a fűtésből, illetve a hűtésből adódik. Ebből fakadóan az épületek nagy energia-megtakarítási lehetőségeket rejtenek magukban. Az egyik leghatékonyabb eszköz ez egyre nagyobb mértékben növekvő energiaárak okozta költségnövekedés kivédésére az épületek megfelelő hőszigetelése, amibe beleértendő az utólagos hőszigetelés is.

A Rockwool vállalatcsoport több, mint 70 éve gyárt hőszigetelő-anyagokat. A kiválóan hőszigetelő kőzetgyapot termékeinek beépítésével csökken a falak hőátbocsátási tényezője, azaz növekszik a hőszigetelő képessége. Ennek mértéke akár tízszeres is lehet!
A kőzetgyapot termékek megoldást nyújtanak bármilyen hő- és hangszigetelési problémára. Legyen szó akár oldal- vagy válaszfalakról, homlokzatról, a tető vagy tetőtér de akár a födémek hőszigeteléséről, a családi házaktól az ipari csarnokokig bezárólag.

Akár 100 évig is!

Fontos, hogy az épületek esetében a beépített épületszerkezetekben jelentős állapotromlás ne következzen be a teljes "életciklus" alatt. Magyarán az épület szerkezetének nagyságrendileg akár száz éven át meg kell állnia a helyét.
Ez vonatkozik a hőszigetelő-anyagokra is. A kőzetgyapot alapú szigetelőanyagok nem zsugorodnak, nincs hőmozgásuk, s hőszigetelő képességüket az épület élettartamával megegyező ideig változatlanul megtartják. A hőszigetelést elég egyszer felrakni, ezt követően nincs szükség karbantartásra, későbbi munkára, mert a felhelyezését követően az épület teljes "élettartamán" át biztosított a vele letakart felület hőszigetelése.Házépítés, házfelújítás során tartsuk szem előtt, hogy az építési költségek közül azok, amelyeket az energiatakarékosságra fordítottunk, megtérülő befektetések. A megtérülési idő az energiaköltségek rohamos emelkedésének köszönhetően egyre rövidebb. Arról nem is beszélve, hogy a jól hőszigetelt épületek értéke kategóriájában jóval magasabb, mint az energiapazarló épületeké. Hatékony hőszigeteléssel és gépészeti rendszer választásával a fűtési költségek közel kétharmada megtakarítható.

Több mint hőszigetelés!

A Rockwool hőszigetelő anyagok - jó hőszigetelő képességük mellett - kiváló páraáteresztő tulajdonsággal bírnak, így gátolják a falak penészesedését. A kőzetgyapot alak- és mérettartó, nem megy össze, nem törik, esik szét, időtálló, tartós anyag. Beépítését követően további munkálatokat nem igényel.
A kőzetgyapot elnyeli a hangokat, mivel a hang - mint a levegő mechanikai rezgésének energiája - a kőzetgyapotszálak közé érve az azokon fellépő súrlódás következtében hővé alakul át. Ennek köszönhetően a kőzetgyapot hőszigetelések egyúttal hangszigetelések is, még a forgalmas utak melletti épületekben is biztosítják a nyugodt pihenéshez szükséges csendet.
Fontos további tulajdonsága a tűzállóság (olvadáspontja 1000 °C felett van), azaz egy esetleges épülettűz esetén megvédi az épület szerkezetét, meggátolja a tűzterjedést.
A bazaltból, mint természetes alapanyagból készülő Rockwool kőzetgyapotot rágcsálók, rovarok, gombák nem károsítják, s ez sok későbbi kellemetlenségtől óvja meg felhasználóját.

További információ:
Telefon: (06-1) 225-24-05
www.rockwool.hu,
info@rockwool.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Energiapazarlásaink

Az idei télen a magyar családok 40%-a havi 30 ezer forintnál is többet költött fűtésre, 15%-uk pedig 45 ezer forint feletti fűtésszámlát volt kénytelen otthona melegére költeni. Ennek ellenére...


Építőanyag és hőtechnika

Kevesen gondolnák, hogy amikor egy épület fűtésrendszerének optimális kiválasztásáról gondolkozunk, akkor alapvető szempontként kell mérlegelnünk a ház építőanyagát is. Az összefüggésekről Dr....