A helytakarékos megoldás

Tolóajtó

A tolóajtós rendszerek egyre kedveltebbek a bútorpiacon. Ennek több oka van. Napjainkban a lakások jórészét gardrób szobákkal vagy szekrényekkel tervezik. Ezek lezárásához a tolóajtók a legalkalmasabbak kis helyigényük miatt, valamint a megjelenés szempontjából is tág teret biztosítanak a sokféle anyagban és színben elérhető betétanyagok.

A tolóajtók fő részei: ajtókeretek vagy fogantyúprofilok, görgők és vezetősínek, valamint porvédő kefecsíkok és ajtórögzítő rugók.
Ha az ajtóknak térelválasztó szerepe is van, a Forest Hungary Kft. kínálatában megtalálható ún. 10-es rendszereket célszerű választani, mert ezek mindkét oldalról esztétikusak. Nevüket a bennük betétként alkalmazott 10 mm-es forgácslapról kapták. Vázuk egy alumínium keret, melybe nemcsak 10, hanem 4 mm-es betéteket is elhelyezhetünk egy műanyag adapternek köszönhetően; például üveg, tükör, falemezek és műanyag struktúrlemezek formájában. A profilok kialakítása olyan, hogy a keretdarabok pontos hosszának leszabása után speciális csavarokkal egyszerűen csak össze kell csavarozni. Az alumínium keret foglalja magába a görgőket, amelyek így egyik oldalról sem láthatók. Egy ajtó súlya 50 kg lehet, tehát igen nagy méretű ajtókkal számolhatunk.
A 18 mm-es forgácslappal készíthető rendszerek ajtói szintén 50 kg-osak lehetnek. Előnyük, hogy a hazánkban leginkább elterjedt, 18 mm vastag bútorlapok, illetve különböző vastagságú üveg, műanyag és falemezek alkalmazhatók betétként. 18 mm-es forgácslapból óriási a választék, több száz szín közül választhatunk.
A Forest Hungary Kft. kínálatában többféle 18-as rendszerű tolóajtó is megtalálható. Az egyik típusú rendszer alsó görgőit be kell süllyeszteni az ajtókba, ezáltal a görgők az ajtók középső síkjába esnek, ami kedvező működést biztosít. A görgők természetesen függőleges irányban állíthatók. Különböző profilok segítségével üvegbetétek alkalmazására is lehetőség nyílik, a homlok él lezárásához pedig esztétikus "U" sín nyújt segítséget. Masszív fogantyúprofil gondoskodik az ajtók síkban tartásáról, amelybe a porfogó kefék is befűzhetők.
A rácsavarható görgős rendszer rendkívül egyszerű felépítésű, de pontos és megbízható működésű szerkezetek előállítását teszi lehetővé. Elsősorban a megvezetés módjában különbözik az előzőtől. Az alsó és felső görgők, illetve az alsó és felső sínek azonosak. A görgők excentrikusan állíthatók, és besüllyesztés nélkül szerelhetők fel. A sínek - a pontos beállítás után - a fenékhez illetve a tetőhöz csavarozhatók. Az ajtók behelyezése után a felső görgőket kell beállítani, majd rögzíteni, és a szerkezet megbízhatóan fog működni.
Az alumíniumból készült tolóajtó alkatrészek alumínium és szatén színben érhetők el.

Bővebb információ:
Forest Hungary Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock János u. 90/a
Telefon: (06-92) 507-800
Fax: (06-92) 507-890
info@foresth.hu
www.foresth.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tolóajtó, ajtó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ajtók felújítása festéssel

Bár újabban egyre divatosabbak a natúr fa színű ajtók, a régi mázolt felületűek még mindig lehetnek szépek és ápoltak. Ám ehhez az kell, hogy a felületük kellően sima legyen, és ne látszódjon...


Autóbeállók garázs helyett

A személygépkocsik gyarapodásával egy időben a garázsigények is megnőttek. A családi ház tulajdonosok előnyös helyzetben vannak, hiszen szerencsés esetben ha garázs nem is, de egy tetővel ellátott...