Palafelújítás a Tondach technológiájával

TONDACH kerámiacserepekkel felújított tetők több generációnak nyújtanak védelmet, mindamellett, hogy a tető valóban a ház koronájává válik.

Mi az ajánlat lényege? A régi palafedésű ház tetejére egyszerűen ráillesztjük a kiválasztott TONDACH kerámiacserepet, úgy hogy nem kell bajlódni a palatető leszedésével, nem kell törődni az azbesztet tartalmazó környezetkárosító pala eltüntetésével.
A meglévő tetőfedési anyag ennél a technológiánál is fennmaradhat a tetőn, a felújítási munka során védelmet jelent az épületre nézve, és így kialakítható egy megfelelően ellenálló, tetszetős és divatos tető.
A régi palára tetőfóliát helyezünk fel, amely biztonságot nyújt a porhó és a páralecsapódásból adódó kellemetlenségek ellen. Nem kell a tető alól a bekerülő porhavat kilapátolni. Elhelyezésével a tetőfedő anyag alatt légrést alakítunk ki. Ezzel biztosítjuk, hogy a tél folyamán az eresznél ne okozzon gondot az eddig oly sok beázást (visszaázást) előidéző jégsánc (jégcsapok). Ezután a lefóliázott és adott esetben megerősített faszerkezetre egyszerűen ráhelyezzük a korszerű és időtálló TONDACH kerámiacserepeket.
Miután eldöntjük, hogy igényesebb és divatosabb koronát adunk a háznak, vizsgáltassuk meg a jelenlegi tetőszerkezet állagát. Ehhez statikus mérnök szakértelme szükséges. A meglévő fedélszerkezet állapotát ismerve szakvéleményt kaphat a szerkezeti elemek teherbírásáról, a faszerkezeteket esetleg megtámadott gomba vagy rovar károkról.
A tetőfelújítás kezdeteként a régi tetőfelületet nagy nyomású vízsugárral le kell tisztítani, hogy ne maradjon olyan szennyeződés a tetőfelületen ami később gondot okozhat. A száradás után rögtön kezdődhet a felújítási munka. A tetőfelületre elhelyezünk egy 25/100 mm ellenlécet, ami megakadályozza, hogy a szabványfedésnél használt viharkapocs (ez rögzíti a palákat egymáshoz) kilyukassza az alátéthéjazatot (fóliát), továbbá segít abban, hogy a tetősíkokat egy szintre hozza. Ezután a szokásos rétegrend következik: alátéthéjazat (fóliázat), ellenléc, tetőléc végül a kerámiacserép

- Nem kell bontani!
- Nem kell gondoskodnia a bontott tetőfedőanyag elhelyezéséről!
- Nem ázik be az épület a felújítási munka során
- Természetes alapanyagú tetőfedő anyagot használunk
- A tető megfelelően szigetelt lesz, kevesebb lesz a gáz és villanyszámlája

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: pala, palatető

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vetőmag rulett: melyik, meddig csíraképes?

A vetőmag bizalmi termék, hiszen ha nem csírázik ki, nem vihetjük vissza az eladónak, akkor már senki nem tudja bizonyítani, hogy a mag volt rossz minőségű, vagy a vetés és vetésápolás volt...


Magcsávázás házilag

A magok csávázása növényvédelmi szempontból nagyonhasznos, hiszen a kikelő kis csíranövény védelmét szolgálja a bakteriális és gombás betegségekkel szemben. A kereskedelemben kaphatunk már eleve...