Drótszőrű szerszám

A Bosch világújdonsága a többfunkciós Multi-csiszolókefe. Ez a multitalentum, 500 W-os motorjának és a hozzávaló felszereléseknek köszönhetően szinte korlátlanul variálható, igen sokoldalúan használható. A Bosch PEB 500 E Multi-csiszolókefe mindenhova be tudja dugni a hosszú orrát, ahová a hagyományos szerszámok nem férnek be, és nem csak azért, hogy a sarkokban, a barázdákban, a mélyedésekben felvakarja a rozsdát.

A fáradtságos kézi drótkefézést sokszor a fúrógépbe dugott előtéttel könnyítjük meg. De a túl alacsony fordulatszámmal még így is csak lassan lehet dolgozni. Akár ötször is gyorsabb azonban a Multi-csiszolókefe: sokkal agresszívabb és optimális a rozsdalemaró képessége. A hagyományos sarokcsiszolókkal szemben is van előnye bizonyos helyzetekben: a többfogású fogantyúnak köszönhetően sokszor szűk helyekre bejuthatunk a géppel, ahol a sarokcsiszoló előtt már zárva az út. A Multi-csiszolókefe fordulatszám előválasztóval rendelkezik. Így a 3000-től 10000-ig terjedő fordulatszám-tartományban optimálisan tudjuk a fordulatszámot a megmunkálandó anyaghoz beállítani. Az elektronikus fordulatszám-szabályozásnak különösen jó hasznát vehetjük érzékeny anyagok csiszolásakor. Több mint 30-féle előtét csatlakoztatható a készülékhez, mellyel a legkülönbözőbb munkákat lehet megkönnyíteni. Rozsdátlanít kerítéseket, kapukat, karosszériákat vagy burkolatokat, eltávolít festékeket és más bevonatokat, nagyobb erőfeszítés nélkül tisztít, de alkalmazható balták, bárdok vagy ásók élezéséhez is. További felhasználási terület a fűrészelt hullámos felületek lesimítása. Ezen túl polírozhat, fát struktúrálhat, hegesztési varratokat simíthat vagy sorjátlaníthat, de polírozáshoz, fűnyíró élezéshez, grillező tisztításhoz, korlát rozsdátlanításhoz is jól kihasználható a Multi-csiszolókefe.
Az SDS-rendszer segítségével a PEB 500 E-nél a szerszámcsere csak egy pillanat és máris készen áll a gép újabb feladatra.

drotkefe_04.jpg (11870 bytes)

1-4 fonott kefe, acéldrót
5-6 réscsiszoló
7-10 hullámos kefe, acéldrót
11-12 hullámos kefe, acéldrót, rézbevonat
13-14 nylon kefe, finom
15-17 nylon kefe, durva
18-20 ecset-, tál- és tárcsakefe, műanyag, kötésben, acéldrót
21 filclap
22 erős gyapjú
23-24 puha bogáncscsiszoló
25 gyapjúkefe
26-28 csiszolóstiftek

drotkefe_01.jpg (4694 bytes)

 

A durva rozsdás felületeket a csiszolókefe valósággal simogatóvá teszi

Műszaki adatok  
Teljesítmény: 500 W
Leadott teljesítmény: 280 W
Üresjárati fordulatszám: 3000-10000 ford/perc
Tömeg: 1,4 kg

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: csiszoló, kefe

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vágótárcsák sarok köszörűkhöz

Durva felületű anyagok hatékony lemunkálásához megfelelő gépek és hatékony anyaglehordást biztosító csiszolószerszámok szükségesek. Ilyen feladatokra többnyire sarokköszörűt szokás használni, mivel...


PLANTEX csiszolókorong

A Münchenhez közeli Geretsried-ben harminc éve működő Eisenblaetter csiszolóanyag-gyár nagy német iparvállalatok állandó beszállítója. A mindenféle csiszolóanyagra kiterjedő termék-palettáját...