Tetők hőszigetelésének felújítása

A gáz és az energia árának drasztikus emelkedése ill. a környezetvédelem fontossága miatt egyre inkább előtérbe kerül a régi tetőterek hőszigetelésének felújítása. Beépített tetőtereink pusztán szarufák (fa tartók) közötti 10-12 cm-es hőszigeteltsége még a magyar élőírásoktól is kb. 50%-kal marad el. A szarufák alsó síkja alatti kiegészítő hőszigetelés vastagsága - épületfizikai okok miatt - korlátozott. Kielégítő megoldást a szarufák felső síkján elhelyezett poliuretán keményhab hőszigetelő táblák jelentenek.

A poliuretán (PUR/PIR) táblákat a szarufák feletti síkon, megszakítások nélkül, felület-folytonosan fektetik, így hőhídmentes tetőszerkezet érhető el, és a táblavastagság szabadon választható. A PUR táblák magas nyomószilárdsága lehetővé teszi a közvetlenül a szarufákra (alátámasztás nélkül) való elhelyezést. A poliuretán hőszigetelő képessége kimagaslik a ma használt egyéb termékekből, így akár az alkalmazott hőszigetelés vastagság fele is elegendő. A poliuretán nedvességnek gyenge savaknak lúgoknak, rágcsálóknak, gombásodásnak ellenáll, valamint időtálló, alaktartó nem vetemedik, nem zsugorodik.
A PUR táblák mindkét oldalán perforált üvegfátyol kasírozás (társított réteg) ill. a felső oldalon páraáteresztő fóliaborítás található, mely a régi hőszigetelés és fatartók nedvességtartalmát pára formájában átengedi, "kiutat" adva ezzel a nedvességnek, és megóvva tetőnket a pára okozta kellemetlenségektől (párásodás, penészesedés, korhadás). A nagy táblaméret (2,50x1,25 m), a nútféderes élképzés és a felső oldali átlapolható, öntapadó csíkokkal ellátott fóliaborítás gyors, pontos, egyszerű és a hibákat nagymértékben kizáró kivitelezést tesz lehetővé. A szarufák feletti hőszigetelésnél a tetőtér belső burkolata megbontatlan marad, vagyis a kivitelezési munkák a külső tér felől történnek.
A PUR táblák rögzítése a rájuk helyezett ellenléceken átmenő méretezett csavarokkal történik, amely egyben az átszellőztetett légrés szerepét is betölti, így adva kellő védelmet a tető gyors átmelegedése ellen.
A poliuretán lapok a tetőfelújításon túl új építésű tetőkhöz valamint padlók, födémek, lapos tetők, terasztetők hőszigeteléséhez kínálnak vékony rétegben kiváló megoldást. A táblák lépcsős élképzéssel és a már említett üvegfátyol mellett a kedvező hőreflexiós képességgel rendelkező alufólia kasírozással is rendelkezésre állnak.

Közösen értéket teremtünk
Hőszigetelés profiknak
BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft.
5091 Tószeg, Parkoló tér 21.
Telefon: (06-56) 586-500, Fax: (06-56) 586-498
E-mail: bachl@bachl.hu
Internet: www.bachl.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: hőszigetelés, tető

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Törvény a kéményseprésről

Az Országgyűlés idén nyáron módosította a 2015-ös a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvényt, és kibővítette az ingyenes sormunkára jogosultak körét. A korábbi törvény a magántulajdonú...


PREFABOND: alumínium kompozit lemez

A PREFABOND alumínium kompozit lemez tökéletesen kiegészíti a PREFA komplett rendszert. Mert immáron – a PREFA tető- és homlokzatburkoló, valamint kiegészítő termékekhez hasonlóan– a kompozit...