Csináld magad vásár Köln-ben

Ez év márciusának elején rendezték Kölnben a nemzetközi vasés fémárú, valamint "csináld magad" vásárt, amely számunkra, barkácsolók számára talán a világ legnagyobb seregszemléje. Az elnevezés mechanikus fordítása kissé c salóka. Elég az hozzá, hogy ezen a vásáron aki a szerszámgépgyártásban csak kicsit is ad magára, az itt jelen van, de ugyanígy ezer és ezer cég kapcsolódik a lakberendezéshez, a lakásfelújításhoz és építéshez, a kert körüli munkákhoz és a legtágabban értelmezett barkácsolás minden területéhez.

13 fedett csarnokban, elképesztően nagy méretek között valóban akár napokat lehetne eltölteni, és még mindig csak egy részét látnánk a láthatónak.
A szerszámgépgyártók között persze a nagyok, a Bosch és a Black&Decker kint is uralták a terepet. Látványos kiállító standjaikon teljes termékválasztékukat felvonultatták, köztük természetesen a igazi újdonságokat is. Valószínűleg minden barkácsoló szívét megdobogtatja a Black&Decker Quattro nevű gépcsaládja. Egy régi, jól bevált elvhez tértek vissza: egy alapgépre feltétként különböző gépeket szerelhetünk. A Quattro akkumulátorral működik, és a feltétek a praktikus bajonettzár segítségével egyetlen mozdulattal cserélhetők. Így az alapgéphez készen kapjuk a fúrót, a csavarozót, a rezgőfűrészt és a delta csiszolót is. Reméljük mihamarabb részletesen is bemutathatjuk olvasóinknak.
Szívesen foglalkoznánk az idehaza kevéssé ismert Rexon gépekkel is. Lombfűrészcsaládja egészen egyedülálló, és a bemutatón még a legkisebbel is csodákat műveltek az szakemberek.
Nem csak nevében, hanem a bemutatott gépparkban is hasonlít az előbbihez a Proxxon. A nálunk inkább a mini gépeiről ismert gyártó lombfűrész gépe, körfűrésze és szalagfűrésze is figyelemre méltó.
Jelen volt természetesen a nálunk is jól ismert Metabo, Kress, Makita és Hitachi ugyanúgy, mint az idehaza kevésbé ismerős Ryobi vagy Milwaukee és még felsorolhatatlanul sok más szerszámgépgyártó.
Modellező társaink bizonyára megcsodálták volna a drótból készült figurákat, amelyekből több százat mutatott be egy vállalkozó. Ezek között az egyszerű kerékpártól a komplett vonatszerelvényig szinte minden megtalálható volt. Elképesztően precíz és nagyon érdekes.
Egy vásári beszámoló természetesen csak belekap sok mindenbe, teljességre nem törekedhet. A későbbiekben viszont reméljük sok újdonságról részletesebben is beszámolhatunk olvasóinknak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: vásár

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Konyhatervezés

Amikor egy lakást berendezünk, az egyik legnagyobb tétel a konyhabútor és a háztartási nagygépek ára. A tűzhely, sütő, főzőlap, mosogatógép, mosógép, mikro, hűtő. Ezeket a háztartási nagygépeket...


Lakáskálvária

Négy éve küzd igazáért az a fogyasztó, aki Budapest egyik északi kerületében vásárolt új építésű lakást. Az ingatlanban hibák sokasága derült ki a beköltözést követően, és ennek fejében még a...