Fémfesték közvetlenül a rozsdára

2017-01-10 09:10:56 | Módosítva: 2017-01-10 09:19:18

A Hammerite speciális összetételének köszönhetően megakadályozza a már meglévő, jól tapadó rozsda elterjedését, és korróziógátló pigmentjei különlegesen tartós védelmet biztosítanak a festett felületnek. A legtöbb fémfestéktől eltérően, a Hammerite használatakor nincs szükség alapozóra, közbenső rétegre, hígításra, elég már 2 réteg felvitele és 8 évig nincs szükség további védelemre.


Használata rendkívül egyszerű

Gyorsan szárad és nem csöpög le, így szép, sima, megfolyásmentes felületet ad, egyúttal pedig hatékonyan véd az időjárás viszontagságai ellen. Vízálló, tapadó és kiváló ütésállósággal rendelkező felületet ad. A festendő felületet nem szükséges fémtisztára csiszolni, elég csak a pergő rozsdát eltávolítani, és már kezdődhet is a festés. A festék közvetlenül a rozsdára, vagy akár a meglévő Hammerite bevonatra is felvihető. Nincs szükség alapozóra, közbenső rétegre, hígítóra sem. Ha mégis hígítani szeretnénk, akkor Hammerite ecsettisztító és hígítóval tegyük, de az ecsettisztító-hígítót csak festékszórós festés esetén szabad a festék hígítására használni.


A felület legyen tiszta, száraz és zsírmentes, csiszolással érdesítsük meg a sima felületeket. A pergő rozsdát és a régi, pattogzó festéket távolítsuk el, majd szappanos vízzel mossuk le a felületet. Ezután öblítsük le tiszta vízzel és hagyjuk megszáradni. Nagy igénybevételnek kitett vas felületen használjunk Hammerite rozsdagátló alapozót, cink, alumínium, réz és horganyzott felületeken alkalmazzunk Hammerite Special Metals Primer alapozót. Régi festékre, vagy más gyártó alapozó festékével előkészített felületre való festés előtt végezzünk próbafestést. Ha nemkívánatos reakciót látunk, távolítsuk el a régi festéket.

Két vastag réteget vigyünk fel, és jól dolgozzuk el a festéket. Az alapfelület hőmérséklete legyen +5 °C felett. Ügyeljünk a sarkok és élek alapos bevonására. A rétegek között hagyjunk 6 óra száradási időt, porszáraz 2 óra múltán lesz. Gyakorlatilag 8 órán belül porszáraz, kész bevonatot kapunk, így a pénz mellett időt spórolhatunk meg a hagyományos festékekkel szemben. Használat után az ecsetből távolítsuk el a festéket Hammerite ecsettisztító és hígító segítségével. A maradék fémfestéket tartsuk száraz, jól szellőző helyen, védjük fagytól és az erős napsütéstől. A Hammerite többféle színben kapható attól függően, hogy kalapácslakk felületű, magasfényű, selyemfényű, esetleg rusztikus vagy homokszórt felületű hatást szeretnénk elérni.

Festéklemaró zselé

Fémek festésénél kitűnően használható a Supralux festéklemaró zselé. A kiváló hatású festékeltávolító használható olajfesték, szintetikus festék, vízbázisú zománc és lazúr, epoxy, poliuretán és kétkomponensű festékek, valamint fa, fém és üvegfelületek egyéb bevonatrétegeinek hatékony eltávolítására. Zselés szerkezetének köszönhetően jobban megtapad a kezelendő felületen és hatékonyabban bontja a festékfilm térhálós szerkezetét. Felhordása ecsettel, hengerrel történhet, kellően vastag rétegben. 30 perc állást követően a felhólyagosodott részeket spatulával távolítsuk el. A nagyobb ellenállóképességű vagy vastagabb rétegű bevonatoknál a műveletet ismételjük meg. Az így kezelt felületet – egy oldószeres lemosást követően – újrafesthetjük vizes vagy oldószeres festékkel. A Supralux festéklemaró zselé a beszáradt ecseteket is hatékonyan tisztítja.


Termékeinkről további információk:
www.hammerite.hu
www.supralux.hu
www.facebook.com/hammeritehu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Foltálló falfesték

Falaink a használat során számos külső hatásnak vannak kitéve. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy véletlenül kifröccsent a kávé vagy agyümölcslé a falra, esetleg gyermekünk hitte...


A jövő festékei a TRILAK-tól

Nem tud választani az oldószeres és a vízzel hígítható festékek közül? Vagy talán még idegenkedik is a vizes festékektől? Azt gondolja, hogy ez utóbbi kevésbé magas fényű, drágább, nem annyira...