Dremel újdonságok

Ragasztópisztoly és litium-akkus gravírozó

A mikrogépek között a Dremel különféle szerszámai méltán kedveltek. Új készletük, az F-1-es sisakot formáló műanyag tárolódoboz két új szerszámot is tartalmaz. Az egyik egy teljesen új elrendezésű, akkus gravírozó gép, töltővel, a másik egy ragasztópisztoly, ami ugyancsak újdonság a Dremel szerszámok között. Mindkettő új generációs konstrukció, amelyet az alábbiakban mutatunk be olvasóinknak.

Dremel Stylus lítium-ionis kisgép

A konstrukció minden szempontból telitalálat. A használat szempontjából előnyös súlyelosztást biztosít a szokatlan forma, amelynél a befogó patron szinte közvetlenül az újunk előtt van. Ez nagyban megkönnyíti a gravírozó- vagy a marószerszámok megvezetését. A viszonylag könnyű motor hátulra, a kézfej fölé került, a litium-ion akkumulátornak pedig a markolat biztosít helyet. A kis gép ezáltal jól kiegyensúlyozottá és könnyen kezelhetővé vált.
A bekapcsoló gombot elég megnyomni, és a gép elindul mégpedig lassú felfutással, kikapcsolás után pedig szinte rögtön leáll. A befogópatron 3,2 mm-es, szabványos Dremel típusú, a szerszámcseréhez pedig a mögötte elhelyezett reteszelőt kell előre tolni. A fordulatszám természetesen fokozatmentesen 5000-25000 között szabályozható, mégpedig a motorburkolatot lezáró gomb elforgatásával.
Az ergonómiailag ideálisan megtervezett gép jó kézben tarthatóságát a markolat szoft burkolata teszi komfortosabbá. A könnyen irányítható és korszerű elektronikával rendelkező kis gép akkuját automata hálózati töltőberendezés teszi teljessé és mindenkor használatra alkalmassá, amely egyben dokkolóként is szolgál.

Dremel ragasztópisztoly

Ez ugyancsak ergonómiailag igényesen megtervezett szerszám. Jól kézbe illő a markolata, használaton kívül pedig a pisztoly szilárdan megáll a talpán. Az adagoló ravasza háromujjnyi szélességű, így a megömlesztett ragasztó adagolása jól szabályozható. Ha pedig az első támaszték a munka során útban lenne, egy mozdulattal a burkolatba integrált fészkébe rögzíthető. Ebből a helyzetből a rögzítő retesz oldásával lehet rugós előfeszítése révén kibillenteni.
A 80 W teljesítményű ragasztópisztolyt külön gombbal lehet bekapcsolni. A felfűtést piros-, a ragasztásra kész állapotot pedig zöld LED jelzi. A fűtőhőmérséklet kétfokozatú, 120 és 195 fokosra hevíti a speciális ragasztórudakat. A ragasztópisztoly tartozéka a 2, és 3 mm-es környílású, továbbá a nagyon hasznos 5 mm széles, lapított végű kinyomócsúcs, amelyek sokoldalú használatot biztosítanak a ragasztópisztolynak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hőszigetelés 1x1

Az épületek hőszigetelése sok esetben otthon is elvégezhető, külső szakember nélkül. Mi kell hozzá? Egy kis bátorság, ügyesség, a megfelelő anyagok és csipet szakmai tudás. Akkor lássuk:


Vakolás gipszkartonnal

A lakóhelyiségek belső burkolatát mindenhol a vakolat adja. Ennek minősége és tartóssága a hagyományos módszerrel készülteknél többnyire a kőműves szakképzettségén és igényességén múlik. Ám ez a...