Palafelújítás a Tondach technológiájával

TONDACH kerámiacserepekkel felújított tetők több generációnak nyújtanak védelmet, mindamellett, hogy a tető valóban a ház koronájává válik.

Mi az ajánlat lényege? A régi palafedésű ház tetejére egyszerűen ráillesztjük a kiválasztott TONDACH kerámiacserepet, úgy hogy nem kell bajlódni a palatető leszedésével, nem kell törődni az azbesztet tartalmazó környezetkárosító pala eltüntetésével.
A meglévő tetőfedési anyag ennél a technológiánál is fennmaradhat a tetőn, a felújítási munka során védelmet jelent az épületre nézve, és így kialakítható egy megfelelően ellenálló, tetszetős és divatos tető.
A régi palára tetőfóliát helyezünk fel, amely biztonságot nyújt a porhó és a páralecsapódásból adódó kellemetlenségek ellen. Nem kell a tető alól a bekerülő porhavat kilapátolni. Elhelyezésével a tetőfedő anyag alatt légrést alakítunk ki. Ezzel biztosítjuk, hogy a tél folyamán az eresznél ne okozzon gondot az eddig oly sok beázást (visszaázást) előidéző jégsánc (jégcsapok). Ezután a lefóliázott és adott esetben megerősített faszerkezetre egyszerűen ráhelyezzük a korszerű és időtálló TONDACH kerámiacserepeket.
Miután eldöntjük, hogy igényesebb és divatosabb koronát adunk a háznak, vizsgáltassuk meg a jelenlegi tetőszerkezet állagát. Ehhez statikus mérnök szakértelme szükséges. A meglévő fedélszerkezet állapotát ismerve szakvéleményt kaphat a szerkezeti elemek teherbírásáról, a faszerkezeteket esetleg megtámadott gomba vagy rovar károkról.
A tetőfelújítás kezdeteként a régi tetőfelületet nagy nyomású vízsugárral le kell tisztítani, hogy ne maradjon olyan szennyeződés a tetőfelületen ami később gondot okozhat. A száradás után rögtön kezdődhet a felújítási munka. A tetőfelületre elhelyezünk egy 25/100 mm ellenlécet, ami megakadályozza, hogy a szabványfedésnél használt viharkapocs (ez rögzíti a palákat egymáshoz) kilyukassza az alátéthéjazatot (fóliát), továbbá segít abban, hogy a tetősíkokat egy szintre hozza. Ezután a szokásos rétegrend következik: alátéthéjazat (fóliázat), ellenléc, tetőléc végül a kerámiacserép

- Nem kell bontani!
- Nem kell gondoskodnia a bontott tetőfedőanyag elhelyezéséről!
- Nem ázik be az épület a felújítási munka során
- Természetes alapanyagú tetőfedő anyagot használunk
- A tető megfelelően szigetelt lesz, kevesebb lesz a gáz és villanyszámlája

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: pala, palatető

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tetőfedő anyagok

Az épületek tetőzete, a fedélszék és annak szerkezete sokban függ attól, hogy milyen anyagú héjalás, azaz fedőanyag kerül a gerendavázra. Afedőanyagok választéka bőséges, és mindegyiknek vannak...


Palackokból melléképület

Lapunkban korábban is mutattunk már be olyan épület-megoldásokat, melyekben üdítős PET palackok újrahasznosításán alapultak. Ímeegy újabb változat, mely stabil, olcsó, egyszerű. A képeken ezek...