Forgó- és lengővillák

2015-10-27 17:33:12 | Módosítva: 2015-11-11 14:58:12

A KLING Kft. forgó- és lengővillái személyforgalom kezelését és irányítását teszik lehetővé, akár az áthaladás-jogosultság ellenőrzésével, akár a személyforgalom terelésével, lassításával és még sorolhatnánk (regisztrálás, időszakos korlátozás, tiltás stb.). A legszélesebb felhasználási területeken alkalmazhatók, találkozhatunk velük irodaházakban, reptereken, stadionokban, uszodákban és egyéb sportlétesítményekben, egyszerű élelmiszerboltokban, bevásárló- központokban és pályaudvarokon. Egyes országokban minden metró- megálló forgóvillák teljes sorával van felszerelve. A teljes termék skála az olaszországi CAME által gyártott, ami garantálja a megbízható működést és a hosszú élettartamot.


Működés szempontjából a forgóvillákat két csoportra oszthatjuk, elektromechanikus működésűre és mechanikus működésűre. Az elektromechanikus forgóvillák hozzá illeszthetők a CAME beléptető rendszerekhez (így még átfogóbban ellenőrizhetjük a személyforgalmat), illetve a CAME kiegészítői (jeladók, rádiórendszerek, biztonsági kiegészítők) csatlakoztathatók az elektromechanikus forgóvillákhoz.

A háromágú forgóvillák közül kiemelendő a Twister típus, ami az elérhető funkciók és kiegészítők széles skáláját kínálja, úgy mint egyirányú vagy kétirányú kivitel, lenyomható antipánik kar, kétoldali irányjelző LED, beépített proxy olvasó.

Az automata lengővillák luxus kategóriája a Wing típus. Formatervezett lengő szárnyával, ami alapkivitelben keret nélküli plexi, de rendelhető hőkezelt üveg kivitelben is, bármely exkluzív épület éke lehet.

A mechanikus forgóvillák és lengővillák a legelterjedtebbek, mára a mindennapi élet részévé váltak, szinte nem múlik el úgy nap, hogy ne haladnánk keresztül egy-egy példányukon.
A forgóvillákat előre gyártott terelő elemekkel egészíthetjük ki, de egyéni elképzelések is megvalósíthatók a darabonként beszerezhető függőleges és vízszintes elemekkel.


Típusok


Bridge:
kézi és automata működésű háromágú forgóvillákból igény szerint választható egyirányú vagy kétirányú átengedésű kivitel is. Az automata működésű kivitel 24 V-os motorral készül, alkalmas intenzív beléptetésre. Kis és közepes méretű cégek, üzletek és sportlétesítmények beléptetési megoldásához ajánljuk.


Compass forgóvilla:
a kézi forgóvillákból három kivitel közül lehet választani: órajárással megegyező, ellentétes és mindkét irányba forgó kivitel. Rozsdamentes AISI 304 kivitelű forgóvillákat kis üzletekhez, közértekbe, fitness és welness centerekbe ajánljuk.


Flag lengővilla:
mechanikus lengővillák, kézi nyomással nyithatók, majd automatikus visszazáródó funkciójuk révén alkalmasak bolti bejáratok kezelésére, ahol nincs szükség motoros kivitelű forgóvillákra. A Flag villák jobbos, balos és kétirányú kivitelben kaphatók, ezért „dupla szárnyas” telepítés is lehetséges, amikor két szárny egymással szemben zárja le a belépő útszakaszt.


Guardian forgóvilla:
magas biztonságú forgóvillákat igazán nagy forgalmú helyekre tervezték. Az automata működésű Guardian kétirányú átengedésű kivitel, míg a kézi működésű egyirányú átengedést tesz lehetővé. Mindkét kivitel hidraulikus fékrendszerrel rendelkezik.  Guardian forgóvilla az ideális megoldás reptereken, nagy cégeknél, metró és vasúti területeken lévő nagy forgalmú kapuknál.


Saloon lengővilla:
a motoros lengővillákat gyors és csendes működésre tervezték. 24 V-os automata működésű rendszer kétirányú vagy egyirányú átengedélyezést tud kezelni. „Duplaszárnyas” kivitelben is kapható, mikor két szárny egymással szemben zárja le a belépő útszakaszt.  Szupermarketekbe, wellness és fitness centerekbe, uszodákba ajánljuk.


Twister forgóvilla:
kézi és automata működésű háromágú forgóvillákból igény szerint választható egyirányú vagy kétirányú átengedésű kivitel is. Az automata működésű kivitel 24 V-os motorral készül, alkalmas intenzív beléptetésre. RBM84 beléptető rendszerrel összekötve egy complett beléptető-ellenőrző rendszer. Nagy forgalmú területek beléptetéséhez ajánljuk üzletközpontokba, metró és vasúti területekhez.


Wing lengővilla:
kis forgalmú belépő útvonal kezelésére tervezték, hogy gyors és csendes működésével, bármilyen környezettel harmonizáló beléptető rendszert alkosson. 24 V-os automata működésű rendszer kétirányú átengedélyezést tud kezelni. „Duplaszárnyas” kivitelben is kapható, amikor két szárny egymással szemben zárja le a belépő útszakaszt.  Ajánljuk szállodákba, kaszinókba, bemutatótermekbe és wellness centerekbe is.


Kling Kft. által forgalmazott olasz gyártmányú forgóvillák egyes típusai elérhetők az ArchiCAD rajzoló programba illeszthető KLING könyvtár elemei között, így már építész tervein, 3D modelljein is elhelyezheti ezeket a beléptető rendszerbe illeszthető elemeket. A könyvtár ezek mellett természetesen tartalmazza a Kling Kft. által gyártott ipari és lakossági kapukat – válaszható méret-, szín-, ablak- és szellőző megoldásokkal, különböző vasalat típusokkal.


Már elérhető a Play áruházban és az AppleStore-ban a KLING alkalmazás, amin keresztül könnyedén elérhetők a KLING Kft. által gyártott és forgalmazott termékek leírása, prospektus anyaga és tervezői segédletei.


 

Kling Kft.
1106 Budapest, Gránátos utca 6.
Telefon: 433-1666
Fax: 262-2808
kling@kling.hu
www.kling.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egyedi akvárium

Sajnos a modern életvitel és városi élet nem teszi lehetővé, hogy hétköznapjainkat a természeti szépségek közelében töltsük. Éppen ezért az otthonunkban is igyekszünk különböző módon becsempészni a...