Élménnyel fűszerezve

Fűtés-távfelügyelet

2013-06-14 13:01:34 | Módosítva: 2013-06-18 15:34:24

Mindannyian szeretjük otthonunkat biztonságban tudni. A modern riasztó rendszerek kielégítő megoldást biztosítanak otthonaink távfelügyeletére, hiszen egy okosabb riasztó központ a fény és hangjelzésen kívül, már telefonhívással is tud figyelmeztetni a nem kívánt behatolókra. A fűtéstechnikában erre eddig csak korlátozott lehetőségek álltak rendelkezésre.

A mobil internet és az okos telefonok elterjedése új irányt mutat a házi távfelügyelet elterjedésének. A Bosch az I-COM rendszer segítségével kíván az eddigieknél komplexebb rendszert biztosítani a biztonságot kereső ügyfelek részére. Az I-COM egy megfelelő okos telefon segítségével a nap bármely szakában, a világ minden pontjáról lehetőséget biztosít arra, hogy rendszerünket kézben tarthassuk. A fűtési körök beállítása és üzemmód lekérdezési lehetősége, valamint a melegvíz hőmérsékletének és időpontjainak beállítási lehetősége, minden eddiginél nagyobb nyugalmat tesznek lehetővé, így elkerülhető az, hogy jól megérdemelt téli szabadságunk alatt egy esetleges gázkimaradás, vagy meghibásodás miatti leállás kárt tegyen költségesen kialakított rendszerünkben. 


Változó időbeosztásunk is újfajta rugalmasságot kíván épületünk fűtési rendszerétől. A szabályozó egységen beállított fűtési és melegvíz-készítési időpontok sokszor nem elég rugalmasak. Gyakran előfordul, hogy egy váratlan megbeszélés, egy üzleti lehetőség vagy csak egy váratlan családi alkalom szükségessé tenné az éppen működő rendszerünk leállítását, vagy későbbi indítását. Utazások alkalmával, indulás előtti felfokozott állapotban sokszor felejtkezünk el a fűtés átprogramozásáról. A felesleges gázszámla miatti aggódás is beárnyékolhatja a nyugodt pihenést. Az I-COM segítségével a szolárrendszerünk állapota is nyomon követhető.

Hogyan is működik mindez?

Mivel internetről van szó, a rendszerben helyet kell, hogy kapjon egy nagy teljesítményű és a legmagasabb biztonsági igényeket is kielégítő szerver, amit a Bosch biztosít. A szerver biztonsága az internetes bankok biztonságával egyenértékű. A gázkészülék alatt elhelyezett kapcsolómodul biztosít összeköttetést a ház routerével, egy hálózati vezetéken keresztül. Ha az épületben található wi-fi hálózat, akkor mobilhálózattól függetlenül is beavatkozhatunk a fűtés működésébe. 


Az I-COM kapcsolómodulja és a telefonra telepített alkalmazás frissíti magát az internetről. Az év végéig érkező frissítések további platformok használatát teszik majd lehetővé. A Bosch I-COM rendszere egy egyszerű alkalmazás, és egy kiegészítő kapcsolómodul használatával 2013. áprilistól képes ezt a rugalmasságot nyújtani mindazon ügyfelei számára, akik Bosch Heatronic III típusú elektronikával ellátott gázkészüléket használnak. Az I-COM alkalmazás kompatibilis az FW időjárás-követő és FR helyiség hőmérséklet szabályozókkal is.

További információ:
www.bosch-climate.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Bosch, I-COM

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Két Bosch gép profiknak

Új vezeték nélküli kézi körfűrész és vezeték nélküli szablyafűrész mutatott be a Bosch, kifejezetten profiknak, 18 voltos lítium-ion akkumulátorral.