Szélkerék és hőszivattyús rendszerek talajcsavarokon

2023-10-16 16:04:50 | Módosítva: 2023-10-16 16:09:35

A talajcsavar kimondottan jó megoldás szélkerék felállításához, és egyre gyakrabban használják otthonaikban a hőszivattyú rendszerek kültéri egységének tartószerkezeteként is. Használatával időt és költséget takaríthatunk meg. Hosszú élettartamúak, nagyon könnyen szétszedhetők, újra felhasználhatók.


A szél hasznosítása szintén egy jó lehetőség a megújuló energiák hasznosításának, az erre alkalmas területeken.  Ezeknek a kerekeknek a felállításához szintén egy hatékony és gyors megoldása a talajcsavar, amely lehetővé teszi a különböző csavarfej kialakításoknak köszönhetően, hogy stabil oszlop szerkezetet hozzunk létre. Szükség esetén az oldal irányú tartások is megoldhatóak ezzel a technológiával.

Egyre több családi ház fűtését és hűtését igyekeznek megoldani hőszivattyús rendszerek segítségével. Ezeknek a rendszereknek a klíma rendszerekhez hasonlóan szükségük van egy kültéri egységre, amelyeket többnyire a ház oldalához, a háztól függetlenül helyeznek el.

A korábbiakban ez általában egy beton talpakon álló egység volt, amelynek kivitelezése során a szükséges kiásott gödör után bezsaluzták, majd betonnal a megfelelő módon kiöntötték a talp helyét. Ez egy hosszadalmas eljárás a száradási időt is figyelembe véve, amely a hideg idő beálltával már nem, vagy csak költséges módon volt kivitelezhető. A kapott eredmény többnyire nem is egy szép, esztétikus látvány, hiszen kb. 40-50 cm magasan állnak ki a talajból a beton talpak, amelyre a hőszivattyú kültéri egysége kerül.
Sokkal gyorsabb és esztétikusabb megoldás a téli időjárási körülmények között is telepíthető talajcsavar, amelyhez tökéletesen rögzíthetőek a kültéri egység lábai. A szükséges méret könnyedén beállítható, lézeres technikával milliméter pontossággal egyforma magasságra, hogy a végeredmény egy vízszintes alapot biztosítson.

A talajcsavarok fejére rögzíthető fa vagy fém keret is, de a csavarfej kialakításának köszönhetően erre általában nincs szükség, a rendszer közvetlenül csavarozható a megfelelően kiválasztott talajcsavar tetejére.

A lehajtás kivitelezési ideje talajtól függően maximum 1-2 óra, de ideális körülmények között akár fél óra alatt elkészülhet a tartószerkezet, ami után már könnyedén helyezhetik rá a szakemberek a kültéri egységet. Nyilván egy ilyen fűtésrendszert az emberek hosszú távra terveznek, de az idő haladtával változhatnak ezek a rendszerek. Ebben az esetben könnyedén, gyorsan, és minden környezetkárosítás nélkül eltávolítható a talajcsavar, vagy amennyiben egy másik egység kerülne felhelyezésre (újabb, nagyobb stb.), akkor a talajcsavarok könnyedén kihajthatók a talajból, és újra visszahelyezhetők a kívánt méret szerint. Ugyanez a változtatás beton esetében sokkal hosszadalmasabb és költségesebb lenne.

Bővebb információ:


www.talajcsavar.hu
+36-30-946-1243
1184 Budapest, Széchenyi István utca 22.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nem lesz több szélerőmű

A különböző kormányzati támogatásoknak is köszönhetően azutóbbi években erősen megugrott a megújuló energiaforrások igénybevétele, nemcsak Európában, hanem hazánkban is.


Használati melegvíz készítés hőszivattyú technológiával

Az elektromos energia ára az elmúlt tíz évben közel a négyszeresére emelkedett hazánkban. Jelenleg a nappali áram ára 51Ft/kWh, de a vezérelt áramé (anno: éjszakai áram) is ár 30Ft fölött van....