Palafelújítás a Tondach technológiájával

TONDACH kerámiacserepekkel felújított tetők több generációnak nyújtanak védelmet, mindamellett, hogy a tető valóban a ház koronájává válik.

Mi az ajánlat lényege? A régi palafedésű ház tetejére egyszerűen ráillesztjük a kiválasztott TONDACH kerámiacserepet, úgy hogy nem kell bajlódni a palatető leszedésével, nem kell törődni az azbesztet tartalmazó környezetkárosító pala eltüntetésével.
A meglévő tetőfedési anyag ennél a technológiánál is fennmaradhat a tetőn, a felújítási munka során védelmet jelent az épületre nézve, és így kialakítható egy megfelelően ellenálló, tetszetős és divatos tető.
A régi palára tetőfóliát helyezünk fel, amely biztonságot nyújt a porhó és a páralecsapódásból adódó kellemetlenségek ellen. Nem kell a tető alól a bekerülő porhavat kilapátolni. Elhelyezésével a tetőfedő anyag alatt légrést alakítunk ki. Ezzel biztosítjuk, hogy a tél folyamán az eresznél ne okozzon gondot az eddig oly sok beázást (visszaázást) előidéző jégsánc (jégcsapok). Ezután a lefóliázott és adott esetben megerősített faszerkezetre egyszerűen ráhelyezzük a korszerű és időtálló TONDACH kerámiacserepeket.
Miután eldöntjük, hogy igényesebb és divatosabb koronát adunk a háznak, vizsgáltassuk meg a jelenlegi tetőszerkezet állagát. Ehhez statikus mérnök szakértelme szükséges. A meglévő fedélszerkezet állapotát ismerve szakvéleményt kaphat a szerkezeti elemek teherbírásáról, a faszerkezeteket esetleg megtámadott gomba vagy rovar károkról.
A tetőfelújítás kezdeteként a régi tetőfelületet nagy nyomású vízsugárral le kell tisztítani, hogy ne maradjon olyan szennyeződés a tetőfelületen ami később gondot okozhat. A száradás után rögtön kezdődhet a felújítási munka. A tetőfelületre elhelyezünk egy 25/100 mm ellenlécet, ami megakadályozza, hogy a szabványfedésnél használt viharkapocs (ez rögzíti a palákat egymáshoz) kilyukassza az alátéthéjazatot (fóliát), továbbá segít abban, hogy a tetősíkokat egy szintre hozza. Ezután a szokásos rétegrend következik: alátéthéjazat (fóliázat), ellenléc, tetőléc végül a kerámiacserép

- Nem kell bontani!
- Nem kell gondoskodnia a bontott tetőfedőanyag elhelyezéséről!
- Nem ázik be az épület a felújítási munka során
- Természetes alapanyagú tetőfedő anyagot használunk
- A tető megfelelően szigetelt lesz, kevesebb lesz a gáz és villanyszámlája

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: pala, palatető

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tetőfedő anyagok

Az épületek tetőzete, a fedélszék és annak szerkezete sokban függ attól, hogy milyen anyagú héjalás, azaz fedőanyag kerül a gerendavázra. Afedőanyagok választéka bőséges, és mindegyiknek vannak...


Magvetés vagy palántázás?

Már egy 50 négyzetméteres konyhakert képes egy négytagú család zöldségellátását biztosítani. Egyre többen felismerik, hogy akár kis terület is elég ahhoz, hogy sok zöldséggel, fűszerrel tudjunk...