Falfestés másképpen

Lakókörnyezetünk állapota jelentős befolyással van hangulatunkra. A felgyorsult élettempó mellet nem mindegy, hogy milyen körülmények között töltjük azt a kevés időt, amit a pihenésre, kikapcsolódásra, mindennapi regenerálódásra fordíthatunk. Jó lenne, ha minden évben mód lenne a falak újrafestésére, de ezt legtöbbször sem időben, sem anyagilag nem lehet megoldani. Ezért nagyon fontos, hogy ha már egyszer rászánjuk magunkat a lakás "újracsomagolására", akkor tartós, időt álló és nem utolsó sorban dekoratív megoldást válasszunk.

A fenti szempontok mellett a legfontosabb az ár-érték arány, hogy ha ebbe a nem kis felfordulással járó munkába belevágunk, akkor megfizethető és mégis minőségi megoldást találjunk.
A MATERIÁL VEGYIPARI SZÖVETKEZET által gyártott és forgalmazott AKROLUX speciális üvegtapéta ragasztó és az AKROLUX üvegtapéta festék tökéletesen megfelel az összes korábban felsorolt feltételnek. A korábban csak közületeknél alkalmazott megoldást egyre többen használják otthoni felújításoknál. Alkalmazása nem feltétlen igényel szakembert, sőt a hagyományos tapétázásnál is könnyebb. Az üvegszövet tapétával tökéletesen áthidalhatók, illetve megelőzhetők a szerkezeti elemek dilatációjából származó kisebb vakolat-repedések, és ha néhány év múlva színt szeretnénk váltani, vagy akár csak frissíteni akarjuk a festést, minden gond nélkül, több alkalommal átfesthető.
A teljesség igénye nélkül igyekszünk betekintési lehetőséget nyújtani a felhasználás gyakorlatába, előnyeibe.
Az AKROLUX speciális üvegtapéta ragasztó, alkalmas üvegszövet tapéták, Vlies és szövet tapéták, valamint egyéb ún. nehéz tapéták porózus felületekre, pl. (fa, gipszkarton, simított beton, glettelt és gletteletlen vakolat) történő felragasztására. A természetes páraáteresztést nem gátolja.

Ragasztás

A ragasztó felvitele előtt a felületet a szokásos módon gondosan elő kell készíteni. Az előmunkálatok soha nem látványosak, viszont a megfelelő végeredmény eléréséhez feltétlenül szükséges, hogy ne blicceljük el. Magasabb páratartalmú helyiségek felületét, valamint erősen nedvszívó felületeket célszerű előkezelni a penészedést gátló AKROPENTA penészgátló alapozóval. Repedések, szerkezeti elemek dilatációs pontjainál mutatkozó nagyobb hézagok kitöltésére jól használható a szintén a Materiál Vegyipari Szövetkezet által gyártott akrilát bázisú FUGAKRIL festhető tömítőanyag, kisebb repedéseket az üvegszövet tapéta önmagában is kiválóan áthidal. Fontos! Az üvegszövet és a textil-szövettapéták esetén, a ragasztót a falfelületre kell felvinni!

Festés

A felragasztott és tökéletesen megszáradt tapétát AKROLUX üvegtapéta festékkel fessük le. Mosható, szilikon adalékot tartalmazó, kiváló diszperziós fedőfesték, amely az üvegszövet struktúráját teljes szépségében megtartja.
Bár az AKROLUX speciálisan üvegtapéták festésére kifejlesztett termék, alkalmas hagyományos beltéri felületek kiváló minőségű festésére is, páraáteresztő. 16 literes kiszerelésben, fehér színben kerül forgalomba, de természetesen a kereskedelemben kapható diszperziós ill. univerzális színező pasztákkal a kívánt színárnyalat előállítható.

Bármilyen további kérdéssel keresse bátran a Materiál Vegyipari Szövetkezet szakembereit, hogy lehető legjobb megoldást sikerüljön megtalálni problémáira, és a legkevesebb gonddal szebbé, lakhatóbbá tehesse lakását.

MATERIÁL VEGYIPARI SZÖVETKEZET
1239 Budapest, Ócsai út 10.
Telefon: 286-0363, 286-0365, Fax: 286-0364
Internet: www.material.hu
E-mail: info@material.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: falfestés, festés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Festés, mázolás saját kezűleg

A lakásfelújítások általában két nagy feladatra oszthatók; a falak újra festése és az ajtók ablakok újra mázolására. Az egyéb szerelvények és a vezetékrendszerek esetleges cseréje mindezt...


Zománcfestékek

Használati tárgyaink dekorativitását a formán kívül a különféle színű és fényességű festett bevonat teszi hangsúlyossá, egyedivé. E festett bevonatoknak azonban legalább ilyen fontos feladatuk a...