Személyi akadálymentesítés

Az akadálymentesítés esetünkben a mozgásukban korlátozottak számára olyan segítséget jelent, amely lehetővé teszi számukra a legnagyobb akadály leküzdését, a lépcsőn való fel illetve lejutást. Mindez akkor válik személyivé, ha az ehhez szükséges segédeszköz csak egy adott embert segít, és ezt akár magával is viheti oda, ahol erre szüksége van, szemben az intézményi akadálymentesítéssel, mely fixen telepített eszközökkel teszi lehetővé a bejutást egy-egy épületbe, ezzel akár több rászorulót is segítve.

A személyi akadálymentesítés eszközei olyan mobil berendezések, melyek a kerekesszékhez rögzítve, azzal együtt mozogva képesek a lépcsőn közlekedni. Van olyan is, amely akár egyedül is használható, de többségük igényli egy segítő közreműködését. Az ő feladata a berendezés működtetése, ami különösebb szakértelmet nem igényel, de az alapvető előírásokat be kell tartania, hogy a használat biztonságos legyen. Átlagos fizikummal bárki vállalkozhat egy mobil akadálymentesítő eszköz kezelésére.

Alapvetően két különböző elven működő berendezésről beszélhetünk. Az egyik a hernyótalpas lépcsőnjáró, a másik a lépcsőkuli. Az előbbi egy fogazott heveder segítségével képes a lépcsőn felkapaszkodni, az utóbbi pedig egy igen szellemes műszaki megoldás révén lépeget a lépcsőn. Mindkettő saját hajtással rendelkezik, melyet akkumulátor lát el elektromos energiával. A könnyű szállíthatóság mindkét gépnél lehetővé teszi, hogy tetszőleges helyen vegye igénybe a rászoruló.

MEDIBOG Bt.
6000 Kecskemét, Horváth Döme u. 12.
Telefon: (06-30) 232-8286
Fax: (06-76) 486-361
email: medibog@fibermail.hu
www.medibog.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Apró ötletek nehezen mozgóknak

Az életkor előre haladtával egyre több idős embernek kell a környezetét megváltozott testi adottságaihoz igazítania. Esetenként időlegesen, ám gyakorta véglegesnek tekinthetők a változtatások, és...


Indukciós hurokerősítő hallássérülteknek

Zajos, visszhangos vagy a távolról érkező hangok a hallókészülék viselő hallássérültek számára érthetetlenné válnak. A hallókészülékek célja nem a teljes emberi hallás tartomány visszaadása,...