Drótszőrű szerszám

A Bosch világújdonsága a többfunkciós Multi-csiszolókefe. Ez a multitalentum, 500 W-os motorjának és a hozzávaló felszereléseknek köszönhetően szinte korlátlanul variálható, igen sokoldalúan használható. A Bosch PEB 500 E Multi-csiszolókefe mindenhova be tudja dugni a hosszú orrát, ahová a hagyományos szerszámok nem férnek be, és nem csak azért, hogy a sarkokban, a barázdákban, a mélyedésekben felvakarja a rozsdát.

A fáradtságos kézi drótkefézést sokszor a fúrógépbe dugott előtéttel könnyítjük meg. De a túl alacsony fordulatszámmal még így is csak lassan lehet dolgozni. Akár ötször is gyorsabb azonban a Multi-csiszolókefe: sokkal agresszívabb és optimális a rozsdalemaró képessége. A hagyományos sarokcsiszolókkal szemben is van előnye bizonyos helyzetekben: a többfogású fogantyúnak köszönhetően sokszor szűk helyekre bejuthatunk a géppel, ahol a sarokcsiszoló előtt már zárva az út. A Multi-csiszolókefe fordulatszám előválasztóval rendelkezik. Így a 3000-től 10000-ig terjedő fordulatszám-tartományban optimálisan tudjuk a fordulatszámot a megmunkálandó anyaghoz beállítani. Az elektronikus fordulatszám-szabályozásnak különösen jó hasznát vehetjük érzékeny anyagok csiszolásakor. Több mint 30-féle előtét csatlakoztatható a készülékhez, mellyel a legkülönbözőbb munkákat lehet megkönnyíteni. Rozsdátlanít kerítéseket, kapukat, karosszériákat vagy burkolatokat, eltávolít festékeket és más bevonatokat, nagyobb erőfeszítés nélkül tisztít, de alkalmazható balták, bárdok vagy ásók élezéséhez is. További felhasználási terület a fűrészelt hullámos felületek lesimítása. Ezen túl polírozhat, fát struktúrálhat, hegesztési varratokat simíthat vagy sorjátlaníthat, de polírozáshoz, fűnyíró élezéshez, grillező tisztításhoz, korlát rozsdátlanításhoz is jól kihasználható a Multi-csiszolókefe.
Az SDS-rendszer segítségével a PEB 500 E-nél a szerszámcsere csak egy pillanat és máris készen áll a gép újabb feladatra.

drotkefe_04.jpg (11870 bytes)

1-4 fonott kefe, acéldrót
5-6 réscsiszoló
7-10 hullámos kefe, acéldrót
11-12 hullámos kefe, acéldrót, rézbevonat
13-14 nylon kefe, finom
15-17 nylon kefe, durva
18-20 ecset-, tál- és tárcsakefe, műanyag, kötésben, acéldrót
21 filclap
22 erős gyapjú
23-24 puha bogáncscsiszoló
25 gyapjúkefe
26-28 csiszolóstiftek

drotkefe_01.jpg (4694 bytes)

 

A durva rozsdás felületeket a csiszolókefe valósággal simogatóvá teszi

Műszaki adatok  
Teljesítmény: 500 W
Leadott teljesítmény: 280 W
Üresjárati fordulatszám: 3000-10000 ford/perc
Tömeg: 1,4 kg

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: csiszoló, kefe

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vágótárcsák sarok köszörűkhöz

Durva felületű anyagok hatékony lemunkálásához megfelelő gépek és hatékony anyaglehordást biztosító csiszolószerszámok szükségesek. Ilyen feladatokra többnyire sarokköszörűt szokás használni, mivel...


Ryobi, amivel Ön többre képes

A Ryobi® kisgép megbízható segítőtárs a lakás vagy a ház szépítése vagy felújítása során felmerülő mindenféle munkához. Legyen szó bútorok összeállításáról és rögzítéséről vagy bútorok...